Homo erectus

homo erectus

Urang terang yén manusa parantos ngalangkungan sababaraha spésiés sareng evolusi dugi ka manusa ayeuna. Spésiés urang ayeuna, anu Homo sapiens, asalna tina spésiés séjén. Salah sahijina nyaéta Homo erectus. Homo erectus mangrupikeun lalaki purba anu cicing di sagala rupa penjuru bumi nalika bagéan Pleistosen. Spesimen anu pangkolotna aya di Demanisi, Georgia, sareng tanggalna sakitar 1,8 juta taun. Kapanggihna mimiti spésiés ieu kajantenan di 1891 di pulau Asia Jawa, anu ayeuna janten bagian ti Indonésia.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Homo erectus, ciri na sareng riwayat na.

Asal tina Homo erectus

évolusi homo erectus

Lalaki primitif ieu parantos lami aya di bumi. Aya pendapat anu benten dina tanggal pupus na. Sababaraha antropolog yakin éta kajantenan sakitar 300.000 taun ka pengker, sedengkeun anu sanés ngaku yén éta kajantenan 70.000 taun ka pengker. Ieu nyababkeun sababaraha ahli percaya yén anjeunna hirup sareng homo sapiens, tapi ieu sanés posisi anu paling umum ayeuna.

Asal muasalna Homo erectus éta ogé kontroversial. Ku cara kieu, aya anu nempatkeun éta di Afrika, sanaos seueur antropolog teu satuju sareng nyebat spésimen anu aya di dinya Homo ergaster. Ngarojong posisi ieu ngaku yén Homo erectus Éta asli ti Asia.

Salah sahiji ciri anu paling luar biasa pikeun jalma primitif ieu nyaéta kapasitas kranialna, anu langkung saé tibatan spésiés sateuacanna. Salah sahiji alesan utama parobihan ieu nyaéta mendakan kumaha cara ngatasi seuneu, anu nyababkeun ningkat nutrisi.

Homo erectus mangrupikeun salah sahiji karuhun ti Homo sapiens. Tahap épolusi manusa anu Homo erectus éta mangrupikeun salah sahiji tahapan anu paling henteu dikenal, maka sababaraha téori anu béda aya babarengan. Maka, salah sahijina kawit deui ka Afrika 1,8 juta taun ka pengker.

Perhatoskeun yén para ahli sanés negeskeun yén sésa-sésa anu aya di buana kagolong kana spésiés anu sami, Ergaster. Sarerea satuju sareng kanyataan yén ku penampilanl Homo erectus, masarakat anu primitip janten perantau sareng ninggalkeun Afrika.

Kapanggihna mimiti Homo erectus lumangsung di Asia Wétan, tapi sésa-sésa ogé kapendak di Eurasia. Di daerah terpencil dimana endapanana dipendakan, kasuksésan spésiés ieu tiasa leres diverifikasi. Ieu ngahasilkeun saeutik pisan bédana fisik sareng budaya di antawisna, sabab éta kedah adaptasi sareng kaayaan anu béda-béda unggal daérah. Salaku conto, cuaca di Éropa tiis dina waktos éta sareng upami sanés pikeun mendakan seuneu, ieu bakal janten masalah ageung.

Ciri utama

tangkorak manusa

Sadaya ahli satuju kana sipat nomadis tina Homo erectus. Bukti anu kapanggih nunjukkeun yén éta hominid munggaran anu ninggalkeun Afrika. Mangtaun-taun, anjeunna dugi ka Asia Tenggara.

Hipotesis anu paling terkenal nyaéta anjeun tiasa nganggo sasak és anu kabentuk nalika glasier pikeun perjalanan ieu. Ékspansi na parantos nyababkeun éta masih muncul di bagéan Indonésia, Cina, Éropa atanapi Asia Tengah.

Sapertos sésana fosil, henteu gampang pikeun nangtukeun ciri fisik sareng biologis. Élmuwan nganggap sababaraha rupa parameter pikeun perkiraan, utamina jangkungna atanapi bentuk tangkorak. Salaku conto, huntu nyayogikeun inpormasi anu penting pisan ngeunaan diet sareng kabiasaan penting anu sanés.

Dina hal ieu, urang kedah nambihan ayana sababaraha subspesies, anu ngagaduhan ciri anu rada béda. Aya kitu, sababaraha fitur tina Homo erectus anu sigana ditampi lega.

Fitur tina Homo erectus

Homo sapiens

Sakedik anu dipikaterang ngeunaan kulit dina Homo erectus. Sakumaha urang terang, éta ngagaduhan kelenjar kesang, tapi henteu ipis ogé henteu kandel. Dina hal tulang, struktur pelvis tina Homo erectus éta sami sareng manusa ayeuna. Nanging, éta langkung ageung sareng kuat. Hal anu sami kajadian sareng femur, sareng sabab langkung sésa némbongan, langkung gampang diajar. Salaku tambahan pikeun ukuranana langkung saé, tanda-tanda panyisipan otot tertentu nunjukkeun yén awak kuat sareng mantap.

El Homo erectus, sakumaha namina nunjukkeun, leumpang dina dua suku, mirip sareng Homo sapiens. Mimitina panginten rata-rata jangkungna jalu alit pisan, sakitar 1,67 méter. Nanging, sésa-sésa anyar parantos ngarobih cara mikir ieu. Ayeuna diperkirakeun yén jalma déwasa tiasa ngahontal jangkungna 1,8 méter, anu langkung jangkung tibatan hominin sateuacanna.

Gado tina Homo erectus Anjeunna ogé kuat pisan, sanaos teu gaduh gado. Kanyataan yén huntu leutik parantos narik seueur perhatian. Paleontologists parantos mendakan yén nalika awak ngagedéan, ukuran huntu nurun.

Nya kitu, otot rahang sigana langkung alit sareng tikoro sempit. Mungkin ayana seuneu sareng daging asak kenyal langkung gampang ngahasilkeun épék ieu. Tangkorak tina Homo erectus éta ngagaduhan tilu ciri anu khas. Anu kahiji nyaéta tulang supraorbital lempeng, sanaos henteu ngagaduhan bentuk anu aya di Yunani sareng Perancis. Di sisi anu sanésna, aranjeunna ngagaduhan jambatan sagittal dina tangkorak, anu langkung umum di kalangan urang Asia. Ieu ogé anu ngagaduhan overhangs oksipital anu cukup kandel.

Bahasa

Salah sahiji patarosan anu ngantosan dina Homo erectus éta naha anjeunna parantos ngagunakeun basa lisan salami ayana. Hiji téori ngeunaan spésiés nunjukkeun yén aranjeunna mangrupikeun jalma anu mimiti nganggo dina komunitas anu aranjeunna ciptakeun.

Hésé terang naha téori ieu leres ku diajar fosil. Upami biologi sigana ngadukung kanyataan ieu, sabab ngagaduhan uteuk sareng struktur lisan pikeun ngalakukeun ieu.

Panilitian anyar ku Daniel Everett, dekan tina College of Arts and Science di Bentley University di Massachusetts, negeskeun hipotesa ieu. Dumasar kana pamanggihanna, kecap munggaran anu diucapkeun ku urang purba diucapkeun ku anggotal Homo erectus.

Kadaharan mangrupikeun salah sahiji aspek anu paling narik tina panilitian di Homo erectus. Langkung khususna, saatos mendakan kumaha ngungkulan parobihan anu kajantenan saatos kahuruan. Mimitina éta sato omnivora, pikeun kéngingkeun daging éta nganggo sésa bangké sato. Naon deui, Anjeunna ogé ngumpulkeun sayuran sareng jukut, milari diét sakumaha lengkep-gancangna.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan Homo erectus sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.