Gempa kuat 6,9 ngoyagkeun Fukushima

gempa-jepang

Un Gempa 6,9 ngoyagkeun Fukushima Dina dini dinten Salasa, daérah anu sami anu rusak ku gempa sareng tsunami anu salajengna anu lumangsung dina Maret 2011. Kusabab alesan kaamanan, pihak berwenang ngaktipkeun waspada pikeun gelombang raksasa sareng nyungkeun warga supados langsung ninggalkeun ieu sareng tilu daérah sanés.

Sanaos alarm awalna, untungna teu aya korban jiwa atanapi karusakan anu signifikan.

Jepang ninggalkeun kota Iwaki saatos gempa bumi. Gambar - AP

Jepang ninggalkeun kota Iwaki saatos gempa bumi.
Gambar - AP

Gempa lumangsung jam 05.59 waktos lokal (21.59 waktos Spanyol). Éta parantos ayana 10km jero pantai Fukushima, 200km ti Tokyo. Survei Geologi Amérika Serikat (USGS, pikeun akronimna dina basa Inggris), ngalaporkeun yén éta kajantenan 67km belah wétan-kalér kota Iwaki, di préféktur Fukushima.

Saatos kajadian éta, pihak berwenang ngaktipkeun peringatan tsunami gelombang anu tiasa ngahontal tilu méter di préféktur Fukushima, Iwate, Mygagi sareng Ibaraki. Nanging, tungtungna gelombang anu kacatet henteu ngaleuwihan 1,4 méter di kota palabuan Sendai, sareng di daérah sanés anu résiko aranjeunna ngan ukur ngahontal 90 séntiméter. Tilu jam engké peringatan diturunkeun, peringatan yén gelombang antara 20 sentimeter sareng hiji méter tiasa kajantenan, sareng jam 12.50 waktos lokal éta dinonaktipkeun.

Sanaos gedena gempa, teu acan aya korban atanapi karusakan anu signifikan. Juru bicara Pamaréntah, Yoshihide Suga, parantos mastikeun yén ngan aya bukti tina belasan tatu minor. Tapi kasieun sareng perhatian dulur pisan, sabab éta parantos ngahirupkeun deui gempa bumi saageung 9 anu kajantenan di 2011, ngabalukarkeun 18.500 maot. Warga kota caket fasilitas nuklir prihatin. Dina hubungan ieu, operator TEPCO nyarios yén pembangkit listrik tenaga nuklir henteu ngalaman karusakan serius sareng operasi normal. Sanaos kitu, pihak berwajib nyungkeun warga supados tetep waspada sepanjang waktos, upami susulan susulan didaptarkeun.

Kami ngantepkeun anjeun pidéo anu dirékam ngan saukur saat-saat gempa lumangsung:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.