Instrumén meteorologi sareng fungsina

Stasion cuaca propésional, salah sahiji alat meteorologi anu paling sering dianggo

Upami anjeun sumanget ngeunaan meteorologi, anjeun pasti mikir mésér salah sahiji tina seueur instrumen meteorologi anu aya atanapi Stasion Cuaca, kaleresan? Aya seueur modél, tapi aya sababaraha anu langkung lengkep tibatan anu sanés, gumantung kana harga sadayana. Nyatana, anu paling mahal nyaéta anu tiasa ngukur variabel iklim langkung seueur, ku sabab éta, anu paling pas pikeun anu hoyong terang sacara jero iklim anu aya di daérahna, sedengkeun anu paling murah langkung seueur pikeun anu akur. kalayan terang suhu anu kacatet nalika siang sareng panginten terang kaasuh sakitarna.

Gumantung kana naon anu anjeun badé anggo, éta bakal pikaresepeun pikeun terang jinis instrumen meteorologi naon waé anu aya sareng naon fungsina masing-masing. Ku kituna, bakal langkung gampang pikeun anjeun milih modél anu paling cocog pikeun anjeun.

Térmométer, salah sahiji pakét meteorologi anu urang sadayana gaduh 

Térmométer raksa

Upami urang kedah milih salah sahiji instrumén meteorologi tara kaunggulan, urang sadayana bakal nyandak thermometer. Éta mangrupikeun alat anu paling sering dianggo kusabab éta kami tiasa terang suhu naon anu kacatet nalika urang ningali kana éta. Sanaos kitu, sigana anjeun bakal mendakan sababaraha anu ukur ukur suhu maksimum (antara -31'5ºC sareng 51'5ºC) sareng anu sanésna ukur ukur ngukur minimum (antara -44'5ºC sareng 40'5ºC), sanaos anu paling umum nyaéta duanana katingali dina layar stasiun anu sami.

Aya seueur jinis térmométer: gas, résistansi, klinis ... tapi raksa sareng digital dianggo dina meteorologi.

Térmométer raksa

Éta tabung gelas anu disegel sareng merkuri dina jero. Volume na robih nalika suhu ogé robih. Alat ieu diciptakeun ku Gabriel Fahrenheit di 1714.

Térmométer digital

Anu paling modéren. Aranjeunna nganggo alat transduser (sapertos raksa) anu teras dianggo ku sirkuit éléktronik pikeun ngarobih variasi tegangan alit anu diala kana angka. Kucara kieu, suhu anu dirékam bakal muncul dina tampilan.

Pangukur hujan météorologi

Pangukur hujan météorologi

Alat-alat meteorologi ieu ngukur jumlah cai anu murag kana daérah tempat disimpenna. Unggal millimeter ngagambarkeun hiji liter, sareng dina dinten nalika hujan henteu lirén turun, disarankeun pisan pikeun parios éta unggal 4-6h (gumantung kana inténsitasna sareng kapasitas pangukur hujan urang) sahingga catetan na akurat mungkin.

Jenis pangukur hujan meteorologis

Aya dua modél pangukur hujan meteorologis: manual sareng totalizers.

  • padoman: aranjeunna anu paling murah. Éta ngan saukur wadah silinder anu didamel tina plastik biasana warnana héjo kalayan skala lulusan anu diukur dina milimeter.
  • Totalizers: tolok ukur hujan meteorologis total ningkatkeun akurasi, sabab diwangun ku corong sareng operator anu nyatet cai ragrag unggal 12 jam.

Hygrometer

Hygrometer

Hygrometer bakal mangpaat pisan pikeun dipikanyaho persentase kalembaban relatif dina hawa naon di daérah urang. Hasilna dikedalkeun antara 0 sareng 100%. Jumlah ieu ngagambarkeun perséntase jumlah uap cai anu aya dina hawa.

Jinis hibrométer

Instrumén meteorologi ieu diklasifikasikeun numutkeun naha sipatna analog atanapi digital.

  • Analog: aranjeunna menonjol pikeun akurat pisan, kumargi aranjeunna ngadeteksi parobihan kalembaban di lingkungan ampir langsung. Tapi kadang anjeun kedah ngalibrasi aranjeunna, Janten aranjeunna biasana henteu payu seueur.
  • digital: diginary ogé akurat, sanaos rada kirang. Aranjeunna henteu peryogi jinis pangropéa, sareng ogé aranjeunna siap dianggo langsung saatos ngagaleuh.
kalembaban
Tulisan anu aya hubunganana:
Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan hygrometers

Barometer

Barometer

Barométer mangrupikeun salah sahiji ngukur beuratna hawa di luhur kerak bumi, anu dipikaterang ku nami tekanan atmosfir. Anu munggaran diciptakeun ku fisikawan Torricelli taun 1643 saatos ngalaksanakeun percobaan saderhana:

Hal munggaran anu anjeunna lakukeun nyaéta ngeusian tabung gelas sareng raksa anu ditutup dina hiji tungtung, sareng dibalikkeun kana ember anu ogé dieusi raksa. Anu matak, kolom raksa turun sababaraha séntiméter, nangtung keneh sakitar 76cm (760mm) jangkung. Maka timbul milimeter raksa atanapi mmHg.

Tapi masih aya anu sanés: tekanan atmosfir normal dina permukaan laut nyaéta 760mmHg, janten anjeun tiasa gaduh data rujukan ieu pikeun terang upami cuaca badé saé atanapi henteu. Kumaha? Gampang pisan. Upami turun seukeut anjeun bakal terang badai langkung caket; Sabalikna, upami naek lalaunan, anjeun tiasa nyimpen payung dina panyimpenan sababaraha dinten deui.

Aneméter

Aneméter

Hatur nuhun kana instrumen meteorologis ieu urang tiasa terang laju angin. Anu paling sering dianggo nyaéta anu disebut windlass. Aranjeunna ngukur kagancangan dina km / jam.

Nalika angin 'neunggeul' pinwheel, éta ngahurungkeun. Giliran anu dibéréna dibaca ku konter atanapi direkam dina salembar kertas upami éta mangrupikeun anemograf.

Heliograph

Heliograph

Heliograf mangrupikeun salah sahiji instrumén meteorologi anu ngamungkinkeun urang pikeun ngukur waktos insolasi. Éta kedah diluyukeun numutkeun garis lintang geografis sareng numutkeun usum taun dimana anjeun ayana, sabab panonpoé beda-beda jangkungna nalika taun ngalirkeun.

Anu paling dikenal nyaéta heliograf Campbell-Stokes, anu diwangun ku bola kaca anu kalakuanana siga lénsa anu konverg. Nalika sinar panonpoé ngaliwat, kartu rékaman 'dibakar' sareng urang tiasa terang jam sinar matahari anu parantos dinten éta.

Nivométer

Nivometer pikeun terang jumlah salju

Nivometer biasa ngukur jumlah salju anu tumiba dina hiji waktos. Aya dua jinis: laser, anu kedah didorong kana taneuh pikeun ngadaptar, sareng akustik anu, hatur nuhun kana gelombang ultrasonik pemancar-panarima, henteu kedah kontak sareng salju.

Sacara umum, beuki mahal stasiun cuaca, langkung saé éta komprehensif. Gumantung kana pamakean anu anjeun hoyong pasihkeun, anjeun panginten henteu kedah nyéépkeun seueur artos sabab panginten ku anu langkung mirah anjeun bakal mapah. Sareng, sabalikna, upami anjeun terang yén anjeun hoyong terang langkung seueur, tong ragu sareng badé mésér anu tiasa ngagaduhan harga anu paling luhur, tapi pastina anjeun tiasa nganikmati deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   sofia gonzales jelas cenahna

    Ieu saé pisan pikeun kuring sabab di sakola kami masihan. Hatur nuhun

    1.    mariel cenahna

      Abdi ogé saé pisan. hatur nuhun

      1.    Monica sanchez cenahna

        Kuring resep éta mangpaat pikeun anjeun ogé, mariangel 🙂.

  2.   mariel cenahna

    Abdi resep kana cuaca.

  3.   HANNA cenahna

    Naha anjeun terang instruksi anu dianggo pikeun ngukur arah angin

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Hana.
      Alat anu dipaké pikeun ngukur arah angin nyaéta vane cuaca.
      Hiji salam.

  4.   robih kuring atanapi éta lampu lalu lintas cenahna

    Penjelasan anu saé dilayanan pisan ku kuring

    1.    Monica sanchez cenahna

      Abdi resep éta mangpaat pikeun anjeun. Salam 🙂

  5.   hector_duran cenahna

    pager éta inpormasi anu saé kuring resep 😀

  6.   hector_duran cenahna

    ku margi éta nyaéta éndométer nyaéta yén BANTUAN SAYA !!!

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hola Héktor.
      Kami bungah yén éta parantos dipikaresep ku anjeun.
      Éstométer Abdi henteu terang naon éta, hapunten. Kuring parantos milarian internét pikeun ningali naha kuring mendakan hal sareng teu aya anu nunjukkeun; ngan ukur kecap endometrium, anu teu aya hubunganana sareng cuaca (éta mukosa anu nutupan daérah tempat rahim).
      Hiji salam.

  7.   hector_duran cenahna

    ok nuhun monica Sanchez Kuring ogé ngagaduhan endrometrium éta atanapi éta kedahna nyenyah goréng tapi nuhun ogé ucapan salam 😀

    1.    Monica sanchez cenahna

      Salam kanggo anjeun 🙂

  8.   Isai Burgos cenahna

    Halo, punten, kuring hoyong terang ngeunaan anemocinemographer ????

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Isai.
      Mangrupikeun alat anu ngagabungkeun badai cuaca (pikeun ngukur arah angin), anéméter (pikeun ngukur laju angin), kalayan unit sentral anu ngolah sareng ngarékam data.
      Salam 🙂.

  9.   Juan Manuel cenahna

    hai kumaha kabarna Abdi gaduh patarosan. Naha leres yén hibrométer digital dikalibrasi pikeun jangkungna di tingkat laut? Salaku conto, upami kuring aya dina 500 méter dpl, naha bacaan anu hibrometer tiasa masihan kuring akurat?

    Hatur nuhun pisan sateuacana!

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Juan Manuel.
      Leres, leres: hibrometer digital ngukur tekanan atmosfir.
      Hiji salam.

  10.   Jose Manuel Carrasco Nalvarte cenahna

    halo monica hoyong terang cuaca anu penting kunaon ??

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo José Manuel.
      Météorologi penting kusabab éta ngamungkinkeun urang terang variasi suhu, arah sareng laju angin, fenomena meteorologi anu béda, sareng sajabana, sareng kumaha ieu mangaruhan ékosistem anu béda.
      Hiji salam.

  11.   heuheuheu cenahna

    Halo, naon alat meteorologi éta anu aya di luhur menara bel

  12.   batu karang cenahna

    inpormasi anu saé, kanggo para dulur, kumaha ngeunaan sababaraha pidéo, éta bakal hébat

  13.   camilla damian cenahna

    Abdi resep pisan, hatur nuhun pisan, bahan anu saé pisan ngabantosan kuring pisan

  14.   Carlos cenahna

    HELLO NAMI JEUNG CARLOS Abdi ti PERU Abdi hoyong terang upami anjeun tiasa ngabantosan kuring dina ngawangun instruksi métréorologi pikeun tempat dimana kuring cicing, kuring resep pisan anu terang perkawis pakansi.

    1.    Yesus cenahna

      nanah Abdi ti peru ogé, salam upami kuring tiasa ngabantosan anjeun

  15.   Franco cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi na

  16.   Victor M Lopez B cenahna

    Anjeun kedah netepkeun yén 1 (hiji) mm cai ragrag ngagambarkeun jumlah 1 (hiji) liter cai dina luas hiji méter pasagi (m2)

  17.   francis alejandra lameda molleda cenahna

    Halo dinten ayeuna kuring diajar sareng murangkalih kuring sagala rupa anu aya hubunganana sareng meteorologi seueur

    Hatur nuhun, kami parantos ngagaduhan naon anu masing-masing termometer dianggo

  18.   Carlos Daniel cenahna

    Hatur nuhun pisan éta ngalayanan kuring seueur sareng langkung kusabab urang ningali di sakola kuring

  19.   Celtuky cenahna

    Éta saé pisan pikeun kuring sabab kami masihan di SMA sareng kuring henteu ngamuat kartu digital dina akina (ieu) IPad sareng kartu-kartu kasebut dibéré énjing janten kuring henteu tiasa ningali éta dinten ayeuna.
    Hatur nuhun pisan sareng salam kanggo saha waé anu ngintunkeunana.

  20.   abril cenahna

    inpormasi ieu ngabantosan abdi pisan sabab kuring ngagaduhan pameran hatur nuhun ❤❤❤❤❤❤❤❤❤????❣