Jangkungna, luhurna, dimensi nangtung sareng tingkat awan

 

Méga

Sering penting pikeun netepkeun tingkat dimana ayana sababaraha bagéan awan. Pikeun nunjukkeun tingkat ieu, dua konsép tiasa dianggo, nyaéta tina altura sarta salah sahiji luhurna.

 

Jangkungna titik (contona: dasar awan) nyaéta jarak nangtung antara tingkat situs pangamatan sareng tingkat titik éta. Perhatoskeun yén titik panitén tiasa dipendakan dina gunung ka gunung. Sabalikna, luhurna hiji titik nyaéta jarak vertikal antara rata-rata permukaan laut sareng tingkat titik éta. Pangamat permukaan biasana ngagunakeun konsép jangkung. Pangamat kapal terbang, kumaha ogé, umumna ningali ka luhurna. The diménsi nangtung tina awan nyaéta jarak nangtung antara tingkat dasar na sareng luhurna.

 

Awan umumna aya di luhur antara permukaan laut sareng tingkat tropopause. Tingkat tina tropopause éta variabel dina rohangan sareng waktos; ku sabab kitu, puncak awan langkung luhur di wilayah tropis tibatan di lintang sareng lintang lintang luhur. Urang émut yén tropopause mangrupikeun wates antara troposfir sareng stratosfer.

 

Ku konvénsi, bagéan atmosfir dimana awan biasana lumangsung parantos dibagi kana tilu tingkatan anu masing-masing disebut luhur, sedeng sareng handap. Unggal lantai dihartikeun ku susunan tingkatan anu awan genre tangtu lumangsung paling sering. Lantai tumpang tindihna sareng watesna bénten sareng luhurna.

 

Salaku conto, di daérah kutub tingkat luhurna antara 3 sareng 8 km sedengkeun di daérah khatulistiwa tingkat ieu antara 6 sareng 18 km.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.