Gera gera kana ancaman nyata pemanasan global

Pamanasan global di Planet Bumi

Sigana endah, tapi a GIF éta tiasa ngingetkeun urang kana ancaman anu nyata akibat pemanasan global. Éta parantos dikembangkeun ku panaliti Inggris Ed Hawkins, sareng nunjukkeun ku cara anu saderhana kumaha suhu naékna ti saprak 1850, sareng kumaha caketna urang dugi ka 2 darajat Celsius.

Kanaékan suhu anu paling pikahariwangeun, sareng dina gilirannana, anu paling gampang dideteksi. Upami urang ngalangkungan ambang 2ºC, balukarna bakal fatal. Sareng urang caket pisan nepi ka aranjeunna.

Hawkins, anu damel di Pusat Nasional élmu Atmosfir di Universitas Bacaan, di Inggris, badé ngagambarkeun parobahan anu parantos kajantenan dina cara anu béda pikeun ningkatkeun komunikasi, anu langkung langsung. Sareng katingalina, anjeunna parantos hasil. GIF nunjukkeun spiral poligonal éta nampilkeun inpormasi ngan ukur ningali na.

Unggal péngkolan ngagambarkeun kanaékan suhu, anu parantos robih bulan tiap bulan sareng dasawarsa saatos dékade. Nalika anjeun ningali yén aranjeunna sadayana belok ka arah anu sami, dina tungtungna anjeun bakal hariwang, sabab anjeun ngagaduhan pesen anu jelas sareng langsung: pemanasan global nyata, sareng ti saprak 1850 éta teu lirén ningkat. Di dieu anjeun tiasa ningali GIF na:

Ed Hawkins Gif

Sakumaha tiasa ditingali, ti taun 1990 luncat panggedéna lumangsung. Perkara éta serius. Catetan suhu dirusak akhir-akhir ieu unggal bulan, sareng upami ieu teras-terasan, ampir pasti yén sateuacan urang ngabayangkeun suhu rata-rata global bakal ningkat ku dua darajat Celsius anu pikasieuneun.

Kituna mangrupikeun ancaman nyata yén urang kedah nyanghareupan gancang-gancang. Sedengkeun pamimpin dunya anu tiasa ngalakukeun langkung seueur pikeun planét, warga biasa ogé tiasa sareng kedah ngalakukeun sababaraha hal, kalebet Daur mulang, make deui, entong ngotoranatawa simpen cai.

Babarengan urang tiasa ningkatkeun kaayaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.