Iraha urang kedah nyerat bulan, matahari sareng bumi dina aksara ageung?

bulan dimodalan dina kontéks astronomi

Kadang-kadang urang nyerat ngeunaan panonpoé, bumi sareng bulan, sareng gumantung kana kontéks anu ngalaksanakeunana, urang kedah nganggo huruf kapital atanapi henteu. Aya waktos nalika guru nganggap salah éja sareng anu sanés henteu.

Iraha urang kedah nganggo huruf kapital pikeun ngarujuk unsur-unsur ieu sareng kunaon?

Panonpoé, bumi sareng bulan

panonpoé dimodalan dina kontéks astronomi

Dina kontéks astronomi, bulan kedah dimodalan sapertos matahari atanapi bumi, kumargi urang ngarujuk kana unsur-unsur ieu salaku nami desain ti objék masing-masing. Nanging, urang nyerat unsur-unsur ieu dina aksara leutik, nalika urang nuduhkeun béntang nyalira atanapi kana kagunaan turunan atanapi métaforis.

Aya kontéks anu teu diperyogikeun dimodalan. Salaku conto, dina frasa "Kuring badé ka pantai pikeun berjemur," henteu kedah kecap "matahari" dimodalan kumargi urang henteu ngarujuk matahari salaku nami ngarancang. Nanging, dina frasa "planét ngurilingan Matahari", perlu dimodalan, sabab urang nyebut Matahari salaku nami.

Kontéks anu sanés astronomi

bumi dimodalan dina kontéks astronomi

Jaba tina kontéks astronomi ieu, boh dina panggunaan lempeng boh dina turunan atanapi métaforis, aranjeunna ditulis ku aksara leutik mimiti dina sadaya normalitas. Saran ieu lumaku khusus pikeun ungkapan sapertos matahari, matahari terbit, janten matahari, bulan purnama, bulan baru, cahaya bulan, bulan madu, nyungkeun bulan, bumi anu teu kaasabah sareng anu sanés anu sanésna, dimana teu aya panyorot sapertos tanda petik atanapi miring teu perlu. Taneuh sok ditulis dina aksara leutik nalika ngarujuk kana taneuh: "Pesawat tiasa badarat."

Kasimpulanana urang tiasa nyarios yén dina istilah astronomi, Matahari, Bumi sareng Bulan dimodalan kusabab siga anu namina. Éta ibarat nempatkeun namina nyalira dina aksara leutik. Ku cara kieu, urang moal ngalakukeun kasalahan deui nalika nyerat aranjeunna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.