Hawa bersih tiasa parah akibat akibat pemanasan global

pusat

Sanaos panginten panasaran, Upami manusa tiasa tiasa ngaleungitkeun sadaya limbah toksik anu unggal dintenna dipancarkeun ka atmosfirsakumaha kaayaan ayeuna konsékuansi tina pemanasan global bakal parah. Kunaon Kuduna henteu tibalik kajantenan?

Hawa bersih nyaéta, sakumaha tiasa dicindekkeun ku namina nyalira, hal anu paling séhat yén mahluk hirup naon anu tiasa dihirupkeun, tapi kamanusaan ngotorkeun planet Bumi sahingga parantos hasil kaleungitan kasaimbangan alam na sahingga urang parantos ngaluarkeun era géologis énggal: di Antroposen.

Pikeun ngahontal kasimpulan dramatis ieu, tim élmuwan nganggo opat modél iklim global anu nyimulasikeun pangaruh anu bakal kajadian upami sulfat sareng partikel basis karbon, kalebet jelaga, dileungitkeun.

ku sabab kitu, Aranjeunna tiasa mendakan yén aya aerosol tinangtos yén dinten anu dilakukeun ku aranjeunna nyaéta ngajaga planét tina bagian tina radiasi panonpoé anu ditampi. Salajengna, upami émisi leres-leres dileungitkeun, suhu rata-rata global bakal naék 0,5-1,1 derajat langkung luhur tibatan anu diarepkeun, nempatkeun masalah anu serius. Tapi masih aya deui.

Pencemaran lingkungan

Panaliti mendakan yén ngaleungitkeun émisi ieu bakal aya akibat di tingkat régional, ngarobih pola iklim sapertos curah hujan di sababaraha penjuru dunya. Salaku conto, di Asia Wétan aranjeunna bakal ngalaman paningkatan hujan anu signifikan sareng kajadian cuaca anu ekstrim.

Janten, naon anu kedah dilakukeun? Teu aya jawaban anu gampang. Anu nganyenyeri urang nyaéta naon, dina abad ayeuna ieu, ngajaga urang "aman". Tangtosna, hal na nyaéta sanés ngotorkeun, tapi éta mangrupikeun kasalahan anu, saur kuring, urang moal tiasa ngumbar deui kecuali upami mendakan jalan. Pesimis? Tiasa waé. Tapi cara jalanna, teu aya seueur alesan pikeun optimis.

Anjeun gaduh inpormasi lengkep di dieu.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.