Jet Giant Impressive nembé didaptarkeun di Hawaii

Sprite

Tanggal 24 Juli, Jet Giant direbut ngaliwatan ruang awan Gemini di puncak Manua Kea, Hawaii. Jet Giant mangrupikeun jinis balok ka luhur anu jarang katingalna. Mangrupikeun salah sahiji jinis fenomena anu sami sareng Sprites, tapi langkung kuat sareng langkung gampang ditingali ku panon taranjang kusabab ageungna ageung. Ayana anu Goblins, éta anu disebat jinis ray ieu, sareng yén aranjeunna gaduh sababaraha nami dina waktosna bakal katalog, aranjeunna atepis pisan yén eksistensina sok diragukeun.

Sprites, henteu mimiti didaptarkeun dugi ka 1989, ku ahli fisika John R. Winkler sareng kelompok élmuwan na di Universitas Minnesota. Sareng sanaos buktos visual anu munggaran kapendak waktos harita, éta dugi ka "nembé" 2002 yén Giant Jet direbut. Laporan ngeunaan ayana fénoména ieu asalna ti taun 1886, tapi henteu pernah kasaksian sacara resmi. Nanging dina tiori éta eksis, sapertos anu ditingalikeun ku pemenang Nobel dina fisika Charles Wilson dina 1925.

Ngartos sinar Duende

Sakumaha ditembongkeun dina pidéo, anjeun tiasa "sakedap" nyaksian tilu jet anu dihasilkeun. Anu pangluhurna ngahontal 80km, kana ionosfir.

Jinis kilat ieu kajantenan di luhur méga atanapi cumulonimbus dina badai anu parah di bagéan atmosfir anu disebut mesosfera. Di daérah handapna aranjeunna ngagaduhan daérah filamen biru anu tiasa ngahontal 30km. Di luhurna siga lampu kilat warna beureum sedeng sareng oranyeu. Aranjeunna tiasa ngahontal dugi ka 90km dina jangkungna, sareng lebarna dugi ka 50km.

Éta jarang pisan kajadian, tapi aya pengecualian dimana aya badai anu lumangsung dina jumlah. Salawasna kalayan durasi antara 3 sareng 10 milidetik. Panilitianana kusabab ciri ieu hésé pisan. Nalika éta asalna, aranjeunna ngalakukeun éta dina 1.600km / s. Sareng kusabab durasi anu pondok, ampir teu mungkin pikeun film aranjeunna nganggo kaméra normal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.