Ragrag

ragrag

El ragrag Mangrupikeun salah sahiji musim taun anu masihan urang langkung raos tibatan gunungapi, nunjukkeun aya seueur parobihan lingkungan sareng fenologis. Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun naon ciri utama usum gugur, usum taun anu bakal datang ka urang ayeuna. Éta menonjol pikeun ngagaduhan waktos anu singget, tumurunna daun tina tangkal daun, balikna tiis sareng turunna suhu.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon ciri utama usum gugur.

Gugur dina unggal bagéan dunya

ciri gugur

Usum gugur mangrupikeun 4 musim dina sataun sareng lumangsung antara usum panas sareng usum salju. Seolah-olah éta mangrupikeun sababaraha bulan transisi dimana durasi dinten dikirangan, suhu turun, sababaraha paripolah mahluk hirup dirobih, jst. Upami urang tiasa ngahartikeun gugur dina cara singket, urang tiasa nyarios éta éta mangrupikeun waktos perobihan. Parobihan lingkungan ieu nimbulkeun sagala rupa parasaan di jalma sapertos perasaan jalanna waktos sareng nostalgia. Kanyataan yén kami ogé asalna ti jaman anu biasana aya liburan, perjalanan, kirang tanggel waler, jsb. Éta tiasa ngabantosan urang siga urang balik ka bulan-bulan kawajiban anu paling ageung.

Kalayan datang taun ajaran anyar sareng janji pikeun diajar sapopoé, latihan langkung seueur atanapi ngamimitian padamelan anyar ogé nimbulkeun parasaan anu langkung ageung. Di beulahan bumi kalér usum gugur dimimitian dina akhir Séptémber sareng réngsé dina akhir Désémber., ngantepkeun usum salju lulus ku lawang Natal. Usumna dimimitian ku equinox gugur sareng dipungkas ku Usum Solstice.

Di sisi anu sanésna, upami urang angkat ka beulahan bumi beulah kidul, urang ningali usum gugur lumangsung ti minggu akhir Maret dugi ka minggu terakhir Juni. Di bagian sanés dunya, upami urang angkat ka Asia Wétan, musim ieu taun dimimitian dina minggu kadua Agustus sareng réngsé dina minggu kahiji Nopémber. Gumantung kana daérah dimana kami, aya sababaraha tradisi sareng perayaan anu dirayakeun dina tahap ieu.

Mangrupikeun usum dimana hawa turun sareng ngagaduhan durasi anu pondok dibandingkeun sareng sesa musim.

Karakteristik usum gugur

musim taun

Urang bade nganalisis naon ciri utama usum gugur sareng kumaha pentingna.

Jam cahaya sareng suhu

Upami urang analisa dinten mimiti gugur urang terang yén éta dimimitian dina equinox na. Ékuinoks gugur sacara utami dicirikeun ku ngagaduhan jumlah jam cahaya anu sami unggal dinten sapertos wengi. Urang tiasa nyarios yén aya 12 jam cahaya sareng 12 jam gelap. Ieu lumangsung kusabab panonpoe anu pas sareng pusat planet Bumi. Ti dinten ieu anu ekuinok réngsé, éta mangrupikeun jaman anu dintenna disingget sareng wengi diperpanjang. Kalayan kecap séjén, beuki loba jam gelap sareng sababaraha jam cahaya.

Kusabab ieu sareng parobihan darajat kacenderungan sinar matahari dina permukaan bumi, hawa ngaleupaskeun lumayan. Soré usum gugur biasana kasohor pisan nalika aranjeunna sumping dibarengan ku sababaraha mata uang anu langkung tiis. Biasa datang ti usum panas dimana éta suhu anu pikaresepeun pisan bahkan wengi, éta parantos mimiti tiis dina usum gugur.

Daun ragrag sareng warna beureum

Mangrupikeun salah sahiji ciri anu paling ngageulisan waktos taun ieu. Tangkal daun anu lemah kusabab turunna klorofil dugi ka mimiti ngancik konéng sareng coklat. Daun ieu mimiti murag sareng nutupan sampéan tatangkalan janten énergi anu dikonsumsi ku akarna pikeun ngajaga diri dina usum salju. Daun ieu anu murag kana taneuh janten anu katelah sampah sareng didegradasi ngabentuk bahan organik anu ngagaduhan gizi.

Urang terang yén nalika usum salju aya jumlah gizi anu langkung handap, janten tangkal na peryogi sadayana nutrisi anu dimungkinkeun na. Dina watesan warna, urang tingali kumaha palet warna anu ditawarkeun ku usum gugur khusus pisan. Aya kelir mimitian ti okér, konéng, beureum, coklat sareng ungu. Campuran warna ieu tiasa nyampur antara lanskap kaseueuran dunya. Sareng éta daun tangkal mimiti bénten antara konéng sareng oranyeu kalayan pigmén unikna.

Pepelakan sareng perayaan dina usum gugur

daun murag

Dina waktos taun ieu urang gaduh usum alami dalima sareng anggur. Éta ogé waktos anu pangsaéna kanggo sababaraha buah sapertos jeruk, manéh, apel, jeruk keprok, alpukat, jeruk bali sareng sababaraha kacang. Upami urang angkat ka kebon sayuran, dina usum gugur seueur artichoke, kembang engkol, waluh, zucchini, térong sareng kol anu dipelak. Sadaya pepelakan ieu tiasa dipendakan dina sataun, tapi sacara alami dina waktos ieu nalika tuwuh langkung saé. Nalika urang nyarioskeun cara alami, urang hartosna henteu nganggo jinis pupuk atanapi kaayaan lingkungan anu pikaresep sapertos rumah kaca.

Salah sahiji pepelakan anu paling terkenal pikeun waktos ieu taun nyaéta jagong sareng kembang matahari. Upami urang angkat ka bagian perayaan éta urang tingali yén éta mangrupikeun waktos anu dirayakeun dina sababaraha bulan dina taun numutkeun lokasi tempat éta. Salaku conto, salah sahiji liburan paling dikenal nyaéta urang Tionghoa anu ngagungkeun Pésta Bulan. Dina acara ieu aranjeunna bersyukur pikeun panén anu suksés anu aranjeunna parantos dina usum panas. Aya ogé dinten anu sanés dina rujukan pikeun panén sareng Thanksgiving. Mangrupikeun perayaan anu lumangsung dina bulan Méi pamungkas Nopémber sareng kasaéan unggal taun diapresiasi, dipirig ku pésta anu kalkun boneka mangrupikeun protagonis.

Séjén perayaan anu nyebar beuki loba di sakumna dunya sareng anu lumangsung dina usum gugur nyaéta Lebaran. Éta lumangsung dina 31 Oktober sareng aya hubunganana sareng budaya Celtic. Dina liburan ieu, jalma éta dandan sareng murangkalih jalan-jalan ngurilingan bumi nyungkeun manisan sareng guyonan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan ciri utama usum gugur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.