Albedo sareng Kasaimbangan Énergi Bumi

 

 

Kasaimbangan énergi bumi

 

El albedo Éta hubungan antara énergi anu kagambar sareng kajadian dina panjang gelombang cahaya anu katingali sareng ngajantenkeun planét-planét: ieu, anu henteu ngagaduhan énergi ku nyalira, ngagambarkeun bagian tina cahaya anu aranjeunna tampi ti Surya. éta gumantung kana kacenderungan iradiasi kajadian (langkung caket caketna caket kana jejeg, anu langkung penting ngeunteung) sareng sipat permukaan anu ngagambarkeun. Pikeun nyederhanakeun, kapasitas réfléksi permukaan aya hubunganana sareng warna na: awak anu hampang nunjukkeun langkung gampang tibatan anu poék.

 

Taneuh salju anu katutup ngagaduhan albedo langkung luhur tibatan padang rumput hejo. Maka, salju ngagaduhan albedo rata-rata 0,7, sedengkeun leuweung anu héjo 0,2. Albedo planét sakitar 0,1, anu hartosna sakitar a 30% tina énergi surya anu asup dimimitian deui dina bentuk radiasi langsung kana rohangan. Albedo buana sakitar 34%, sedengkeun samudera 26% sareng awan luhurna sedeng sareng sedengna antara 50% sareng 70%.

 

Sanaos dina skala planet kasaimbangan énergi sarua jeung nol, dina sababaraha tempat di permukaan bumi urang mendakan kasaimbangan dina kasaimbangan. Sababaraha daérah nampi langkung énergi tibatan anu dikaluarkeun; batur, di sisi anu sanésna, ngaluarkeun langkung ti aranjeunna nampi. Sacara umum, kasaimbangan aya dina surplus dugi ka paralel antara 35º sareng 40º. Dina lintang ieu aranjeunna sami, sareng saluareun éta aranjeunna janten kakirangan. Variasi dina jumlah énergi anu ditampi sareng dipancarkeun kaayaan manaskeun atanapi hawa tiis, faktor anu nyumbang kana distribusi iklim sareng sirkulasi atmosfir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mafrutos59 cenahna

    Anjeun kedah parios nilaina radiasi surya luar bumi. Isc = 1367 W / m ^ 2