The Great Barrier Karang aya dina »kaayaan terminal»

Batu karang Australia

Gambar - EFE

The Great Barrier Reef, tempat anu dugi ka ayeuna saé pisan sabab tempatna pikeun rupa-rupa bentuk kahirupan, ngalaman kaayaan anu kritis. Numutkeun ka élmuwan ratusan kilometer karang teu tiasa dipulihkeun.

Karang pemutihan mangrupikeun akibat tina perubahan iklim, sareng langkung khusus tina kanaékan suhu laut. Upami ieu teraskeun, salah sahiji tempat anu dinyatakeun Unesco salaku Situs Warisan Dunya tiasa ngaleungit.

Ahli Jon Brodie nyatakeun dina édisi Australia tina nu Guardian que batu karang aya dina kaayaan terminal. Sanaos sanés mangrupikeun sanés waktos karang anu ngalaman pemutihan masif, aranjeunna teras ngalaman mangtaun-taun pikeun pulih, sapertos anu kawilang anyar. Salami taun 1998 sareng 2002 aranjeunna ngalaman waktos anu parah, tapi dugi ka 2016 aranjeunna henteu ngalaman kajadian sapertos kitu deui, kalayan bédana ti saprak éta aranjeunna henteu gaduh waktos kanggo uih deui ka kaayaan normal.

»Butuh sahanteuna dékade pikeun pamulihan pinuh ku karang anu ngembang panggancangna, tah kajadian pemutihan masal 12 bulan kapisah nawiskeun enol prospek pamulihan pikeun karang anu rusak di 2016”Dijelaskeun James Kerry, ahli biologi laut di James Cook University (Australia).

pemutihan karang

Sajauh, 1500 kilométer karang parantos diputih; ngan beulah kidul anu kawilang séhat. Di zona tengah, parantos aya kematian sakitar 50 persén, saur Terry Hughes, diréktur Pusat kaunggulan pikeun Studi Karang Karang.

Pikeun élmuwan, anu nyababkeun pemutihan ieu parantos pemanasan global. Dina 19 taun ka pengker, paningkatan hiji-kelas parantos nyababkeun opat kajadian, saur Hughes. Upami teu aya tindakan pikeun ngeureunkeunana, sadaya corals sigana bakal ngaleungit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.