Gunung tatras

lirén cobian

Tina salah sahiji tempat wisata anu pang populerna di Slowakia nyaéta Pagunungan Tatras. Ngan gunung anu panginten dipendakan di Polandia, nol seueur daérah taman alam aya di daérah Slowakia. Émut yén éta henteu kedah bingung sareng Nízke Tatry, the Low Tatras, belah kiduleun Highlands. Gunung ieu ngagaduhan ciri anu unik sahingga pikaresepeun pikeun didatangan.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala ciri, populasi sareng kagiatan anu lumangsung di Gunung Tatras.

Ciri utama

bentang gunung

Vysoke Tatry mangrupikeun nami Slowakia pikeun Pagunungan Tatras Tinggi, anu mangrupikeun bagian tina Pagunungan Carpathian, anu pangluhurna nuju wétaneun Romania. Langkung ti 25 puncak jangkungna langkung ti 2.500 méter. Di hiji medan ngan ukur lébar 25 kilométer sareng panjangna 78 kilométer, bentang situ gunung, curug sareng jurang condong.

Pagunungan Tatras disebatkeun pikeun kahiji kalina dina taun 999, nalika bangsawan Boleslaus II nganggo gunung-gunung salaku wates Pimpinan Bohemia. Taman Nasional Pagunungan Tatra (TANAP) mangrupikeun taman nasional pangkolotna di Slowakia, didirikeun taun 1949 sareng ngagaduhan janten Cagar Biosfir UNESCO ti saprak 1993, anu ngajamin keragaman flora sareng fauna. Cadangan mangrupikeun tempat perlindungan pikeun sababaraha spésiés anu kaancam punah, sapertos biruang coklat Éropa "King of the Tatra Mountains", anu tiasa beuratna dugi ka 350 kilogram sareng dugi ka 2 méter panjangna. Aranjeunna henteu nimbulkeun bahaya sabab bakal kabur ti manusa sareng kadang tiasa ditingali ngalangkungan jalan. Éta ogé biasa ningali chamois, chamois sareng marmots.

Tatras Tinggi dibagi kana Tatras Kulon, Tatras (tengah), sareng Tatras Belensk, anu dibédakeun numutkeun komposisi géologisna sareng tempatna. Populasi perenahna di jalan Freedom Freedom, anu nyambungkeun tilu bagéan High Tatras ieu.

Populasi Gunung Tatras

pasang tratas sareng kaindahanana

Dasar anu sampurna pikeun diajar ngeunaan Pegunungan Tatra nyaéta Vysoké Tatry, anu diwangun ku tilu kota: Štrbské Pleso, Starý Smokovec sareng Tatranská Lomnica.

Kantor pusat administrasi High Tatras, Tatranska Lomnica, salah sahiji padumukan panggedéna sareng paling éndah, tempatna di Freedom Road, di sisi Puncak Lomnicky. Éta mangrupikeun tujuan ski anu pang populerna di Slowakia. Aya ogé Museum TANAP, dimana anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan cadangan biosfir.

Di Tatranska Lomnica, urang tiasa mendakan seueur resort sareng akomodasi ski, kalebet Hotel Lomnica, didamel taun 1893, saatos puluhan taun ngalalaworakeun, disimpen deui dina penampilan anu megah na. Aya seueur jalur pendakian sareng pendakian di Pegunungan Tatra, upami anjeun resep, anjeun tiasa nyerat ka kami supados kami tiasa nunjukkeun jalanna.

Strbske Pleso mangrupikeun Resort ski, wisata sareng resor tepi laut. Tempatna di gigireun danau alpine ti gletser Strbske sareng mangrupikeun pilihan anu saé pikeun hiking ka Krivan sareng Rysy. Jalan kiridit na 16 kilométer jalan satapak gratis sareng lereng gunung mangrupakeun alesan anu saé.

Stary Smokovec ngagaduhan daya tarik mobil kabel Hrebienok na éta mangrupikeun titik awal anu saé pikeun rute gunung usum panas. Ngan 30 menit ti mobil kabel, anjeun bakal mendakan curug Studeny potok.

Kegiatan Gunung Tratas

masang anjeun nyobian

Teu aya ragu yén Tatras nyorong kagiatan sapertos ski, Turun gunung atanapi ski lintas alam atanapi snowboarding, tapi éta ogé pilihan anu saé pikeun hiking sareng kontak sareng alam di usum panas.

Sababaraha resor ski ngagaduhan spa sareng kolam renang termal, sapertos AquaCity Poprad, Aquapark Tatralandia atanapi Besenova. Kota Poprad dianggap gerbang ka Pegunungan Tatra kusabab éta henteu jauh ti gunung, ngamungkinkeun para turis mendakan lingkungan anu langkung lega hiburan. Tempat perlindungan Chata pod Rysmi handapeun puncak Rysy anu pangluhurna di Gunung Tatras, 2250 méter dpl

Jalur Tatranska Magistrala mangrupikeun rute anu pangpanjangna di High Tatras, kalayan langkung ti 70 kilométer nyambungkeun sababaraha tempat anu paling indah sareng terkenal di taman alam, sapertos Podbanské, Štrbské pleso (Lake Strbsk), Popradské pleso (Lake Poprad), Hrebienok, Skalnaté pleso (Skalnate Lake) atanapi Zelené pleso (Green Lake). Biasana antara tilu sareng lima dinten kanggo ngalengkepan, bobo di panyumputan.

Ski sareng usum salju olahraga

Resort ski pangpanjangna di Pagunungan Tatra ayana di Pusat Ski Tatranska Lomnica. Éta angkat ti sedom Lomnicke teras angkat ka kampung Tatranska Lomnica. Panjang totalna sakitar 6 kilométer, lamping 1300 méter sareng titik awal katurunanna ngan ukur cocog pikeun pamaén ski canggih.

Salah sahiji kaanehan anu tiasa urang mendakan di Tatras nyaéta kebon botani pangluhurna di Slowakia di puncak Lomnicky, jangkungna 2634 méter. Sanaos henteu ageung, aya 22 jinis kembang di kebon botani. Di puncak Puncak Lomnicky aya tempat pangamatan anu janten akomodasi.

Aya langkung ti saratus situ di taman nasional. Danau anu panggedéna sareng paling jero nyaéta Veľké Hincovo pleso, plédo Modré anu pangluhurna nyaéta 2.192 méter sareng anu paling kawéntar nyaéta Štrbské pleso sareng popradské pleso. Sanaos aya seueur guha, ngan ukur Belianska jaskyňa anu dilengkepan sareng terbuka pikeun umum.

Daya tarik anu séjén dina usum salju nyaéta Hrebienok Ice Dome, patung és anu milih téma unggal taun (sapertos Sagrada Familia di Barcelona). Ieu kagiatan bébas sareng pikaresepeun pikeun barudak.

Trekking di Gunung Tatras

Sababaraha puncak sareng target paling penting tina jalur hiking nyaéta Gerlachovsky Stit (puncak pangluhurna, 2655 m dpl), Stit Lomnicky anu paling sering dikanjang kusabab mobil kabel, atanapi Krivan di Tatras Wétan, anu mangrupikeun salah sahiji puncak paling kasohor. Slowakia ogé mangrupikeun simbol nagara.

Di bagian Slowakia Tatras Wétan, ukur 7 puncak anu tiasa dihontal ku jalan satapak. Dua diantarana aya di wates Polandia sareng tiasa ogé diaksés ti sisi Polandia. Puncak anu sanés di sisi Slowakia ngan ukur tiasa diaksés ku pituduh gunung anu disahkeun.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Gunung K di tukangeun sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.