Kaéndahan Antartika anu matak, dina bahaya

Antartika

Antartika mangrupikeun salah sahiji tempat di planet ieu kageulisan anu matak, dimana para ilmuwan di sakumna dunya nalungtik lebur gancang gunung es sareng pamanasan global, dina waktos anu sami aranjeunna milari petunjuk ngeunaan jaman kapengker kamanusaan anu ngabantosan masalah anu mungkin di pikahareupeun, sareng bahkan pikeun mendakan wujud kahirupan anu salamet sareng dina kaayaan paling parah mungkin.

Di Antartika ampir 98% daérah katutup ku és, sareng és ieu teras-terasan ngalir. Suhu di beulahan dunya ieu tiasa dugi ti nol derajat beulah kidul Shetlands sareng Semenanjung Antartika dugi ka suhu anu teu kaendaan caket tiang kidul.

Antartika ngagaduhan gunungapi aktif di daérah anu dikenal salaku Pulo tipu. Di pulau ieu aya daérah laut ngagolak dina 100 ° C, sedengkeun anu sanésna, laut tiasa dibekukan dugi ka nol derajat. Winters biasana panjang sareng poek sareng panonpoe henteu biasana ngahasilkeun penampilan.

pemanasan antarctica

Sanaos sesah dipercaya, Antartika mangrupikeun daérah anu ngagaduhan seueur wisatawan anu katarik ku kaéndahanana pamandangan anu matak pikasieuneun. Dina tungtung skala anu sanés aya panaliti anu, berkat padamelan anu dilakukeun unggal dinten di daérah éta, milari jalan kaluarna épék dahsyat pemanasan global di sakuriling planét.

Numutkeun ka para ahli, Antartika ageung sareng robih mangtaun-taun anu négatip mangaruhan ka sesa planét, hal anu teu tiasa dipaliré sareng kedah meta ayeuna. Dunya kedah gancang ngalakukeun hiji hal sareng anjeun teu tiasa ningali leuwih sisi séjén, pikeun nyingkahan henteu terang naon anu leres-leres kajadian di daérah anu pikaresepeun sareng éndah ieu di planét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.