Karnivora sedeng tiasa langkung kakeunaan parobihan iklim

Spesimen fox fox

Sasatoan anu nyéépkeun waktos pikeun milarian tuang tiasa langkung kakeunaan pangaruh parobihan iklim, numutkeun panilitian anu dilakukeun ku panaliti ti Imperial College London sareng ku Zoological Society of London (Inggris) sareng anu parantos dimuat dina jurnal 'Nature Ecology & Evolution'.

Sareng éta, karnivora sedeng, sapertos fox fox atanapi ucing bengal, kanggo milarian anu tiasa dilebet dina sungutna aranjeunna kedah ngarambat jarak anu beuki lami ku déforestasi sareng perubahan iklim.

Pikeun ngahontal kasimpulan éta, para élmuwan ngagunakeun data ngeunaan karnivora ti sakumna dunya, ti macan dugi ka musang. Maka, aranjeunna sanggup nunjukkeun éta spésiés ukuran sedeng, nyaéta anu beuratna antara 1 dugi ka 10 kilo, nyéépkeun sadidinten pikeun milari tuangeun, anu nyababkeun aranjeunna seueur setrés sareng, salaku akibatna, ngarusak kasihatanana.

Numutkeun ka Samraat Pawar, ti Departemen Élmu Kahirupan di Imperial College London, aranjeunna ngajukeun modél matematik saderhana anu prédiksi kumaha waktos tuang gumantung kana ukuran awak sato. »Ieu tiasa ngabantosan résiko poténsial pikeun prédator anu nyanghareupan parobahan lingkungan.». Modél sapertos kitu parantos dikembangkeun ku tim, anu parantos ngagunakeun data anu dikumpulkeun ngalangkungan metode pelacakan sapertos kerah radio sareng GPS. Dina total, data tina 73 spésiés karnivora darat ditalungtik.

Kulawarga musibat

Maka, aranjeunna mendakan yén karnivora ukuran sedeng milari tuangeun langkung lami sabab aranjeunna tuang mangsa anu, dibandingkeun sareng awakna, leutik sahingga langkung gancang sareng sesah néwak. Pikeun ieu kedah ditambihan kaleungitan habitat, anu ngajantenkeun beuki hésé pikeun prédator moro.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur inpormasi, lakukeun malik di dieu pikeun maca pangajaran dina basa Inggris.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.