Glacier Gray kaleungitan blok és anu sanés

lebur tina glacier Gray

Naékna suhu rata-rata global nyababkeun lebur glasier anu teu kakontrol di sakuliling planét. Nembe terang yén blok és ageung peupeus Glacier Gray, di Torres del Paine. Blok és anu misah sareng ukuran 350 × 380 méter.

Kumaha glacier Gray dina kaayaan ningkatna suhu?

Detasmen blok

glacier rengat kulawu

Blok anu leupas tina Gray Glacier nambihan jumlah és anu leungit dina dua belas taun ka pengker. Glacier parantos kaleungitan sajumlah 900 méter kubik és dina ngan dua welas taun.

Dokter Raúl Cordero mangrupikeun panaliti ahli parobihan iklim sareng akademik di Universitas Santiago sareng negeskeun yén detasemen blok és ieu bakal nyababkeun kasusah nyata pikeun navigasi. Salaku tambahan, éta negeskeun yén glacier Gray henteu langkung ageung tibatan anu leungit di Patagonia.

Leungitna glasier anu teras-terasan parantos janten trend anu teu tiasa dibalikkeun disababkeun ku pemanasan global. Nalika suhu rata-rata naék, jumlah és anu lebur langkung ageung, kumargi usum panas taun langkung lami.

"Bahaya dina jangka menengah sareng jangka panjang pikeun nagara-nagara basisir sapertos Chili nyaéta karugian és diteruskeun, naon anu ngajantenkeun permukaan laut naék. Dina akhir abad ka-XNUMX, anu diperkirakeun ningkat, dina kasus anu pangsaéna, bakal saméter di luhur permukaan laut sareng éta seueur ", saur panaliti.

Éta kedah diperhatoskeun yén daérah anu paling kapangaruhan ku akibat tina lebur glasier anu teras-terasan nyaéta kota-kota basisir. Jumlah cai anu dipikagaduh dina glasier ageung pisan sareng nalika mimiti lebur gancang sapertos ayeuna, hasilna banjir parah.

Nalika glasier lebur, kota pantai henteu ngan ukur bakal katarajang banjir, tapi ogé bakal kapangaruhan ku naékna permukaan laut. Kanaékan ieu henteu ngan ukur bahaya sabab aya deui cai, tapi, pikeun kaseueuran, tiasa mangaruhan pantai langkung parah nalika badai sareng angin kusabab jumlah cai anu langkung ageung di laut sareng sagara.

"Masalah di sakumna dunya nyaéta glasier teu saimbang. Maksudna, kasaimbangan négatip: aranjeunna kaleungitan langkung és kusabab lebur atanapi dina bentuk gunung es tibatan anu diraih kusabab akumulasi salju ", jelas Cordero.

Bahaya pisan yén glasier dunya lebur, kumargi, saluareun naékna permukaan laut sareng banjir, glasier mangrupikeun titik konci dina fungsionalitas ékosistem anu aya hubunganana.

Pamanasan global

Glacier abu

Nalika pemanasan global maju, kabutuhan langkung timbul pikeun nyéépkeun pangaruhna tibatan nyobian ngeureunkeunana. Épék anu memicu parobihan iklim global parantos caket sareng mustahil pikeun ngeureunkeunana. Anu kedah dilakukeun nyaéta pikeun mitigasi pangaruh tina perubahan iklim ku cara ngirangan émisi gas rumah kaca ngalangkungan transisi énergi dumasar kana énergi anu diperbarui.

Glacier Gray mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna di Patagonia, tapi sanés sanés anu paling leungit. Di daérah ieu aya turunna nepi ka 13 kilométer ngan dina tilu dasawarsa.

"Teu aya indikator parobihan iklim anu henteu gancang-gancang teuing. Permukaan laut naékna langkung gancang sareng gancang; glasier lebur langkung gancang sareng gancang; Greenland sareng Antartika kaleungitan és; urang gaduh parobihan anu penting dina sekuen kajadian anu ekstrim sapertos badai ekstrem, topan ekstrem, usum garing ekstrim, gelombang panas; Sareng sadaya ieu, sacara alami, mangrupikeun manifestasi tina akselerasi perubahan iklim ”, pokna Cordero.

Lebur glasier ngagancangkeun parobihan iklim, kumargi kirang salju, jumlah radiasi surya kirang langkung katingali sareng, maka, langkung seueur panas anu nyerep anu ningkatkeun suhu langkung seueur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.