Homo ergaster

nyanghareup homo ergaster

Dina karuhun manusa urang ngagaduhan Homo ergaster. Mangrupikeun hominid anu mecenghul di buana Afrika sakitar 2 juta taun ka pengker. Kusabab sésa-sésa manusa ieu dipendakan, parantos aya kontropérsi anu hébat diantara para ahli. Sababaraha nganggap yén spésiés ieu babarengan sareng Homo erectus aranjeunna spésiés anu sami, sedengkeun ahli sanés nyatakeun yén éta mangrupikeun spésiés anu béda.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, asal sareng panasaran di Homo ergaster.

Ciri utama

homo ergaster

Téori anu aya ayeuna mah nyaéta spésiés manusa ieu mangrupikeun karuhun langsung tina Homo erectus. Éta dianggap salaku hominid munggaran anu tiasa ninggalkeun buana Afrika. Anatomi anu ngagaduhan spésiés ieu ngagambarkeun kabisat épolusionér tinimbang spésiés sateuacana. Ku cara kieu, urang nyorot jangkungna anu tiasa ngahontal sakitar 1.8 méter. Sapertos spésiés anu sanés, anu ieu menonjol hususna pikeun ngagaduhan kapasitas kranial anu hébat. Anjeunna ngagaduhan kabisa ieu jauh teuing tibatan karuhunna. Kusabab kitu, seueur pangarang nganggap yén konsumsi daging anu langkung luhur ngajelaskeun paningkatan kapasitas kranial ieu.

Ditarjamahkeun, Homo ergaster hartosna lalaki damel. Spésiés ieu nyandak pamutahiran anu saé dina elaborasi alat-alat sareng alat-alat na mimitian langkung rumit. Ku ngagaduhan kualitas anu hadé pikeun parabot ieu, dimungkinkeun pikeun mihak téknik moro sareng sésana kagiatan sosial anu sanés.

Panilitian anu parantos dilakukeun dina hominid ieu hartosna yén para ahli ogé tiasa nganggap éta salaku panerus tina Homo habilis. Di sisi anu sanésna, sababaraha panulis henteu satuju pisan sareng ieu sareng teu aya konsensus mutlak. Aya seueur paleoanthropologists anu mikir yén éta tiasa janten hiji spésiés. Sésa anu pangpayunna tina sababaraha tangkorak awéwé panginten aya umur sakitar 1.75 juta taun.

Salah sahiji pamanggihan anu paling luar biasa nyaéta taun 1984. Rorongkong budak lalaki umur 11 taun digali sareng ngantep diajar anatomi na. Diantara fitur anu paling menonjol nyaéta jangkungna na. Anjeunna jangkungna sakitar 1.6 méter dina tanggal maotna, tah éta tiasa ngahontal 1.8 méter. Kapasitas tangkorak sakitar 880 senti kubik sareng awakna ngagaduhan struktur sadaya tulang mirip pisan sareng manusa ayeuna.

Kencan sareng ruang lingkup geografis di Homo ergaster

Homo erectus

Kabiasaan hominid ieu nalika jaman Pleistosen Tengah antara 1.9 juta taun ka pengker. Deposit anu parantos kapendak ngungkabkeun yén habitat alami na dimana dinten sareng kahirupan dikembangkeun aya di Étiopia, Tanzania, Kenya sareng Eritrea. Di sadaya daérah ieu, iklim anu aya teras pisan garing sareng usum garing diantos 100.000 taun.

Sababaraha ahli satuju yén Homo ergaster éta hominid munggaran anu tiasa ninggalkeun buana Afrika. Hatur nuhun kana hijrah ieu, éta tiasa adaptasi sareng daérah sanés planét anu ngagaduhan ciri iklim, vegetasi sareng fauna anu sanésna. Sateuacan ninggalkeun buana Afrika, éta ngalegaan ngalangkungan sesa daérah ieu, ngajantenkeun kabisat ka Asia Wétan Tengah antara sakitar 1.8 sareng 1.4 juta taun ka pengker. Perlu dipikaterang yén éta menduduki daérah Kaukasus. Sababaraha mayit parantos dipendakan di Spanyol sareng Itali sakitar 1.4 juta taun ka pengker.

Aya seueur ahli ilmiah anu negeskeun yén éta gancang masihan jalan pikeun Homo erectus sakumaha miheulaan. Sababaraha élmuwan nyatakeun yén éta spésiés anu sami anu beda-beda dina kisaran geografisna. Dina bidang genetika urang mendakan keragaman gén gumantung kana lingkungan. Upami hiji spésiés berkembang di lingkungan anu béda kamungkinan pisan ngembangkeun ciri épolusi anu béda-béda. Nanging, ieu henteu hartosna yén spésiésna bénten, tapi éta mekar kusabab séri adaptasi anu sanés.

Karakteristik fisik anu Homo ergaster

warisan homo ergaster

Hayu urang tingali naon ciri fisik anu dipiboga ku manusa ieu. Tangkorak na ngagaduhan visor supraorbital. Daérah halisna jauh langkung alit tibatan karuhun, sanaos rada ageung tibatan manusa ayeuna. Beurat anu osilasi antara 52 sareng 68 kg sareng aranjeunna total dikedal. Suku na manjang sareng teu aya buktos dimorphism séks anu dicirian. Ieu ngajelaskeun yén teu aya bédana anatomis antara lalaki sareng awéwé. Di antara aranjeunna aranjeunna tiasa ngalaksanakeun padamelan anu sami henteu paduli jinisna.

Penampilan rarayna ditandaan ku irung anu langkung nonjol sareng rahang sareng huntu langkung alit tibatan éta Homo habilis. Tumuwuhna otak didorong ku parobihan diét, sareng dada na langkung sempit kana taktak, sedengkeun tulang pingpingna manjang.

Aspék fisik sanés anu ngahasilkeun parobihan penting dina cara ngatur suhu interior. Sareng éta anjeunna tiasa ngembangkeun kesang sareng nyababkeun anjeunna kaleungitan rambut awak dina jangka sedeng sareng jangka panjang. Buuk sirah nembongan dina bayah anu dikembangkeun deui. Kedah diémutan yén manusa ieu beuki tanggel waler ngalaksanakeun kagiatan anu langkung rumit, janten peryogi langkung énergi sareng oksigénasi pikeun tiasa ngalaksanakeunana.

Napas lirénna ngan ukur lisan sareng ogé mimiti ngarénghap ku irung. Ieu kumaha aranjeunna tiasa salamet dina sabana kabuka dimana ningkatna mobilitas penting pisan pikeun kabur prédator sareng moro mangsana.

Paripolah

Seueur ahli nyarios yén diantara paripolah éta Homo ergaster teu aya deui nganggo tatangkalan kanggo ngalih. Ieu kumaha anjeunna tiasa lengkep nyingkahan kaayaan arboreal seueur karuhunna sareng hirup ukur dina taneuh. Aranjeunna hominid langkung gaya sareng anatomi na parantos diluyukeun sareng lingkungan tempat aranjeunna cicing. Hirup di sabana, éta henteu épisién pisan pikeun mindahkeun tina tatangkalan. Aranjeunna ngalih dina cara anu sami sareng manusa ayeuna.

Upami urang angkat kana aspék sosial, aranjeunna ngawangun hubungan rumit di komunitas. Bahasa lisan muncul sanaos henteu sadayana élmuwan satuju sareng ieu.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa terang langkung seueur ngeunaan Homo ergaster sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.