Iklim Australia

hawa australia dina usum panas

Australia dianggap surga cerah anu hébat, kumargi ampir sadaya daérah terasrasakeun dinten cerah sapanjang taun. Kami nyarioskeun nagara anu ngagaduhan sababaraha pantai anu pangsaéna di dunya. The iklim australia Penting pikeun aranjeunna anu badé diajar di luar negeri atanapi ngalih damel.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan iklim Australia sareng bagian anu béda-béda.

Iklim Australia

hawa australia

Iklim Australia tiasa diartikeun haneut sareng sedeng, tapi salaku nagara ageung, kota-kota na tiasa mendakan macem-macem jinis iklim. Anjeun kedah terang yén daérah Australia nampi langkung ti 3000 jam sataun sinar panonpoé, janten, tujuan pantai anu saé.

Ogé, kalénder Australia dibagi kana cuaca garing sareng cuaca baseuh. Aya seueur hujan ti bulan Nopémber dugi ka Maret, tapi aya sababaraha dinten hujan ti April dugi ka Oktober, sareng iklim Australia janten garing pisan.

Kusabab ayana di beulahan bumi beulah kidul, usum-waktos di Australia tibalik sareng Éropa: upami di Éropa usum tiris, di Australia usum panas; Upami urang Australi resep usum semi, urang Éropa nuju siap-siap usum gugur.

Usum

stasiun di australia

Usum panas

Usum panas nyaéta ti bulan Désémber dugi ka Pébruari, nalika Iklim Australia antara 19 ° C sareng 30 ° C (Dinten anu paling panas); Sakumaha anu parantos kami sebatkeun tadi, ieu beda-beda gumantung kana kota anjeun, di belah kalér, anjeun bakal ngagaduhan suhu anu luhur pisan, tapi di kidul, anjeun bakal mendakan suhu anu langkung handap.

Iklim Australia cocog pisan pikeun anu resep ka pantai, sabab aya kasempetan pikeun berselancar, ngojay, samak, sareng nikmati sagala kagiatan luar anu ditawarkeun ku wilayah Australia. Aya seueur hal anu tiasa ditingali sareng dilakukeun di Australia, naha sabab usum panas mangrupikeun waktos anu paling saé pikeun perjalanan.

Ragrag

Ragrag nyaéta ti bulan Maret dugi ka Méi; Salami sababaraha dinten ieu, perubahan iklim Australia antara 14 ° C sareng 28 ° C, anu hartosna dinten haneut dina siang sareng wengi anu tiis, sampurna pikeun ngaraosan kahirupan wengi anu ngan ukur disayogikeun ku Australia sareng masarakatna.

Salami waktos ieu, pantai sareng berselancar ogé urutan sadidinten, sareng suhuna cocog pisan pikeun nyéépkeun sapoé kerTapi henteu diragukeun yén salah sahiji tempat anu paling pikaresepeun dina usum gugur nyaéta festival lampu anu hurung Sydney.

invierno

Antara Juni sareng Agustus, gugur masihan usum, sareng iklim Australia turun sababaraha derajat, beda-beda antara 6 ° C sareng 22 ° C gumantung kana daérahna. Pikeun urang Australi, usum salju tiasa rada karasa, tapi dibandingkeun sareng nagara-nagara sanésna, usum salju Australia rada pikaresepeun.

Salami waktos ieu, anjeun tiasa terasrasakeun sababaraha dinten cerah di pantai, atanapi kaluar ngajajah galeri sareng musium dina wengi anu tiis., Sedengkeun peminat olahraga usum boga kasempetan pikeun ski di gunung. Sakumaha anjeun tiasa tingali, waktos ieu, aya sababaraha hal anu kedah dilakukeun, janten anjeun moal bosen.

primavera

Panungtung tapi teu saeutik, éta nyaéta cinyusu Séptémber dugi Nopémber, sareng iklim Australia antara 11 ° C sareng 24 ° C; ku sabab kitu, seueur urang Australi nganggap cinyusu salaku usum panas kadua. Sareng aranjeunna ninggalkeun bumi pikeun mikaresep matahari sareng ngiringan seueur kagiatan outdoor.

Dina waktos ieu, pantai pinuh ku para peselancar anu ngaluarkeun wetsuits sareng nganggo baju renangna, teras-teras réstoran sareng kafe dipak ku jalma-jalma, sareng jalan-jalan pinuh ku kahirupan sareng pikaresepeun, sabab sadayana hoyong mikaresep warna sareng warna hal geulis. Énergi anyar dibawa ku bau sareng cinyusu.

Iklim Australia di kota-kota utama

bentang sareng pantai

Sydney

Iklim kota Australia ieu robih sareng musim taun. Biasana, suhu di Sydney beda-beda antara 8 ° C (19 Juli mangrupikeun dinten anu paling tiis taun) sareng 27 ° C (25 Januari mangrupikeun dinten terpanas taun).

Sacara umum, iklim metropolis Australia ieu dicirikeun ku cahaya panonpoé cerah siang sareng wengi anu tiis. Nyatana, memang rada tiis dina usum gugur sareng usum salju, tapi cuacana henteu pernah tiis sapertos anjeun kedah cicing di jero rohangan. Sydney Ujang anjeun pikeun mikaresep ker hébat. Dinten-dinten pikeun berselancar, barbecue sareng ngadatangan palabuhan, opera sareng taman alam di pantai caket-caketna.

Cuaca di Melbourne

Cuaca Melbourne rada langkung tiis tibatan Sydney, tapi masih pikaresepeun pisan. Iklim kota ieu di Australia biasana beda-beda antara 6 ° C (23 Juli mangrupikeun dinten anu paling tiis taun) sareng 26 ° C (3 Pébruari mangrupikeun dinten terpanas taun).

Sydney ngagaduhan suasana pantai anu unik, sedengkeun Melbourne dipikaterang ku suasana Éropa sareng budaya na. Rasa, bau, seni sareng musik minuhan jalan-jalan di kota ieu, sareng anjeun tiasa ngaraosanna iraha waé dina sataun.

Salaku conto, gaduh piknik di pantai atanapi di taman, jalan-jalan ka Royal Botanic Gardens, ngadatangan seueur musium di kota sareng ngagem pamandangan anu luar biasa mangrupikeun bagian leutik tina sadaya anu anjeun tiasa tingali sareng tingali di Melbourne.

Cengkareng

Upami anjeun resep dinten anu panas, Gold Coast sareng atraksi na cocog pikeun anjeun. Cuaca di juru cerah Australia ieu kisaran 10 ° C (29 Juli mangrupikeun dinten anu paling tiis taun) dugi ka 28 ° C (27 Januari mangrupikeun dinten anu paling haneut dina sataun).

Leres yén iklim «Miami Australia» kuat pisan dina usum panas, tapi salami sésana taun anjeun tiasa ngararasakeun angin tiis, anu ngundang anjeun pikeun ngaraosan suasana kota anu hirup sareng pasir emas. Tangtosna, di Gold Coast, sajaba ti pantai, aya seueur tempat anu pantes ditingali. Salami cicing, anjeun tiasa ngaraosan taman alami sareng tempat perlindungan satwa.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan iklim Australia sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.