Kanaékan ngan ukur 0,5ºC parantos cekap pikeun nguatkeun fenomena meteorologi

Halodo rongkah

Suhu anu naék sacara global nyababkeun seueur masalah di panjuru dunya. Kajadian cuaca, kaasup usum garing, gelombang panas sareng banjir, beuki parah.

Ayeuna, berkat panilitian anu dilakukeun ku tim ilmiah ti Institute Research on the Effects of Climate Change di Potsdam (Jérman), anu parantos dimuat dina jurnal 'Alam Robah Iklim', urang terang éta kanaékan 0,5 derajat Celsius parantos cekap ngajantenkeun kaayaan cuaca ekstrim langkung awét sareng sengit.

Panaliti nganalisis suhu anu parantos aya di Bumi dina dua waktos 20 taun: ti 1960 ka 1979, sareng ti 1991 ka 2010 sareng tiasa mendakan yén paningkatan ngan ukur 0,5ºC parantos cekap pikeun kaayaan cuaca ekstrem janten ekstrem. komo deui. Salaku conto, curah hujan ekstrem parantos naék ampir 10% dina saparapat planétwaktu gelombang panas parantos rata-rata saminggu rata-rata di satengah daérah darat.

Parobihan ieu ngalangkungan kerentanan alam. Pamakéan bahan bakar fosil anu teras-terasan, ogé polusi darat, laut sareng hawa nyababkeun janten langkung parah, dugi ka titik, ampir henteu sadar, upami urang teras-terasan sapertos kieu, urang bakal nempatkeun kahirupan urang sorangan dina bahaya. Nyatana, para ahli nyalira ngaramal éta Urang bakal ngagaduhan seueur panén goréng, suplai cai minum anu langkung handap sareng gelombang panas anu ekstrem.

Pencemaran hawa

Sareng éta henteu disebatkeun éta terumbu karang, ogé sadaya padumuk anu ngajaga dirina di jerona, kaancam pisan. Laut anu beuki haneut sareng asam henteu tiasa janten bumi karang, sabab peryogi kapur kanggo ngawangun.

Upami urang henteu ngalakukeun nanaon, planet Bumi dina sababaraha dasawarsa bakal béda pisan sareng anu urang terang ayeuna.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.