Mediterania Cystoreira nyaéta ganggang anu paling kapangaruhan ku perubahan iklim

cystoseira mediterania

Henteu sadaya spésiés sami rentan ka perubahan iklim. Gumantung kana fisiologi, ékosistem dimana tempatna sareng iklim gampang kapangaruhan atanapi henteu. Dina hal ieu urang bade nyarios Mediterania Cystoseira, alga anu sigana mah spésiés anu paling kapangaruhan ku kanaékan suhu anu disababkeun ku perubahan iklim.

Kumaha alga ieu kapangaruhan?

Cystoseira mediterranea

rumput laut laut tengah

Cystoseira mediterranea mangrupikeun spésiés ganggang konci anu aya dina dasar laut. Numutkeun ka ulikan internasional dimana panaliti ti Institut Mediterania pikeun Studi Lanjutan, Imedea (UIB-CSIC) parantos ilubiung, alga ieu tiasa paling kapangaruhan ku kanaékan suhu cai disababkeun ku pemanasan global.

Nalika hawa naék dina lautan sareng sagara, interaksi antara spésiés kapangaruhan. Alam ngagaduhan kasaimbangan anu cicing dina tukeur zat sareng énergi antara spésiés anu aya dina ékosistem. Nanging, nalika kaayaan parobihan anu sami (sapertos kasus paningkatan suhu), interaksi antara spésiés éta tiasa ngahurungkeun struktur sareng komposisi sababaraha ékosistem anu paling penting.

Pangaruh di Laut Tengah

landak laut

Panilitian anu dilakukeun cukup optimis ngeunaan ranjang rumput laut spésiés anu teu tiasa digentos sapertos Posidonia, sahenteuna ngeunaan épék hérbivora.

Tapi anjeunna ogé nunjukkeun yén alga ieu mangrupikeun spésiés anu bakal paling kapangaruhan. Laut Tengah parantos ningkatkeun suhunya kusabab pemanasan global. Seueur komunitas ganggang di Laut Tengah anu résiko katarajang hérbivora sapertos landak, anu salajengna tiasa ngirangan pendudukna.

Karya anu dimuat dina jurnal "Marine Pollution Bulletin" parantos ngaanalisis faktor anu berpotensi mangaruhan interaksi tutuwuhan-hérbivora, ékspérimén sareng tilu spésiés tutuwuhan anu paling penting di Mediterania: Posidona Oceanica sareng Cymodocea nodosa tutuwuhan sareng Cystoseira mediterranea alga , sareng konsumén umumna, urchin laut, Paracentrotus lividus.

Hasil tina panilitian ieu nunjukkeun yén hérbivora masihan langkung tekanan kana dua spésiés pepelakan sareng populasi bakal tetep mirip sareng pemanasan global. Éta ogé nunjukkeun yén éta tiasa dikirangan sabab tutuwuhan cenah sanggup ngahasilkeun sanyawa langkung toksik atanapi henteu pikaresepeun pikeun hérbivora nalika dipelak dina cai anu langkung haneut.

Pangurangan dina tingkat pertumbuhan

Nanging, nalika aranjeunna teras-terasan diajar ganggang, aranjeunna sadar yén suhu anu langkung luhur ngirangan tingkat pertumbuhan, sanaos dikonsumsi ku landak tetep lumayan luhur.

Élmuwan nganggap kaayaan rada pikahariwangeun kusabab ayeuna teuing ninggalan uyah parantos aya pangaruh anu signifikan dina leuweung kelp, janten, upami kapangaruhan ku suhu anu langkung luhur, aya kamungkinan munculna "Gurun jero cai", nyaéta, daérah batu tanpa alga.

Populasi urchin beuki nambahan beuki loba mangaruhan kana daérah-daérah tengah Laut Tengah. Landak tuwuh kusabab teu aya prédator alami anu nyababkeun kaleuleuwihanana manusa.

Kusabab parobihan iklim mangaruhan kana ékosistem sadayana, urang kedah ngartos yén inténsitas interaksi spésiés ieu bakal robih. Interaksi Éta penting pisan pikeun ékosistem pikeun tumuh saé sareng khususna di tempat sapertos Mediterania, ékosistem semi-tertutup.

Panaliti CEAB-CSIC sareng kapala proyék RECCAM, Teresa Alcoverro, nyorot yén, numutkeun panilitian, "henteu sadayana akibat bakal négatip" sareng spésiés sapertos Posidonia, "sanaos henteu kalis tina pangaruh langsung suhu, enya sahenteuna sigana mah aranjeunna bakal tiasa nolak ogé dampak hérbivora ”.

Panilitian mangrupikeun hasil tina kolaborasi antara panaliti ti Pusat Studi Lanjutan Blanes (CSIC), Universitas Barcelona, ​​Imedea, Universitas Oregon State (USA), Universitas Deakin (Australia), Yayasan Konservasi Alam (India) sareng Universitas Bangor (Wales, Inggris) dina kerangka proyék RECCAM.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ékosistem pisan sénsitip sareng interaksi antara spésiés perlu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tito Erazo cenahna

    Panilitian ieu ngajelaskeun pisan, prinsip yén unggal mahluk anu hirup atanapi henteu hirup, anu aya di bumi, parantos ditakdirkeun pikeun ngalaksanakeun fungsi anu harmonis sareng saling gumantung sareng dina cara anu saimbang, tapi dina ayeuna tindakan manusa parantos ngalanggar fungsina saimbang, kalayan konsékuansi anu urang alami sareng bakal mangtaun-taun.