VIDEO: Google Earth nunjukkeun data polusi udara

Mobil di jalan raya

Polusi mangrupikeun masalah anu paling serius anu disababkeun ku kamanusaan, utamina jalma-jalma anu hirup di "nagara maju". Pasti anjeun parantos maca ieu sering pisan, tapi naha anjeun kantos heran sabaraha kota najisna?

kiwari, Google Earth nawiskeun kami data ngeunaan polusi udara hatur nuhun kana kasapukan sareng perusahaan Aclima.

Google ti saprak diadegkeunana parantos ngembangkeun aplikasi pikeun ngabeungharan pangalaman pangguna. Buktina ieu Google Maps, kalayan anjeun tiasa ngahontal tujuan anjeun kalayan gampang, browser Google anu gampang dianggo, sareng tangtosna Google Earth, aplikasi anu ngamungkinkeun anjeun milarian kota atanapi kota mana waé di dunya. Ogé, ogé hoyong ngabantosan ningkatkeun kasadaran ngeunaan polusi anu urang ngahasilkeun sapopoé.

Sanaos waktos ayeuna dugi ka San Fransisco, teluk, zona tengah lebak sareng Los Angeles, sareng sanaos dina tahap ékspérimén, tujuanana nyaéta pikeun dijantenkeun cara pikeun ngantisipasi kaayaan polusi dinten éta, ogé pikeun diajar inti kontaminasi sareng ubarna. Salaku conto, nunjukkeun yén jalan raya anu diblokir ku patalimarga sareng patalimarga di jalan lokal sareng pusat kota mangaruhan pola polusi udara lokal.

Kanggo ayeuna, aksés kana data ditutup, tapi anu nalungtik polusi udara tiasa nyungkeun aksés ka dinya ku ngeusian formulir. Dugi ka ayeuna, perusahaan parantos lebet langkung ti XNUMX milyar poin data kualitas udaratapi kahareupna sigana bakal janten sumber anu tiasa dipercaya pikeun data polusi real-time.

Ieu pidéo na:

Kumaha saur anjeun ngeunaan percobaan Google anu anyar? Naha saur anjeun éta bakal leres-leres manpaat?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.