Kalayan pemanasan global, alergi ningkat

Awéwé anu alergi

Dina taun-taun ayeuna urang parantos nyaksian usum panas anu beuki panjang sareng haneut. Kadang-kadang urang bahkan tiasa gaduh perasaan yén musim digabungkeun, dugi ka, khususna di daérah Mediterania, istilah veroño diciptakeun sababaraha waktos ka pengker. Parobihan ieu pastina bakal pikaresepeun pikeun anu henteu resep usum pisan, tapi éta nyababkeun seueur ngarareunah pikeun penderita alergi.

Pepelakan, ngagaduhan cuaca anu saé sapertos kitu sareng mangtaun-taun langkung, ngamangpaatkeun sareng mekar. Ku ngalakukeun éta, angin mawa saring anu nambahan jumlahna sari. Sababaraha sari éta, sakumaha anu urang hoyong hindarkeun, tungtungna aya dina jero irung manusa. Sareng sababaraha diantarana sensitip pisan. Hal anu hanjelu ngeunaan ieu nyaéta kusabab pemanasan global, alergi ngan bakal skyrocket.

Sanaos, tangtosna, kanaékan suhu henteu ngan ukur tanggung jawab. Halodo sareng polusi mangrupikeun bagian utami tina masalah. Numutkeun Moral Malaikat, Présidén Panitia Aerobiology tina Spanyol Society of Allergology and Clinical Immunology (Seaic) sareng alergi ti Kompleks Rumah Sakit Toledo, »aya hubungan langsung antara polusi lingkungan sareng paningkatan kasus alergi pernapasan. Partikelat dikaluarkeun dina durukan mesin solar sareng pemanasan nyiptakeun lingkungan anu mumusuhan pikeun pepelakan. Pikeun membela diri, aranjeunna ngahasilkeun protéin anu ngajantenkeun sari langkung agrésip.

Suhu anu luhur manjangan periode pembuahan, janten rhinitis henteu deui musiman. Tapi masih aya deui: kusabab hujan kirang sareng kirang, spésiés tutuwuhan paling lemah ngaleungit. Ku ngalakukeun éta, anu paling tahan, anu ogé mangrupakeun anu paling nyababkeun alergi, sapertos salsola, anu mangrupikeun ramuan anu umum di talang sareng lahan pertanian, anu ngagantikeunana.

Kembang popok

Naha aya anu tiasa dilakukeun pikeun mitigasi pangaruh tina kanaékan alergi ieu? Tangtosna: melak tangkal bébas alergi, ngawatesan lalu lintas sareng henteu ngotoran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.