Seuneu leuweung bakal langkung bahaya sareng awét kusabab pemanasan global

Seuneu di Galicia di 2006

Seuneu mangrupikeun kajadian anu kajantenan, sababaraha kali, sacara alami. Sababaraha leuweung sareng padang rumput ngan ukur tiasa dihudangkeun deui saatos dikonsumsi ku seuneu, tapi kanyataanna nyaéta dina planét anu langkung haneut, fénoména ieu bakal langkung bahaya.

Patarosan na, kunaon? Aya seueur manusa anu sigana resep pisan ngabakar pepelakan sareng ngancam kahirupan hiji ékosistem, tapi urang moal tiasa malire éta usum panas anu langkung lami hartosna, di seueur bagéan dunya, lilana langkung panjang dina usum halodo.

Urang sadayana terang: cai mareuman seuneu. Nalika teu aya cai sapertos kitu, bumbu, batang tangkal, sadayana tiasa gancang dikonsumsi pas kilat ngagebrét kana taneuh. Kusabab kanaékan suhu sareng turunna hujan, kahuruan laun bakal laun janten "ubar" pikeun ékosistem janten ngimpina.

Numutkeun ka a artikel diterbitkeun dina jurnal ilmiah 'Alam', nunjukkeun yén luas rata-rata leuweung dibeuleum di belah kulon kalér Amérika Serikat nyalira ti taun 2003 dugi ka 2012 ampir 5% langkung ageung tibatan taun 1972 dugi ka 1983; Sareng sanés ngan ukur éta, tapi usum seuneu ngagedéan rata-rata 23 dinten ka 116 dinten dina période anu sami.

Seuneu leuweung

Naon anu urang tiasa laksanakeun? Nya, sababaraha hal. Sanaos panalitian nyarioskeun perkawis seuneu anu kajantenan di Amérika Serikat, di nagara sapertos Spanyol ogé mangrupikeun langkah-langkah anu gampang dilakukeun. Anjeun kedah ngahindaran ngawangun di daérah anu résiko, sareng melak tangkal (atanapi dua) unggal waktos ditebang.

Kitu ogé, pendidikan umum penting pisan: moal aya gunana pikeun ngatur résiko kahuruan kalayan leres upami masarakat henteu sadar kumaha pentingna ngajaga lingkungan.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.