Gemini rasi

gemini rasi

Dinten ieu kami badé nyarioskeun salah sahiji konstelasi anu paling penting dina zodiak kusabab kaitanana sareng lokasina. Éta perkawis gemini rasi. Lokasina sakitar 30-30 ° kalér-kalér-kuloneun Orion. Orion mangrupikeun rasi anu paling kawéntar di langit sareng anu paling narik ati, janten Gemini henteu sesah pisan pikeun dibayangkeun. Éta ngagaduhan seueur carita dina mitologi Yunani anu pantes dipikaterang.

Kituna, urang bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sagala hal anu anjeun kedah terang ngeunaan ciri, lokasi sareng mitologi rasi Gemini.

Ciri utama

rasi usum salju

Éta mangrupikeun rasi bintang katilu anu paling relevan dina zodiak. Tempatna kira-kira 30 darajat kalér-kuloneun Orion. Orion mangrupikeun rasi anu paling mencolok di langit sareng rasi anu paling narik ati. Disebut "hunter kosmis." Gemini dicirikeun ku sakumpulan bintang ageung anu katingalina caket atanapi caket saling dina persepsi sareng visi manusa, sanaos kanyataanana anu hanjelu nyaéta aranjeunna sababaraha taun cahaya atanapi henteu nyambung pisan.

Ahli astronomi kuno mutuskeun nyambungkeun béntang ieu sareng garis imajinér. Ku cara kieu aranjeunna nyiptakeun sababaraha pola, objék sareng inohong, sareng masihan aranjeunna nami konstelasi, sabab éta Gemini lahir salaku tanda kutub.

Disebutkeun yén konstelasi ieu ngan ukur katingali salami tilu musim dina sataun. Ieu biasana, gugur sareng usum salju dimana éta tiasa dititénan dina stasiun beulahan bumi beulah kalér. Nanging, dina usum panas tiasa dititénan di beulahan bumi kidul saprak Mangrupikeun rasi anu dipeuntasan ku béntang-béntang sanésna. Pas dititénan, dimungkinkeun pikeun ngaapresiasi dua bintang na paling caang, anu disebut Castor sareng Póllux. Duanana gaduh tingkat kacaangan anu ampir sami sareng beunghar ku béntang, komet sareng sababaraha hiasan anu pantes dititénan. Éta mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon rasi Gemini mangrupikeun zodiak anu janten milik jalma anu didadarkeun salaku mandiri sareng individualis.

Lokasi sareng komposisi rasi Gemini

klaster béntang

Rasi Gemini ayana sakitar 30 derajat kalér-kuloneun Orion, rasi pemburu alam semesta. Diantara ciri anu paling narik perhatian jinis konstelasi ieu, urang mendakan sababaraha sapertos kieu:

  • Dua béntang anu paling relevan nyaéta anu paling caang jeung paling penting. Éta henteu dipikaterang ku nami Castor sareng Póllux. Hatur nuhun kana bintang anu kadua ieu aya planét anu terang anu aya diluareun orbit matahari. Sareng béntang ngagaduhan massa sengit langkung ti tilu kali ukuran planet Jupiter. Star Castor didiskriminasi salaku sababaraha bintang, anu diwangun ku 6 komponén.
  • Rasi ieu ngagaduhan béntang bodas anu caang pisan dina sababaraha jaman orbital na. Éta ogé mangrupikeun salah sahiji konstelasi zodiak sareng anu katilu pangpentingna dina hal kaitan.
  • Tempatna kira-kira 30 darajat kalér-kuloneun Orion, konstelasi pemburu alam semesta.

Mitologi rasi Gemini

mitologi rasi gemini

Disebutkeun yén nami Gemini asalna tina panggero dua kembar anu nakal pisan sareng sabalikna Castor sareng Póllux. Aranjeunna biasana muncul salaku dua murangkalih ngora taranjang. Dina interpretasi konstelasi ieu dina mitologi Romawi, aranjeunna aya hubunganana sareng Romulus sareng Remus, aranjeunna mangrupikeun panyipta legendaris Roma nalika éta.

Kembar sakuduna ditetep tina endog Ratu Sparta, disebat Leda. Saatos kawin sareng Zeus dina kaayaan angsa, Castor tiwas nalika anjeunna ngora, sareng Póllux males dendam pikeun maotna lanceukna. Waktos Zeus turun ka bumi pikeun masihan kado hirup langgeng, Polux nolak éta nyarios yén anjeunna henteu hoyong hirup salamina tanpa lanceuk ku sisina. Kukituna, Zeus hoyong nyenangkeun Póllux sareng ngantepkeun anjeunna silih berganti antara alam dewa sareng alam mayit supados anjeunna tiasa nganjang ka lanceukna.

Nanging, Poseidon ngajantenkeun kembar janten wali sareng pituduh pelaut, éta sababna béntang Polux sareng Castor sok dipendakan di atanapi di luhur tihang.

Astrologi

Dina astrologi, Gemini mangrupikeun salah sahiji tanda angin. Éta diakuan salaku salah sahiji konstelasi paling cerdas sareng analitis Zodiak, sabab dua sirah langkung saé tibatan hiji sareng bahkan langkung dua jalma anu sabalikna. Rasi ieu ngagaduhan seueur ciri anu saé, sedengkeun anu goréng sipatna kuat sareng radikal. Mentingkeun diri sareng individualisme tiasa disorot dina ciri goréngna. Sedengkeun pikeun jalma anu positip, aranjeunna resepeun pisan sareng calakan, sareng mangaruhan pisan kana lingkunganana kalayan kapasitas anu hébat pikeun adaptasi sareng éta.

Tanda ieu dikuasai ku Raksa, anu paling kawéntar nyaéta dualitas pamikiran. Kusabab kitu, anjeunna dipasihan kamampuan hikmah, sabab jalma-jalma anu dilahirkeun dina tanda ieu bakal tiasa jelas ngartos nyalira. Nanging, karakter objék anu didominasi ku tanda ieu sering rumit, mahiwal sareng robih. Aranjeunna elegan pisan sareng sopan, bageur sareng imajinatif, sareng aranjeunna sering nguntungkeun tina kamampuan pikeun kéngingkeun naon anu dipikahoyong.

Klaster béntang

Dina rasi Gemini urang tiasa mendakan anu disebut kluster bintang terbuka atanapi gugus galaksi. Ieu mangrupikeun gugus bintang anu diwangun ku awan molekul sareng sumebar di sakuliling galaksi.

Éta mangrupikeun béntang anu panas pisan anu ngempelkeun dina jumlah anu seueur. Klaster bintang kabuka ngan ukur tiasa dipanggihan dina galaksi spiral. Aranjeunna penting nalika diajar pembentukan bintang dina Bima Sakti, sabab béntang ieu umur sami.

Rasi Gemini ogé ngagaduhan formasi anu disebat nebulae. Salah sahiji anu paling matak sabab bentukna nyaéta Eskimo nebula. Éta ngagaduhan nami aslina ieu kusabab katingali katingalina siga rupa jalma anu nutupan sirahna ku tiung, sapertos urang Eskimo.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan rasi Gemini sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andrea cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan, hatur nuhun pisan pikeun tulisan Jerman.