Kumpulan 200 biruang kutub ngingetkeun ngeunaan perubahan iklim

Golongan biruang kutub

Biruang kutub parantos janten simbol parobihan iklim. Hirup di Arktik, salah sahiji daérah anu paling rentan, aranjeunna kapaksa ngumbara jarak anu langkung ageung pikeun ngamangsa. Bendungan anu mendakan rute kabur dina mimiti cairan anu tetep hirup.

Tapi salaku tambahan, kanaékan suhu ngarobih kalakuan sato-sato megah ieu: upami sateuacanna sesah pisan ningali aranjeunna dina kelompok ageung, ayeuna gempungan 200 biruang kutub parantos ngingetkeun élmuwan.

Kalayan parobihan iklim sareng hirup di dunya anu langkung haneut populasi biruang kutub nyéépkeun langkung seueur waktos di darat sareng beuki caket ka kampung-kampung, hal anu tiasa bahaya boh pikeun manusa sareng pikeun salamet spésiésna.

Saatos cair, sato ieu beristirahat antara Agustus sareng Nopémber di Pulo Wrangel, di Laut Chuckchi (belah wétan-kalér Siberia). Dina Désémber aranjeunna neraskeun moro segel, tapi sabab moro mangrupikeun kagiatan anu janten beuki rumit, sato naon waé anu mendakan maot bakal langkung saé tibatan nanaon.

Pulo Bear Feast Wrangel Island 2017 _ Julie Stephenson ti Julie Stephenson on Vimeo.

 

Pasti éta naon anu 200 buah kutub kutub anu ngempelkeun bangkai lauk paus éta parantos dikumbah ka darat ku laut. Grup ieu diwangun ku sababaraha kulawarga, kaasup dua indung masing-masing dituturkeun ku opat anak. Ningali adegan ieu, para ilmuwan anu tiasa nyaksianana, kalebet Alexandre Gruzdev, sutradara Reserve Island Island Wrangel, kaget.

Ieu hal anu, Gruzdev ngajelaskeun ka AFP, jarang pisan ningali. Sanaos wisatawan tiasa ngaraosan éta, éta masih mangrupikeun salah sahiji akibat tina perubahan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.