Naha hujan es henteu pernah ragrag wengi?

hujan nalika surup

Hujan tiasa nembongan ka urang, sapertos hujan, ku sababaraha cara. Sababaraha parantos ningali hujan es ageung, anu sanésna henteu. Éta tiasa ngukur tina sababaraha milimeter dugi ka sababaraha cm. Éta salawasna gumantung kana kumaha kabentukna.

Sateuacan ngungkabkeun anu teu dikenal, aya anu parantos memperhatoskeun yén dina saat-saat sateuacan turun, upami mimitina hujan (henteu teras-terasan natakeun), naha tetes cai seueur pisan? Upami urang angkat nganggo mobil, éta waktos anu pangsaéna pikeun ningali éta. Upami ujug-ujug mimiti hujan ku tetes ageung ngalawan kaca welas, ngabogaan sajumlah hujan es ngiringan. Éta atanapi pancuran anu saé. Dina kasus hujan es, "tetes gajih" éta hujan es anu parantos lebur. Éta ngan mangrupikeun momen anu sateuacanna tina panyamanan lingkungan.

Hujan ngabentuk

kumaha hujan es dibentuk

Latihan hujan es

Jiga hujan atanapi salju hujan es dibentuk tina évaporasi cai anu aya di Bumi. Laut, walungan sareng situ dihuapkeun ku aksi sinar matahari. Uap cai condong naék kusabab suhu na sorangan. Tiis beurat sareng turun, hawa panas langkung enteng sareng naék. Dina titik anu tangtu, aranjeunna tiis, ngabentuk awan munggaran, diwangun ku tetes bulat leutik antara 0,004 sareng 0,1 milimeter. Leutik pisan.

Gumantung kana hareupan hawa anu nabrak, suhu na tiasa turun sacara dramatis dina bagian luhur troposfir. Éta daérah anu angkat tina tingkat taneuh, jangkungna dugi ka 10 km, dimana awan ogé ngawangun. Dina hal salju, éta aya dina -1ºC, éta mangrupikeun panyusutan sakedik anu daunna serpihan kristalin pisan. Salam henteu, tetesna beku gancang pisan sareng dina suhu anu langkung handap -15ºC.

Bisa jadi hal éta hujan es gedé pisanIeu kusabab kanyataan yén sababaraha jalma anu mimiti murag lebur, aranjeunna ngagabung kana tetes anu sanésna, janten langkung ageung, sareng hawa panas anu ngadorong aranjeunna deui. Sadaya ieu nyababkeun aranjeunna ngeusi ulang sareng ukuran anu langkung ageung. Maka urang tingali aranjeunna murag kalayan ukuran 3/4cm atanapi langkung. Sareng ukuranana langkung ageung, langkung gancang ragragna.

Naha henteu pernah murag wengi?

hujan peuting

Sakumaha urang parantos ngajelaskeun, pangaruh suhu. Haneut haneut biasana aya nalika siang, henteu wengi. Wengi-wengi, henteu seueur teuing épaporasi, sajaba tina taneuh anu langkung tiis.

Sadaya ieu nyababkeun hujan es janten teu diperhatoskeun. Tapi enya, sapertos dina seueur kasus, aya ogé sajarah hujan ageung di wengi, dibarengan ku hujan es.

Ieu sababna kunaon hujan es mangrupikeun langkung diurnal tibatan fenomena wengi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diego cenahna

    Éta moal ragrag wengi di bumi anjeun. Sababaraha anu murag di dieu dina sababaraha taun ka pengker, sareng paling wengi.