Naha asa tiris nalika salju turun?

formasi salju salju

Éta mangrupikeun kanyataan yén nalika salju turun rasa tiis turun. Jauh tina ngan saukur sénsasi, éta kanyataan nyata, suhu naék, éta sababna henteu tiris pisan, sabab éta henteu leres. Kumaha carana tiasa kajadian upami salju salju tepat nalika tiis? Hayu urang nempatkeun sakedik sudut pandang kana masalah éta.

Nalika és atanapi salju lebur, panas kedah ditambihan kana sistem. Nyaéta, panas anu dihijikeun ngabalukarkeun suhu naék sareng cai na angkat tina kaayaan anu padet kana kaayaan cair. Ayeuna, prosés tibalik, nyaéta ngarobih cai tina cairan kana kaayaan padet, kedah ngaleupaskeun panas tina sistem. "Panas" cai éta dina kaayaan cair dileupaskeun, ngantepkeun cai dina kaayaan padet. Kukituna, panas teuing kedah dibongkar sareng kaluar tina sistem, sareng éta dina waktos éta ngalakukeun éta ningkatkeun suhu bari salju. Ieu penting, ngan ukur nalika prosésna lumangsung, kusabab pas usum panas dileupaskeun sareng salju liren, tiris bakal tetep, sareng nalika salju lirén hawa na bakal turun.

Kan kontra? Ningali deui dina langkung jero

leuweung salju ku walungan

Nalika lingkungan di handapeun 0ºC, urang gaduh ambang tempat cai tiasa mimiti beku. Tapi, pikeun ngabentuk a snowflake, énergi panas anu dibéré sami sareng 80 kalori pikeun masing-masing. Kusabab éta panas henteu konséntrasi, éta ngaleungitkeun sareng sésa-sésa hawa tiis. Nalika éta kajantenan kalayan jutaan salju, éta bakal nimbulkeun naékna suhu. Panasaran kan?

Nalika éta leres-leres tiis, langkung hésé pikeun salju upami anjeun parantos ngalaksanakeunana Di sagigireun éta. Upami aya turunna suhu anu signifikan, salju langkung gampang ngabentuk, anu asalna ageung tina uap cai. Tapi upami parantos salju, uap cai tos janten salju. Ku alatan éta, nalika tiris pisan, uap cai anu aya dina suasanana lemah pisan atanapi sacara praktis teu aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.