Ieu awan badai anu ngajantenkeun urang Argentina sareng dunya murag asih

Gambar - Agustín Martínez

Gambar - Agustín Martínez

Geulis, leres? Awan badai ngajentul. Éta tiasa ngukur dugi ka 20km jangkungna, janten aranjeunna jarang tiasa ditingali dina sagala kamandianana ti handap ka dieu, tina taneuh. Tapi éta pisan anu tiasa aranjeunna laksanakeun di Propinsi Neuquén, di Argentina, dina 30 Nopémber.

Di dinya, Cumulonimbus anu luar biasa dibentuk, nyaéta awan anu nunjukkeun badai sareng hujan, janten inspirasi pikeun fotografer propésional sareng improvisasi.

Normalna, nalika Cumulonimbus kabentuk di daérah éta biasana aya warta anu goréng, kumargi di sana hujan biasana nyababkeun seueur masalah, sapertos jalan-jalan banjir, évakuasi, atanapi longsor; Nanging, Rebo kamari masarakat Neuquén melong langit heran ku kaéndahan awan badai anu spektakuler.

Aranjeunna dipoto dina tahapan anu béda-béda, sareng ti lingkungan anu béda-béda: ti gedong-gedong, ti Río Negro, ... sareng bahkan aya anu damel di tempat éta, sapertos Andrés Killy, anu nyiarkeun timelaps anu ngiringan ngaliwat Facebook anu tiasa anjeun tingali nalika ngalakukeun malik di dieu.

Kumaha Cumulonimbus dibentuk?

Cumulonimbus

Cumulonimbus nyaéta méga pangembangan nangtung anu hébat, anu diwangun ku kolom hawa haneut sareng beueus anu naék dina spiral puteran. Dasar na jangkungna kirang tina 2km, tapi luhur na ngahontal 15-20km. Aranjeunna biasana ngahasilkeun hujan sareng badai badai, utamina nalika aranjeunna dikembangkeun, nyaéta nalika aranjeunna ngadopsi bentuk landasan sareng ujungna deui. Éta tiasa ngabentuk nyalira atanapi dina kelompok, atanapi sapanjang payun anu tiis.

Gumantung kana tempat kabentukna sareng intensitas hujanna, éta tiasa nyababkeun kirang langkung masalah. Salaku conto, Upami hujan ageung di daérah anu kapendudukan, éta bakal nyababkeun banjir sareng / atanapi longsor. Ogé, upami kaayaan anu pas kacumponan, éta tiasa nyababkeun hujan salju sareng angin puyuh.

Kumaha saur anjeun ngeunaan poto Cumulonimbus Argentina? 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.