Jenis cuaca

jenis cuaca

Sakumaha urang terang, dugi ka ayeuna urang ngan ukur mendakan kahirupan di planét urang sareng éta kumargi daérah anu aya hubunganana sareng Matahari. Kami dina naon anu élmuwan nyebat "zona huni." Hatur nuhun kana ieu suasanana enggeus lapisan ozon Urang tiasa hirup. Bumi parantos ngembangkeun sagala rupa jenis cuaca gumantung kana kisaran suhu anu urang gerak. Beda sareng suhu anu urang mendakan dina sésana Tata Surya, planét urang ngalih dina kisaran suhu anu handap pisan.

Dina tulisan ieu urang bakal tiasa terang sababaraha jinis iklim anu aya di planet urang sareng naon ciri masing-masingna. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta?

Kumaha cuacana?

iklim sareng meteorologi

Normal pikeun ngabingungkeun meteorologi sareng klimatologi. Diferensiasi tina konsép-konsép ieu kedah jelas dipikaharti supados tiasa ngartos. Nalika urang ningali cuaca sareng anjeunna nyarios ka kami yén dina dua dinten bakal hujan sareng angin ngahiliwir 50 km / jam, anjeunna ngarujuk kana meteorologi. Dina hal ieu, kami nganalisis kaayaan atmosfir anu badé lumangsung dina waktos sareng tempat anu tangtu. Ieu mangrupikeun bagian tina ramalan meteorologi anu, berkat kisaran alat-alat meteorologi, anjeun tiasa terang ku tingkat réliabilitas anu luhur naon anu bakal kajantenan.

Di sisi séjén kami boga cuaca. Iklim tiasa dihartikeun salaku susunan nagara-nagara variabel anu tetep angger kana waktos. Pasti ku kalimat ieu anjeun moal mendakan nanaon. Kami bakal ngajelaskeun langkung saé dina jero. Variabel meteorologis nyaéta suhu, tingkat na hujan (naha hujan atanapi salju), rezim badai, angin, tekanan atmosfir, jsb. Nya, susunan sadaya variabel ieu ngagaduhan nilai salami sataun kalénder. Aranjeunna katelah pangendali iklim.

Sadaya nilai tina variabel meteorologis dicatet sareng tiasa dianalisis sabab éta sok aya dina ambang anu sami sareng dianalisis dina klimagram. Salaku conto, di Andalusia teu aya suhu anu kacatet di handapeun -30 derajat. Ieu kusabab nilai suhu ieu henteu saluyu sareng iklim Méditerania. Sakali sadaya data dikumpulkeun, iklim anu zoned numutkeun nilai-nilai ieu.

Kutub kalér dicirikeun ku hawa tiis, angin kenceng, présipitasi dina bentuk salju, jst. Karakteristik ieu ngajantenkeun aranjeunna disebat iklim kutub.

Jenis iklim numutkeun naon anu aya di Bumi

Iklim Bumi henteu ngan ukur tiasa diklasifikasikeun numutkeun variabel meteorologi anu disebatkeun di luhur, tapi ogé faktor-faktor sanés anu ngahalangan sapertos Éta jangkungna sareng lintang atanapi jarak hiji tempat anu aya hubunganana sareng laut. Dina klasifikasi ieu urang bakal ningali kasarna jinis iklim anu aya sareng ciri masing-masing. Salaku tambahan, pikeun unggal jenis iklim anu hébat aya sababaraha subtipe langkung lengkep anu ngaladénan daérah anu langkung alit.

Iklim haneut

iklim panas

Iklim ieu dicirikeun ku suhu luhur. Suhu rata-rata taunan sakitar 20 derajat sareng ngan aya bedana ageung pisan antara musim. Éta tempat dimana pakuburan sareng leuweung seueur kalayan jangkung kalembaban sareng, dina seueur kasus, hujan ageung. Kami mendakan mangrupikeun subtipe:

  • Iklim khatulistiwa. Sakumaha namina nunjukkeun, éta mangrupikeun iklim anu ngalegaan ngalangkungan katulistiwa. Curah hujan umumna loba pisan sapanjang taun, aya kalembaban anu luhur sareng sok panas. Éta aya di daérah Amazon, Afrika tengah, Insulindia, Madagaskar sareng Semenanjung Yucatan.
  • Iklim tropis. Sarua sareng iklim saacanna, ngan éta ngalegaan dina garis tropis Kanker sareng Capricorn. Hijina bédana nyaéta di dieu curah hujan anu seueur ngan ukur dina bulan usum panas. Éta tiasa dipendakan di Karibia, Vénézuéla, Kolombia, Ékuador, Peru, sababaraha bagéan Amérika Kidul, Asia Tenggara, bagéan Australia, Polinésia, sareng Bolivia.
  • Iklim subtropis gersang. Jenis iklim ieu ngagaduhan seueur hawa sareng curah hujan beda-beda sapanjang taun. Éta tiasa ditingali di kidul-kulon Amérika Kalér, kidul-kulon Afrika, bagéan Amérika Kidul, Australia tengah, sareng Wétan Tengah.
  • Gurun sareng semi-gurun. Iklim ieu dicirikan ku suhu anu luhur sapanjang taun kalayan suhu anu jelas antara suhu siang sareng wengi. Ampir teu aya kalembaban, pepelakan sareng fauna langka sareng hujan ogé jarang. Éta aya di Asia tengah, Mongolia, Amérika Kalér tengah kulon, sareng Afrika tengah.

Iklim suhud

Cuaca buana

Éta dicirikeun ku ngagaduhan suhu rata-rata sakitar 15 derajat. Dina iklim ieu urang tiasa ningali musim taun dibédakeun ogé. Kami mendakan tempat anu disebarkeun antara lintang tengah antara 30 sareng 70 derajat tina paralel. Kami gaduh subtipe ieu.

  • Iklim Tengah. Diantara ciri utama na urang mendakan usum panas anu garing sareng cerah, sareng usum salju hujan. Urang tiasa mendakannana di Mediterania, California, kidul Afrika Kidul, Australia kidul-kulon.
  • Iklim Cina. Jenis iklim ieu ngagaduhan siklon tropis sareng usum tiis tiris pisan.
  • Iklim sagara. Éta nyaéta salah sahiji anu aya di sadaya daérah basisir. Sacara umum, aya sering seueur awan sareng hujan, sanaos henteu usum atanapi usum panas kalayan suhu anu ekstrim. Tempatna di basisir Pasipik, Selandia Anyar sareng sababaraha bagéan Chili sareng Argentina.
  • Cuaca buana. Ieu iklim di jero rohangan. Éta aya di daérah anu teu aya garis pasisian. Kituna, aranjeunna panas sareng tiis sateuacanna kusabab teu aya laut anu bertindak salaku régulator termal. Iklim jenis ieu biasana aya di Éropa tengah sareng Cina, Amérika Serikat, Alaska sareng Kanada.

Iklim tiis

iklim kutub

Di iklim ieu, suhu biasana henteu ngaleuwihan 10 derajat Celsius sareng aya hujan anu seueur dina bentuk salju sareng és.

  • Iklim kutub. Éta iklim kutub. Éta dicirikeun ku suhu anu handap pisan sapanjang taun sareng henteuna vegetasi kusabab taneuh na dibekukan sacara permanen.
  • Iklim gunung tinggi. Éta aya di sadaya daérah pagunungan anu luhur sareng dicirikeun ku hujan ageung sareng suhu anu turun kalayan jangkungna.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung ngartos jinis-jinis cuaca.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Flor Gonzàlez cenahna

    Sae pisan sareng ditetepkeun pisan !! Éta ngabantosan kuring pisan! Hatur nuhun!

  2.   Bella vk cenahna

    Hatur nuhun, éta ngabantosan kuring pikeun tugas kuring di ruang kelas -w-