Gelombang tiis di Jepang: nagara ngadaptarkeun suhu na anu panghandapna dina 48 taun

Badai salju di Jepang

Gambar - Sputniknews.com

Usum salju biasana identik sareng ibun, salju, bentang bodas, sareng pakean haneut. Tapi upami anjeun henteu biasa pisan kana suhu anu handap anjeun henteu ngan ukur ngagaduhan waktos anu henteu saé tapi anjeun ogé kedah nganggo jaket anu saé supados tetep haneut. Di JepangSanaos unggal taun présipitasi biasana turun dina bentuk salju, Éta parantos 48 taun ti saprak pangeusi na ningali nagara na bodas sapertos kitu.

Kusabab Senen kamari, 22 Januari, aranjeunna ngalaman gelombang tiis anu sigana pikeun waktos aranjeunna henteu hoyong angkat.

Anu jadi palakuna nyaéta asupna hawa tiis ti Siberia sareng hujan salju pangaruh situ anu parantos nutupan Jepang ku salju. Tapi ayeuna masalahna sanés salju nyalira, tapi suhu handap anu disababkeun ku hawa Siberia anu teras-terasan dugi ka nagara ayeuna. Kusabab ieu, di ibukota Tokyo, aranjeunna ngadaptarkeun -4ºC, suhu anu panghandapna dina 48 taun ka pengker, tapi di tempat anu sanésna langkung parah.

Ieu kasus jalma-jalma anu cicing caket atanapi hoyong nganjang Gunung Fuji (Fujisan). Aya suhu tina -26'6ºC dinten ieu, 26 Januari. Nilai anu handap pisan sahingga parantos nutupan gunung anu megah di bodas sapertos anu jarang ditingali.

Hanjakalna, nalika aya kajadian anu anjeun teu biasa, teu jarang pikeun anjeun kuciwa karusakan. Salju salju anu parah di Tokyo nyababkeun huru-hara dina angkutan umum, ogé ngarusak ratusan jalma. Di sisi anu sanésna, letusan Gunung Mtoshirane sareng longsoran salajengna di tengah nagara nyababkeun hiji maot sareng belasan luka dina Resort ski.

Agénsi meteorologi nagara urang ngarepkeun hujan salju dugi ka 40 séntiméter di daérah utara Hokkaido dugi ka dinten Sabtu, janten upami anjeun aya di daérah ati-ati.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.