Gurun kaancam ku pemanasan global

Gurun Namibia

Teu aya anu nyebatkeun yén gurun pasir tiasa kaancam, leres? Tapi kanyataanna nyaéta aranjeunna tempat langkung rapuh ti batan urang tiasa bayangkeun. Tutuwuhan, sasatoan, sareng diperkirakeun 500 juta jalma anu cicing di daérah ieu parantos adaptasi sareng iklim padang pasir.

Tapi upami hawa tetep naék, kahirupan maranéhanana bakal dina bahaya serius.

Adrar

Numutkeun laporan PBB pikeun lingkungan (UNEP), salami periode ti 1976 dugi ka 2000, suhu rata-rata gurun parantos naék antara 0 sareng dua derajat celcius, henteu sapertos 0 derajat anu parantos naék dina sésa planét. Pangaruh rumah kaca nyababkeun usum halodo anu langkung sengit sareng berkepanjangan, sareng kusabab éta hujan, parantos langka, kirang sareng kirang katingali.

Gurun anu paling kapangaruhan nyaéta Kalahari di Afrika, sareng Atacama di Chili. Dina duanana anjeun tiasa ningali kumaha kahirupan nyobian salamet. Tapi aranjeunna henteu ngan ukur anu kapangaruhan. Cai turun nyababkeun walungan janten garing, sapertos Nil di Mesir, atanapi Colorado di Amérika Serikat. UNEP ngingetkeun yén upami émisi gas rumah kaca, suplai cai bakal kapangaruhan parah, nempatkeun kaséhatan warga gurun, ogé taneman sareng sato na dina résiko.

Arizona

Upami urang teras-terasan ngalangkungan cai bawah tanah, nyiptakeun infrastruktur, atanapi tempat latihan militér, urang tiasa ngarobih bentang lengkep. Sanaos sadayana, Kaveh Zahedi, wakil diréktur World Conservation Center (UNEP), nyarios yén gurun bisa jadi pembangkit listrik abad ieu, salian ti dijantenkeun tempat wisata, atanapi bahkan mendakan ubar énggal anu tiasa ningkatkeun kahirupan masarakat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.