Jarak ti Bumi sareng bulan

Skala jarak ti Bumi ka bulan

Nalika urang niténan satelit planét urang, sigana anjeun henteu jauh langkung caket tibatan aslina. Sareng éta teh jarak ti bumi ka bulan éta mangrupikeun hal anu parantos diusahakeun ngukur mangtaun-taun pikeun kéngingkeun gambaran ngeunaan alam semesta anu saleresna. Pikeun kéngingkeun ideu jarak antara planet urang sareng satelit na, urang badé nganggo sababaraha gambar sareng panjelasan supados langkung gampang ngartos.

Dina tulisan ieu kami bade nunjukkeun naon jarak ti Bumi ka bulan sareng kumaha ngitungna.

Jarak ti Bumi ka Bulan

Jarak ti Bumi ka Bulan

Pasti sababaraha kali urang kantos nguping jarak antara planet urang sareng satelit na dina jumlah. Hususna aya jarak 384.403 kilométer. Sapertos anu diarepkeun, jarak ieu mangrupikeun hal anu teu kahartos pikeun manusa, kumargi urang henteu biasa ngumbara jarak ieu. Angka ieu parantos diulang sababaraha kali yén saolah-olah kaleungitan hakekat sareng hartos na.

Sigana tokohna teu akurat sareng henteu ngungkabkeun data anu khusus. Nalika urang maca inohong ieu urang tiasa mikir yén éta jarak anu hébat anu misahkeun urang. Nanging, uteuk urang henteu tiasa ngartos kumaha gedena jarak ieu. Kusabab urang biasa ningali bulan ti Bumi sareng katingalina lumayan ageung, éta tiasa ngajantenkeun urang nembongan yén éta langkung caket tibatan aslina.

Kanggo ngartos sakedik ngeunaan jarak urang kedah ningali poto munggaran tina judul ieu pikeun ningali skala anu langkung nyata. Nalika urang ningali poto urang tiasa nganalisis masalah asimilasi jarak ieu pikeun manusa.

Asal itungan jarak ti Bumi ka bulan

Sadaya planét

Pertama kali jarak antara planet sareng satelit diitung éta taun 150 SM ku Hipparchus. Dina raraga ngitung jarak ieu, éta dumasar kana lengkungan kalangkang anu planét urang pasang di bulan nalika samagaha bulan. Dina waktos éta, jarakna henteu leres-leres leres, kumargi inohong 348.000 kilométer dicandak. Perlu ngahargaan kaunggulan Hipparchus sabab ku saeutik téknologi anu sayogi dina waktos éta, éta ngan ukur ngalaman kasalahan kirang tina 10% tina jarak nyata antara dua benda langit ieu.

Hatur nuhun kana téknologi anu urang gaduh ayeuna urang tiasa ngitung jarak ieu kalayan tepat. Jang ngalampahkeun ieu, waktos anu diperlukeun pikeun cahaya pikeun ngumbara diukur ti stasiun LIDAR di Bumi dugi ka retrorefléktor anu parantos disimpen dina bulan. Sanaos kitu, jarakna sapertos angka anu seueur pisan anu sesah dilebetkeun dina pikiran urang.

Pikeun masihan kami ide, antara jarak ti Bumi ka bulan sadayana planét di tata surya. Kalayan ngabandingkeun ieu tiasa ditingali yén leres-leres aya jarak anu hébat. Planét ageung sapertosna Jupiter y Saturnus aranjeunna henteu cekap ageung yén diaméterna langkung ageung tibatan jarak di antara dua benda langit ieu.

Kalayan gambar ieu cukup éndah sahingga manusa sacara lengkep tiasa ngarobih sudut pandang anu urang ngagaduhan jarak antara bulan sareng Bumi. Kalayan asimilasi jarak ieu urang ogé tiasa langkung ngartos kakuatan gravitasi anu ditepikeun ku planét urang nalika ukuranana aya. Aspék penting anu sanés nyaéta pikeun menilai naha manusa leres-leres sanggup ngahontal bulan atanapi henteu.

Ngarambat ka bulan

Bulan sareng Bumi

Pikeun kéngingkeun ideu jarak anu hébat antara dua benda langit ieu, urang bade ngaluarkeun hiji hal anu biasa diantara urang. Urang badé nyonto perjalanan ti Bumi ka bulan ku mobil. Kurang leuwih anjeun tiasa ngarambat rata-rata 120 km / jam dina mobil supados kami henteu didenda pikeun ngebut.

Upami urang mutuskeun perjalanan nganggo mobil ka bulan, urang kedah dugi ka lima bulan dugi ka dinya. Urang kedah émut yén lima bulan ieu bakal kajantenan upami ngan ukur henteu lirén sakali salami perjalanan.

Boh extrapolating perjalanan anu langkung jauh sapertos lintang anu pang caketna, urang bakal nyandak sakedik langkung ti 4 taun ngumbara ka ditu. Langkung saé urang henteu nyarios ngeunaan ngadatangan galaksi tatangga urang anu disebut Andromeda. Galaksi ieu langkung ti 2 juta taun cahaya ti urang, janten langkung saé tong dibayangkeun sabaraha lami upami urang hoyong angkat ku mobil.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, tina seueur pisan nyarioskeun jarak ti Bumi sareng bulan urang parantos nyiptakeun inohong anu henteu pati penting sareng naon anu henteu leres-leres ngawartosan naon éta. Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang terang jarak satelit urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.