Iklim subtropis handap atanapi iklim Cina

Iklim subtropis handap

Dina postingan anu saacanna kami masihan ulasan ngeunaan anu sanés jenis cuaca sareng diperyogikeun kabutuhan pikeun ngajelaskeun sababaraha diantarana langkung rinci ku sababaraha langkah. Diantara pedaran anu urang mendakan iklim Méditerania, sagara, jsb. Dina tulisan ieu kami bade difokuskeun ngajelaskeun sadayana anu aya hubunganna sareng iklim subtropis lembab, ogé katelah cuaca Cina. Mangrupikeun iklim anu biasana aya di sadaya daérah wétan sareng dicirikeun ku usum panas sareng lembab dibandingkeun usum tiis anu tiis pisan.

Naha anjeun hoyong terang sadaya ciri sareng pentingna iklim subtropis anu lembab? Tetep maca sabab kami ngajelaskeun sadayana di dieu.

Ciri utama

hawa cina

Jenis iklim sapertos kieu dicirikeun ku ayana usum panas anu panas sareng beueus sareng, sabalikna, usum tiis anu tiis pisan. Iklim ieu biasana aya di daérah buana kidul-wétan ampir sadaya daérah anu aya di lintang antara 25 sareng 35 derajat.

Curah hujan disebarkeun sapanjang taun sareng tetep. Sedengkeun pikeun suhu, aranjeunna biasana rada luhur dina usum panas sareng tiis pisan dina usum tiis. Kalembaban has iklim ieu kusabab kanyataan yén daérah dimana lumangsungna aya dina pangaruh aliran hawa laut. Suhu luhur dina bulan-bulan haneut, ngahontal suhu rata-rata 27 derajat. Katingal sapopoéna parantos disetél kira-kira 30 dugi 38 derajat. Wengi usum panas ogé umumna haneut.

Usum panas biasana langkung beueus tibatan usum salju. Aliran maritim anu aranjeunna tunduh dirumuskeun ku cai sagara lintang anu handap. Siklon tropis réa di daérah ieu, ngahasilkeun langkung seueur hujan dina usum haneut. Ieu alesan naha curah hujan dibagi sapanjang taun. Teu aya usum panas garing.

Anu paling tiis biasana rada hampang sareng suhu antara 5 sareng 12 derajat. Ibun usum tiris henteu umum. Curah hujan nalika usum salju disababkeun ku siklon anu lumangsung sapanjang payuneun kutub.

Di Amérika Kalér, payuneun kutub ngamimitian balikna ka kalér nalika usum semi sareng usum panas mimiti. Kusabab kitu, puting beliung anu aya hubunganana sareng badai frontal langkung seueur. Bédana hawa tropis sareng kutub nyaéta ngahasilkeun sadaya badai éta.

Pangaruh muson

kebon dina iklim subtropis beueus

Pangaruh muson di daérah-daérah ieu dimana urang ngagaduhan iklim subtropis anu lembab atanapi iklim Cina disababkeun ku modifikasi. Mangrupikeun usum salju anu langkung garing kusabab pamisahan hawa anu ngawangun antislon Siberia sareng payuneun kutub. Jalan-jalan siklon anu aya di daérah ieu tanggung jawab ngalihkeun curah hujan ieu.

Usum panas sareng beueus sareng usum tiis tiris pisan didominasi. Dina iklim ieu urang tiasa gaduh panonpoé langsung sapanjang taun. Kaseueuran iklim subtropis beueus aya di daérah basisir, tapi aya sababaraha daérah dimana ayana di pedalaman. Salaku conto, di sababaraha bagéan Amérika Serikat sareng di Cina. Kusabab kitu, iklim subtropis lembab ogé dikenal salaku iklim Cina.

Tatanén janten langkung tahan kusabab kaayaan iklim ieu. Usum ngembang 8 bulan sareng ningkatkeun kualitas pepelakan.

Flora sareng fauna

pepelakan iklim cina

Tutuwuhan di daérah anu aya iklim ieu utamina diwangun ku tangkal evergreen anu disiapkeun kanggo kaayaan asor anu luhur sareng ogé semak belukar anu sami. Hujan tetep sareng kahaneutan nyaéta anu nangtoskeun yén daunna perennial. Urang tiasa mendakan sababaraha jinis tangkal palem sareng pepelakan pakis anu khas di daérah subtropis ieu.

Conto zona iklim subtropis beueus nyaéta laguna Walungan India. Tempatna di basisir Atlantik Florida. Atuh ku ayana iklim ieu, éta mangrupikeun tempat anu bénten-bénten sacara biologis kalayan langkung ti 2.100 spésiés pepelakan sareng 2.200 sato.

Hayu urang ngalih ka fauna anu urang mendakan dina iklim ieu. Angeun ciri tempat-tempat ieu éta sampurna pikeun nyiptakeun habitat alam tina sababaraha mamalia, amfibi sareng réptil. Diantara sato ieu urang mendakan kijang, buaya Amérika sareng panther. Kusabab buaya, sapertos penyu, mangrupikeun sato anu getihna tiis, éta dipanasan ku suhu iklim subtropis anu lembab.

Habitat anu kabentuk berkat iklim ieu mastikeun yén seueur spésiés buaya tiasa nyamur sorangan dina vegetasi anu aya pikeun moro mangsana. Manuk tiasa mendakan tempat cicing sareng tempat cicing anu idéal. Éta ogé ngagaduhan kasempetan anu hadé pikeun moro.

Distribusi sareng kamungkinan bahaya

badai cuaca cina

Iklim ieu aya di seueur daérah saalam dunya. Éta katelah iklim Cina kusabab éta aya di bagéan réa buana Asia dimana bagian ageung tina penduduk dunya hirup. Tapi aya ogé tempat-tempat séjén di dunya. Salaku conto, urang mendakanana di dua daérah beulah kidul Afrika, di nagara-nagara sapertos Angola, tenggara Tanzania, daérah Zambia sareng Malawi, Tete, Manica, sareng timur laut Zimbabwé.

Di daérah sanés urang ogé tiasa mendakan éta sapertos di dataran luhur Étiopia. Di Asia, urang tiasa mendakan éta di daérah wétan sareng tenggara, di Asia kidul sareng kulon. Di dieu dikenal salaku iklim Cina. Sanaos ka tingkat anu langkung alit, urang ogé tiasa mendakannana di Éropa Tengah, Italia kalér sareng basisir Laut Hideung di Bulgaria.

Ngeunaan bahaya yén jenis iklim tiasa disababkeun kusabab ciri na di kabentukna badai sengit. Ayana hawa anu bénten-bénten suhu sareng bentrok sareng kontrasna di antawisna hartosna yén daérah dimana iklim subtropis anu lembab dipendakan ngalaman badai anu telenges pisan anu nyababkeun seueur ruksakna barang-barang material sareng jalma.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan iklim subtropis anu lembab sareng daérah anu tiasa dipendakan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.