Cuaca tiis langkung bahaya tibatan cuaca haneut

Usum panas

Dinten ayeuna, Minggu 31 Méi, urang mungkas sasasih sareng lebet usum usum panas sapinuhna. Éta leres, sanaos masih aya sakitar 21 dinten dugi ka usum panas, kanyataanna nyaéta di sababaraha daérah nagara éta thermometer mimiti naék, ngahontal suhu anu langkung has dina bulan-bulan panas.

Kalayan musim ieu timbul résiko sangsara gelombang panas, tapi ... Naha anjeun terang yén cuaca tiis langkung bahaya tibatan panas? Panilitian anu diterbitkeun dina jurnal »The Lancet» parantos ngahontal kacindekan ieu. Terus maca pikeun terang langkung seueur.

Tétéla urang condong yakin yén cuaca ekstrim tanggel waler pikeun jumlah maotna anu paling luhur, ti saprak Kawijakan kaséhatan ayeuna fokus kana mayungan kasihatan urang salami usum panas, sakumaha anu dijelaskeun ku Dr Gasparini, ti London School of Hygiene and Tropical Medicine (tempatna di Inggris).

Gasparini sareng timnya nganalisis langkung ti 74 juta maotna antara taun 1985 sareng 2012 di 13 nagara anu bénten-bénten iklim, mimitian ti tiis dugi ka tropis. Pikeun ieu, sababaraha variabel diperhatoskeun, sapertos suhu sedeng atawa kandungan cai, sahingga tiasa ngitung suhu optimal (nyaéta, suhu pikaresepeun pikeun awak manusa) tina maotna. Pupusna kusabab suhu lingkungan anu henteu optimal (suhu ekstrem) unggal tempat anu ditalungtik ogé diitung.

Janten, aranjeunna diverifikasi éta sakitar 7% tina sadayana maotna disababkeun ku suhu anu henteu optimal, anu 7% ti sadayana diakibatkeun kusabab hawa tiis. Ngan 29% maotna disababkeun ku panas.

Data ieu tiasa ngabantosan ngagedekeun program panyalindungan kasihatan umum, sanés ngan ukur nalika usum panas, tapi khususna ogé nalika usum salju.

Kitu cenah, nganggo sunscreen salami sasih terpanas, sareng… tong hilap ngajaga anjeun tina tiris.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.