Indéks NAO. Fase positip sareng négatip

Como urang parantos dikenalkeun sateuacanna, kakuatan NAO dijelaskeun ku indéks NAO. Indéks NAO teh bédana antara tekanan dina permukaan laut antara dua stasion anu ayana di caket pusat dataran rendah Islandia sareng dataran tinggi Azores. Stykkisholmur (Islandia) dianggo salaku stasion kalér, sedengkeun Ponta Delgada (Azores), Lisbon (Portugal) sareng Gibraltar dianggo salaku stasiun kidul.

 

La fase positip indéks NAO  nampilkeun sababaraha tekanan anu langkung luhur tibatan biasana di puncak subtropis tengah sareng langkung jero tibatan tekanan anu handap di Atlantik. Kanaékan bédana suhu ngahasilkeun badai usum salju anu langkung sering sareng sengit anu ngalangkungan Samudra Atlantik, ogé gerakan anu langkung kalér. Salaku hasil tina ieu, aya usum tiris panas sareng beueus di Éropa sareng usum tiis garing sareng tiis di Kanada sareng Greenland. Dina hal ieu, AS wétan ngalaman kaayaan usum hampang sareng beueus. Salaku conto, tingkat usum salju / musim semi anu luhur dina taun 1989, 1990 sareng 1995 disababkeun ku épisode sanésna hawa tina Arktik sareng Islandia kana sabuk subtropis caket Azores sareng Semenanjung Iberia, sareng angin kulon beuki kuat Samudra Atlantik Kalér. Angin anu langkung kuat ti beulah kulon nyababkeun hawa anu langkung lembab sareng langkung haneut ngalangkungan buana Éropa sareng nyababkeun usum salju anu langkung lemes.

 

NAO POSITIF

 

 

La fase négatip tina indéks NAO nunjukkeun a pusat tekanan tinggi subtropis lemah ogé pusat tekanan rendah Islandia. Gradién tekanan anu ngirangan ngahasilkeun langkung lemah, aliran handap ngalangkungan sapanjang jalur anu langkung kulon-wétan. Aranjeunna nyandak hawa beueus ka Mediterania sareng ku henteuna aliran sengit ti kulon ka wétan, hawa Siberia tiis tiasa turun ka lintang anu handap pisan, janten hujan salju langkung sering aya di Éropa beulah kidul.  Nanging, Greenland ngagaduhan suhu usum anu langkung haneut. Angin usum salju / spring anu handap tina taun 1917, 1936, 1963 sareng 1969 ngagaduhan angin anu langkung lembut di palih kulon Samudra Atlantik Kalér pakait sareng anu langkung tiis tibatan usum salju biasana Éropa.

 

NAO NEGATIF

 

sumber: Ngantosan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Sergio cenahna

    hatur nuhun, menarik pisan!