Iklim ngasingkeun jalma-jalma naék

aya seueur kota anu ditelan ku naékna permukaan laut

Sakumaha urang terang tina acara anu sanés, Donald Trump nolak ayana parobihan iklim sanaos kanyataanna buktina jelas sareng beuki sering. Kusabab kanaékan kajadian cuaca anu ekstrem, aya populasi anu kedah diasingkeun ka tempat anu langkung aman. Ieu anu disebut "iklim digusur".

Nya, Badai Tropis Cindy sakali deui ngingetan warga Délta Mississippi minggu ieu yén aranjeunna tiasa janten anu munggaran diasingkeun ku cuaca. Sanaos sadayana ieu, masih aya jalma anu nolak ayana pemanasan global. Kumaha anjeun tiasa nolak anu jelas?

Badai tropis

badai tropis ngagusur bagian ageung tina penduduk

Grand Isle perenahna di Delta Mississippi sareng parantos katabrak salah sahiji badai utama munggaran dina usum topan anu dimimitian ayeuna ku suhu anu naék. Naékna suhu anu teras-terasan nyababkeun sajumlah ageung cai di sagara ngejat, nyababkeun kabentukna awan jenis kumulonimbus ageung. Ogé, teu stabilitas atmosfir sareng tekanan turunna anu nyababkeun topan badai.

David Carmadelle, walikota Grand Isle, ngingetkeun yén ombak Cindy nyolong 10 méter ti hiji pulau langkung saukuran kilométer sareng leungitna lahan nambihan 50 méter anu diala laut ku badai terakhir anu nyerang kota. Ieu tiasa ditafsirkeun salaku undur atanapi salaku peringatan kana pangaruh anu caket tina perubahan iklim di permukaan laut.

Aya ogé kasus sanés sapertos Shishmaref, di Alaska, atanapi Isle de Jean Charles, kota di Bayou of Louisiana anu ti saprak 60-an parantos ningali 98% daérah na tilelep handapeun cai. Saatos angin topan, permukaan laut naék na leungiteun basisir. Jelas, sadaya jalma anu cicing di tempat ieu kedah ngalih ti daérah ieu ka tempat anu langkung aman. Kusabab kitu, aranjeunna disebat "iklim diasingkeun".
Usum panas kamari di Shishmaref sakitar 500 penduduk kedah angkat ti pulau éta saatos 400 taun khususna pikeun ngala lauk. Kusabab pemanasan global, és Arktik anu aranjeunna percanten pikeun mancing kirang langkung kirang. Ieu masihan jalan pikeun langkung érosi pantai.

Nuju ka daérah anu aman

jumlah jalma anu ngungsi iklim beuki nambahan beuki loba

Dina raraga hijrah ka daérah anu langkung aman sareng henteu janten udagan kajadian cuaca ekstrim sapertos angin topan, lokalitas kedah nampi artos ti pamaréntah. Pulo de Jean Charles parantos janten salah sahiji anu mimiti nampi artos kusabab kapangaruhan ku pangaruh pemanasan global. Ku artos ieu, padumuk bakal tiasa ngalih ka daérah anu langkung aman.

Artos éta parantos disumbangkeun dina 2016 salami pamaréntahan Barack Obama sareng éta ngagaduhan jumlah 52 juta dolar. Ku artos ieu dimaksudkeun pikeun ngawangun sajenis urbanisasi anu ngajantenkeun supaya warga kota tiasa ngajaga deukeutna sareng henteu kaleungitan akar atanapi jati diri. Puluhan kulawarga anu parantos ngamimitian ngarencanakeun badé angkat ti bumi kusabab naékna permukaan laut mangrupikeun tempat mimiti jalma anu ngungsi ku iklim, anu tiasa ngalikeun dina sababaraha taun sareng puluhan taun di Amérika Serikat sareng di sésana planét. .

Di sisi séjén, Kota New York ogé parantos nyuhungkeun dana anu sami kumargi masa depan tingkat laut naék parantos caket. Salaku réspon tina naékna permukaan laut, aranjeunna kedah ngalih ka daratan.

Parobihan iklim sareng skeptisisme

trump nolak ayana parobihan iklim

Sanaos parobihan iklim mangaruhan langkung seueur urang Amerika, Présidén Donald Trump nolak ayana parobihan iklim. Éra yén jalma anu ngagaduhan seueur kakuatan nolak hal anu jelas sapertos kitu, akibatna, jutaan jalma bakal sangsara, teu kakantun biodiversitas sareng ékosistem.

Trump mutuskeun bulan ieu ngaleungitkeun Amérika Serikat, émisi gas rumah kaca kadua pangageungna di dunya saatos Cina, tina Perjanjian Internasional Paris anu bersejarah pikeun ngirangan émisi, hal anu nimbulkeun masalah komunitas anu paling kakeunaan pangaruh pemanasan global.

Bill Walker, Gubernur Alaska, parantos nguciwakeun kaputusan Trump sabab aya komunitas anu sacara harfiah ditelan ku cai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.