Hujan di Greenland

hujan di greenland 14 Agustus

Sakumaha anu parantos urang cantumkeun dina sababaraha waktos, parobihan iklim ngabalukarkeun paningkatan suhu global anu langkung kapangaruhan di daérah kutub. Unggal taun suhu rata-rata langkung luhur sareng nyababkeun karusakan serius kana ékosistem anu paling rentan. Di Greenland éta mangrupikeun kahiji kalina sapertos anu parantos kacatet. Sareng éta anu 14 Agustus kamari éta mimiti hujan dina titik luhur lambaran és. Ieu kusabab suhu hawa tiasa tetep di luhur beku pikeun salapan jam.

Dina tulisan ieu kami badé ngawartosan anjeun naha kajadian ieu parantos kajantenan sareng kumaha akibat na.

Hujan di Greenland

hujan di greenland

Kanaékan suhu rata-rata di seluruh planét ngabalukarkeun karusakan serius di tempat-tempat anu paling peka kana parobihan suhu. Contona, luas kutub biasana rada rentan ka parobahan suhu. Sakumaha anu parantos urang tingali dina sababaraha kasempetan, Samudra Arktik kakurangan és. Ieu sacara serius mangaruhan fauna anu meryogikeun és pikeun salamet kumargi ékosistem na. Salajengna, urang terang yén aya kasaimbangan dina wéb tuangeun anu sato tiasa bertahan.

Kusabab naekna suhu kasaimbangan ieu rusak. Ieu mangrupikeun kahiji kalina aya anu sapertos kieu kacatet kumargi suhu parantos dirékam. Sareng éta Tanggal 14 Agustus, mimiti hujan di titik luhur lambaran és Greenland. Ieu disababkeun ku suhu hawa anu tiasa tetep di luhur beku salami salapan jam. Ieu ngajantenkeun katilu kalina dina kirang ti dasawarsa yén ieu kajantenan.

Kalayan suhu di handapeun nol sareng langkung ti 3.200 méter jangkungna, kaayaan dina puncak Greenland Aranjeunna henteu biasana ngakibatkeun présipitasi dina bentuk cai tapi salju. Maka, kanyataan ieu penting pisan.

Dadu ngeunaan acara

studi perubahan iklim

Numutkeun data ti Pusat Data És sareng Salju Nasional AS (NSIDC), tingkat lebur lambar és naék dina 14 Agustus di 872.000 kilométer pasagi. Isukna saatos acara ieu, lambaran és parantos kaleungitan daérah 7 kali langkung luhur tibatan rata-rata anu lumangsung dina pertengahan Agustus. Ngan taun 2012 sareng 2021 parantos ngadaptarkeun langkung ti hiji acara cair 800.000 kilométer pasagi.

Komunitas ilmiah diajar sacara éksténsif pikeun ningali kumaha akibat na. Numutkeun ka komunitas ilmiah, ieu sanés tanda anu saé pikeun lambar. Cai dina és ngajantenkeun lapisan langkung gampang ngalebur. Henteu ngan ukur pikeun langkung haneut sareng nalika suhu, tapi cai nyerep langkung sinar matahari janten langkung poék. Pikeun ngartos ieu urang kedah terang konsép albedo. Albedo mangrupikeun jumlah radiasi panonpoé anu kagambar tina panonpoé dina permukaan. Cahayaana warna permukaanna, langkung seueur radiasi panonpoé éta bakal ngeunteung. Dina hal ieu, és na bodas pisan janten ngagaduhan indéks albedo anu pangluhurna. Kusabab ngagaduhan cai di luhur sareng langkung poék tibatan és, éta nyerep langkung sinar panonpoé, anu dina gilirannana, ogé ningkatkeun lebur.

Total curah hujan dina lambar és aya 7 milyar ton. Élmuwan sanés anu ogé damel di daérah éta ku ngabagi gambar ngeunaan kaayaan lebur dina lambar és Greenland sareng éta rada pikahariwangeun.

Parobihan anu teu tiasa dibalikkeun

lebur glasier

Laporan IPCC (Panel Ahli Umum ngeunaan Parobihan Iklim) panganyarna anu dikaluarkeun dina 9 Agustus parantos ngingetkeun perobihan iklim sareng sistem iklim, anu parantos dimimitian sareng moal tiasa dibalikkeun salami ratusan atanapi rébuan taun. Salah sahijina nyaéta Greenland thaw. Sakumaha ditangtukeun ku agénsi éta, es leungitna dituluykeun dina abad XNUMX ampir pasti sareng, sakumaha panilitian anu sanés parantos dikonfirmasi, langkung gancang tibatan anu diarepkeun.

Numutkeun kana élmu iklim, anu micu nyaéta émisi anu disababkeun ku kagiatan manusa, sareng réduksi émisi anu lengkep sareng penting mangrupikeun sarat utami, sahingga iklim stabil sareng teu aya kaayaan anu langkung serius.

Di Greenland, 60% naékna permukaan laut kusabab és lebur. Upami tren és leungitna teraskeun dina tingkat ayeuna, Dugi ka 2100, 400 juta jalma bakal résiko banjir basisir unggal taun.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, parobihan iklim parantos ngahasilkeun karusakan serius pikeun sakumna planét. Ieu mangrupikeun awal sabab bakal hésé pisan ngabalikkeun parobihan. Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan hujan di Greenland.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.