Kalayan naékna suhu, koala ngarobah paripolahna

Koala cai nginum

Gambar - Caroline Marschner

nu koalaSasatoan anu ramah ieu ti Australia ngalaman waktos anu parah pisan kusabab kanaékan suhu anu progresif. Aranjeunna, anu nyéépkeun kahirupan dina tangkal, ngarobah paripolahna supados henteu maot tina haus.

Kusabab suhu hanjakalna ningkat, tim biologis sareng dokter hewan mutuskeun nempatkeun cai mancur nginum sareng sumber cai di caket aranjeunna sareng ngarekam poto eta sareng kaméra kaamanan. Maka aranjeunna tiasa mendakan éta aranjeunna angkat nginum, hal anu narik perhatian aranjeunna.

Koala sato anu aranjeunna nyéépkeun siang dina tatangkalan, meakeun daun. Sareng justru tina kadaharan ieu aranjeunna nampi sadaya cai anu diperyogikeun; janten aranjeunna henteu kedah ngagaduhan sumber cai anu sanés. Kusabab kitu, nalika para ahli ningali yén aranjeunna angkat ka sumber anu aranjeunna nyayogikeun dirina, aranjeunna hariwang.

Aranjeunna niténan yén aranjeunna datang nginum nalika wengi, sabab éta sato peuting, tapi ogé siang. Tapi anu paling kaget aranjeunna nyaéta ngalaksanakeunana nalika usum salju. Kukituna, nalika usum panas kaayaan tiasa langkung parah sareng langkung parah.

Kalayan naékna suhu, populasi koala tiasa turun, hal anu nempatkeun lembaga Australia waspada, sabab tatangkalan kaleungitan daunna salaku ukuran salamet, anu hartosna sato ieu kakurangan dahareun sareng cai.

Sanaos kitu, ahli yakin yén nempatkeun palung cai dina tangkal tiasa ngabantosan koala majusanaos hartosna anjeun kedah ngarobih paripolah.

Ieu mangrupikeun marsupial anu ngagaduhan masalah anu serius kusabab chlamydia, mangrupikeun panyakit anu ditularkeun sacara séksual anu nyerang bagéan réproduktif koala, tapi ogé panon sareng tikoro. Dina sababaraha bagian nepi ka 90% penduduk kaserang baktéri ieu. Upami urang nambihan pemanasan global pikeun éta, urang bakal sadar kumaha rawan koala.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.