Hibrida anyar bakal muncul sareng pemanasan global

Amfibi di lapangan

Bangkong Éropa (di handap) sareng bangkong Balearic. Gambar - M. Zampiglia

Kalayan pemanasan global habitat alami hiji spésiés tiasa dikirangan dugi ka hiji kapaksa kapaksa baranahan sareng anu sanés upami hoyong nyingkahan punah, sapertos kasus bangkong anu tiasa anjeun tingali dina gambarna. Bagian handapna nyaéta bangkong Éropa, anu ampir di buana, sedengkeun anu luhurna nyaéta bangkong Balearic, anu ngan ukur cicing di Kapuloan Balearic, Corsica sareng Itali kidul.

Dua sato anu béda sacara genetik réproduksi deui nalika suhu planet naék, numutkeun panilitian.

Hibridisasi mangrupikeun fénoména anu, sanaos biasana lumrah, upami urang ngémutan pangaruh anu dilakukeun ku manusa di planét urang tingali ku cara anu tangtu ayeuna urang anu maksa sato sareng pepelakan saling hibrid. Deforestasi, lebur tina kutub, kamajuan gurun sareng kota, ogé polusi sareng ngenalkeun spésiés énggal, mangrupikeun panyabab utama hibridisasi ieu.

Sedengkeun spésiés "invasif" ngajajah wilayah tanpa kedah hariwang ngeunaan prédator, spésiés anu sanés reureuh siklus réproduktifna dugi ka pakait sareng anu tiheula. Sareng ieu mangrupikeun hal, upami perkiraan iklim dipertimbangkeun, bakal sering kajadian dina taun-taun ka hareup, numutkeun panaliti ti Departemen Ékologi di Universitas Tucson.

Bangkong Éropa, atanapi Bufo Bufo

Spésiés anu paling mirip sareng silih umumna silih tukeurkeun bagian génomna salaku hasil hibridisasi, hasilna spésimén sawaréh hirup sareng subur; di sisi anu sanésna, spésiés anu langkung jauh biasana henteu disimpulkeun ku patukeuran genetik. Éta aranjeunna tiasa dilahirkeun kalayan malformasi atanapi henteu lahir.

Tapi upami prosés hibridisasi ieu lumangsung sacara alami, sabab éta parantos kajantenan dugi ka manusa mimiti pangaruh sapertos hébat kana lingkungan, éta bakal ngahasilkeun séri mangpaat sapertos résistansi anu langkung ageung kana hawa tiris atanapi usum halodo.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.