Johannes kepler

Johannes kepler

Upami anjeun parantos resep kana astronomi sareng fisika panginten anjeun kantos nguping hukum Kepler sababaraha kali. Hukum ieu anu netepkeun gerak planét ngurilingan Matahari dina Sistem tatasurya Aranjeunna diciptakeun ku élmuwan astronom sareng matematikawan Johannes kepler. Éta mangrupikeun révolusi anu ngabantosan ngartos dinamika planét sakitar Matahari sareng diajar langkung seueur ngeunaan jagad raya urang.

Dina tulisan ieu kami badé ngawartosan anjeun sacara detil ngeunaan biografi Johannes Kepler sareng sadaya pamanggihanna. Anjeun bakal tiasa terang kontribusina pikeun astronomi.

Biografi

Hukum Kepler

Lahir di Würtemberg, Jérman, dina taun 1571, kolotna anu nyababkeun anjeunna ngagaduhan minat kana sagala hal anu aya hubunganana sareng astronomi. Dina waktos éta teh tiori hélemétris di damel ku Nicolaus Copernicus janten peryogi kauninga langkung seueur perkawis pergerakan planét sakitar Matahari.

Dina umur 9 taun, bapak Kepler ngajantenkeun anjeunna nonton samagaha bulan sareng anjeunna tiasa ningali kumaha bulan na katingalina rada beureum. Antara umur 9 sareng 11 taun, anjeunna damel salaku kuli di kebon. Éta parantos aya dina 1589 nalika anjeunna lebet ka Universitas Tübingen. Anjeunna tiasa diajar étika, dialéktika, rétorika, Yunani, Ibrani, sareng astronomi. Bagian anu masihan anjeunna paling sumanget nyaéta astronomi sareng, dina tungtungna, éta mangrupikeun padamelanana.

Bapana angkat perang sareng henteu kantos ningali deui dina hirupna. Katerangan tiori hélikémik ditangtoskeun pikeun murid anu pangsaéna. Sanaos éta ngalawan élmu anu sajati, sésa murid anu kurang unggul diajarkeun ka tiori geosentris dirancang ku Ptolemy. Sanaos aya gunana pikeun nyebarkeun dua téori anu béda dina waktos anu sami, ieu anu dilakukeun pikeun ngabédakeun mahasiswa anu pinunjul anu pantes terang "anu leres" sareng sésana anu sugema ku téori mundur.

Kepler latihan salaku Copernican sareng yakin sepanjang waktos validitas téori na. Nalika anjeunna hoyong janten menteri Lutheran, anjeunna mendakan yén sakola Protestan di Graz milarian guru matematika. Éta tempat anjeunna mimiti damel di 1594. Salami sababaraha taun anjeunna nyebarkeun almanak kalayan ramalan astrologi.

Didedikasikan pikeun astronomi

Studi Astronomi Kepler

Kaseueuran kahirupan Johannes Kepler dédikasi ngartos hukum anu ngatur gerak planét. Mimitina, nalika anjeunna ngamimitian diajar, anjeunna panginten yén planét sareng gerakanana kedah ngajaga kaharmonisan hukum Pythagoras atanapi musik di bidang langit.

Dina itunganana anjeunna nyobian nunjukkeun yén jarak antara Bumi sareng Matahari diwangun ku 6 bidang anu sarang silih susun. Genep bidang éta nyaéta anu ngandung 6 planét anu sanésna, dina waktos éta, ngan Raksa, Vénus, Bumi, Mars, Jupiter, sareng Saturnus anu dikenal.

Teras dina taun 1596, anjeunna nyerat buku anu dikedalkeun ku ideu na. Buku janten dikenal salaku "The Mystery Cosmic Mystery." Dina 1600, anjeunna sapuk pikeun kolaborasi Tycho Brahe anu nyetél naon anu janten pusat pangamatan astronomi anu pangsaéna dina waktos éta. Pusatna disebat Benatky Castle sareng tempatna caket Prague.

Tycho Brahe ngagaduhan data pangamatan planet anu pangsaéna sareng akurat anu aya dina waktos éta. Nyatana, dina tingkat presisi, éta ngéléhkeun data anu ditangan ku Copernicus nyalira. Nanging, sanaos kanyataan yén ngabagi data bakal ngabantosan kolaborasi duanana, Tycho henteu hoyong bagikeun data anu saé ieu sareng Kepler. Nalika maotna, anjeunna satuju pikeun nurunkeun data ieu ka Kepler, anu nunjukkeun sadaya data ngeunaan orbit planet taun-taun di mana anjeunna kantos ngempelkeun inpormasi sareng diajar ngeunaan éta.

Kalayan data anu tepat ieu, Johannes Kepler tiasa nyimpulkeun orbit asli planét anu dikenal dina waktos éta sareng ngajelaskeun hukum Kepler engké.

Hukum Johannes Kepler

Papanggihan Kepler

Dina 1604 anjeunna niténan supernova di Bima Sakti anu engké disebut béntang Kepler. Teu aya supernova anu dititénan saatos ieu di galaksi urang sorangan.

Kusabab desain Tycho langkung cocog sareng planét Mars, éta anu ngajantenkeun Kepler sadar yén orbit planét henteu bunder tapi elips. Anjeunna henteu tiasa nampi yén Gusti henteu nempatkeun planét ku géométri anu langkung saderhana sanés elips. Akhirna, saatos seueur panilitian, anjeunna tiasa mastikeun yén tiori anu aya sareng elips tiasa sampurna. Ieu kumaha lahir hukum Kepler anu munggaran, anu nyebatkeun "Planét ngajelaskeun gerakan elips di handapeun Matahari, anu terakhir ayana dina salah sahiji fokus élips»

Ieu mangrupikeun kabisat sareng épolusi dina astronomi, dimana kanyataan sumping sateuacan hoyong yén Allah nyiptakeun jagat raya. Kepler ngan saukur niténan data sareng narik kasimpulan ngeunaan hal-hal tanpa kedah mikiran prasangka. Sakali anjeunna ngajelaskeun gerakan planét, ayeuna waktuna pikeun milarian terang kumaha gancangna gerak dina orbitna. Ieu kumaha anjeunna sumping kana hukum kadua Kepler anu nyebatkeun " Planét, nalika ngalangkungan elips, nyapu daérah anu sami dina waktos anu sami".

Pikeun waktos anu lami, dua hukum ieu tiasa dikonfirmasi dina sesa planét. Anu tetep dipikaterang nyaéta hubungan antara lintasan planét sareng silih. Saatos sababaraha taun damel, niténan sareng ngitung, anjeunna mendakan hukum katilu sareng paling penting anu ngatur gerak planet sareng nyarios " Pasagi période planét sabanding sareng kubus jarak hartosna na ti Surya«. Hukum katilu ieu paling rumit sareng rumit sareng disebat hukum harmonik. Kalayan ieu dimungkinkeun pikeun ngahijikeun, ngaduga sareng langkung ngartos gerakan bintang dina Tata Surya.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Johannes Kepler ngagaduhan langkung terang ngeunaan jagat raya anu tetep ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kuring sorangan cenahna

    Hukum Kepler kapendak, henteu diciptakeun