Cliff of Giants

gawir raksasa tenerife

El gawir raksasa mangrupakeun keajaiban géologis vulkanik lokasina kuloneun Tenerife, Kapuloan Canary, Spanyol. Situs ieu diwangun ku témbok batu anu pikaresepeun anu ngahontal jangkungna 600 méter. Perluasan ieu ngalegaan ti palabuhan Los Gigantes ka Punta de Teno, daérah Taman Désa Teno. Sadayana di luhur disebarkeun antara kotamadya Santiago del Teide sareng Buenavista del Norte. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ngajauhan dunya sareng pasrah kana kaagungan alam. Janten, dina sababaraha baris salajengna, urang bakal nutupan sajarah tempat, fitur-fiturna, hal-hal anu kedah dilakukeun, sareng sababaraha wawasan para wisatawan.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan Los Gigantes gawir sarta ciri na.

Sajarah gawir raksasa

gawir raksasa

Baheula, Tenerife dicicingan ku Guanches, komunitas pribumi asal Berber di Afrika. Aranjeunna mibanda mitologi sorangan, rooted dina polytheism, kapercayaan di dewa béda. Maranéhna percaya ka déwa nu hadé jeung déwa goréng nu disebut Guayota, sétan.

Lajeng, jalma hariwang mimiti nelepon gawir Tembok Iblis, sabab strukturna dicirikeun ku lava hideung, jangkungna nyanghareup laut éta unsettling, sarta interior pulo éta inaccessible, anu ngingetkeun aranjeunna ngeunaan jaman. Sajaba ti éta, maranéhna boga mitos yén Iblis Guayota cicing di dinya sanggeus dielehkeun ku Achaman, dewa kahadean.

Sateuacan penaklukan Spanyol dina abad kalima belas, gawir ayeuna katelah Los Gigantes ieu dibéré ngaran "Tembok Naraka".  Alesan keur ieu géografi impressive miboga lava poék, nu keur karuhun urang presaged tungtung dunya.

Fitur géologis vulkanik tipe basaltik ieu lokasina antara kota North Buena Vista jeung Santiago del Teide. Salaku tambahan, éta mangrupikeun bagian tina Taman Nasional Tenor, salah sahiji tempat anu paling sering dilongok di Pulo Jawa, ngan ukur ngalangkungan Taman Nasional Teide. Cliffs Los Gigantes dicirikeun ku sidewalls henteu teratur alatan erosi sarta tanda setback. Aranjeunna ragrag ka laut dina jangkungna antara 300 jeung 600 méter. Hiji ciri di antarana nyaéta yén maranéhna bisa ditempo ti kota Masca atawa ti sisi séjén, kalawan pintonan lengkep beda ti wewengkon basisir Tenor Country Park.

Ciri utama

Kusabab jangkungna pisan maranéhanana, gawir ngagambarkeun formasi géologis unik. Sanajan kitu, aya sababaraha ravines, kayaning: El Natero, Juan López, Barranco Seco, jsb; nu ni'mat penampilan pantai gravel. Ieu biasana wisata kapal sareng anjeun tiasa nikmati dina liburan salajengna.

Dasar laut di situs éta ngan ukur 30 méter jerona. Hasilna, éta beunghar ku flora sareng fauna, narik pamayang, turis, sareng penyelam. Di sisi séjén, alatan erosi, tembok ieu warna darker, kalawan lava solidified dina bagian melengkung. Strukturna ageung sahingga tiasa dikagumi di kota Masca tanpa masalah.

Iklim na dipuji sabab pikaresepeun sapanjang taun. Ku alatan éta, pangwangunan wisata Basisir Santiago del Teide diwangun pikeun pelesir wisatawan. Sajaba ti éta, anjeun bakal manggihan ranté hotél penting jeung kawentar Los Gigantes marina.

Pikeun sakabéh di luhur, lamun mutuskeun nganjang ka cliffs, Anjeun bisa ngarasakeun tempat wisata sejenna deukeut wewengkon, kayaning Playa de Arena na Puerto de Santiago. Kalayan sagala ieu, enclave wisata parantos dilélér Panji Biru pikeun sadaya harta karun anu ditawarkeunana pikeun sémahna.

Kagiatan dina gawir tina Raksasa

formasi géologis di laut

Enriching datangna anjeun ka kamar overwhelming ieu sasederhana anjeun boga pilihan. Cara anu pangsaéna pikeun ningali sadaya bentang nyaéta ku kapal, ti mana anjeun bisa nempo sagala pintonan mungkin tina tembok batu ieu. Upami anjeun tiasa ngabayangkeunana sacara rinci, anjeun tiasa nyandak kenangan halus ngeunaan wajah sareng karakter anu panasaran.

Ogé, upami anjeun pencinta sato, anjeun tiasa gaduh kasempetan ningali paus pilot, kira-kira 250 diantarana ngojay di laut. Kitu ogé, lumba-lumba irung botol atawa lumba-lumba irung botol cicing di wewengkon éta sarta biasana kaluar unggal 5 menit pikeun ngambekan atawa ulin, ku kituna saksian kahadean sato ieu.

Terus di pikiran nu sightings maranéhanana geus diawaskeun ku pamaréntah Kapuloan Canary saprak 1995. Sajaba ti éta, ieu téh salah sahiji ti saeutik tempat dimana guinchos atanapi ospreys geus katalungtik. Populér di langit sabab manuk nyarang gawir.

Sedengkeun pikeun olahraga cai, lingkungan kondusif pikeun nyilem sareng snorkeling anu wani berkat cai transparan sareng biodiversiti laut anu beunghar. Kusabab dasar laut henteu jero pisan, para pemula sareng ahli asup kana dunya biru ieu pinuh ku kuya, bolu, lauk beo, terumbu karang, ganggang jeung guha.

Dina cara nu sarua, ulah ragu ngahubungan pausahaan fokus kana diving nu gawé di wewengkon. Upami nuju ka laut rada nyingsieunan anjeun, gawir Los Gigantes nawiskeun anjeun pilihan anu kirang wani sapertos kayaking, jet ski sareng surfing ngawelah, anu anjeun tiasa latihan nyalira atanapi sareng réréncangan, kulawarga atanapi anjing anjeun.

Kitu ogé, ulah ragu ngahubungan pausahaan fokus kana diving nu gawé di wewengkon. Upami nuju ka laut rada nyingsieunan anjeun, gawir Los Gigantes nawiskeun anjeun pilihan anu kirang wani sapertos kayaking, jet ski sareng surfing ngawelah, anu anjeun tiasa latihan nyalira atanapi sareng réréncangan, kulawarga atanapi anjing anjeun.

vulkanisme

Di kiduleun Tenerife disebut Territorio de la Luz, dimana sababaraha conto pangalusna tina aktivitas vulkanik ngabeledug kapanggih. diwangun ku letusan badag di wewengkon Las Cañadas nu ngaluarkeun sakumpulan batu jeung lebu vulkanik, kajelasan tina batu apung jeung bahan beku ngadominasi ieu struktur badag. Sabagéan daérah ogé dicirikeun ku ayana vulkanisme hidromagmatik, anu parantos ngahasilkeun bentang sapertos Montaña Roja atanapi Montaña Pelada.

Sanajan pulo ieu kabentuk ti jero sagara alatan aktivitas vulkanik, ngan literatur nyebutkeun bitu vulkanik sanggeus nalukkeun Kapuloan Canary. Taman Nasional Cañadas del Teide mangrupikeun tempat anu pangsaéna pikeun ngenalkeun gunung seuneu legendaris Tenerife, anu protagonis anu teu dibantah nyaéta Teide sorangan.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan Los Gigantes gawir sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.