Gambar mimiti polusi udara dina HD

gambar tina sentinel saltelite 5P

Polusi udara kadang henteu gampang ditanggap, utamina upami urang aya di jero kota anu tercemar. Ngan ukur ti kajauhan sareng ku pitulung sinar panonpoé tiasa leres-leres katingali gambar polusi.

Badan Spasi Éropa (ESA) parantos nunjukkeun gambar satelit munggaran dina polusi udara. Ieu mangrupikeun kahiji kalina polusi tiasa ditingali tina luar angkasa berkat satelit Sentinel-5P. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan prestasi ieu?

Polusi udara tina angkasa

polusi udara

Satelit Sentinel-5P dikirim Oktober kamari. Kualitas na dina resolusi gambar sareng data ngagambarkeun diménsi anu énggal. Ketepatan sareng detil anu dicandak data ieu sapertos upami urang tiasa ningali polusi udara dina HD lengkep, upami urang ngabandingkeunna sareng anu langkung lami, pangukuran résolusi langkung handap.

Josef Aschbacher mangrupikeun sutradara ESA's Earth Observation Programs anu parantos bertugas ngaluncurkeun satelit ieu anu sanggup néwak sareng nunjukkeun polusi udara dina kualitas HD.

Satelitna parantos dipasang Tropomi, spéktrométer pencitraan multispéktral paling canggih dugi ka ayeuna. Hatur nuhun kana ieu, kualitas gambar anu dipikagaduh luhur pisan. Ti ayeuna, satelit ieu bakal tanggung jawab ngukur gas-gas anu aya di atmosfir, kalebet nitrogén dioksida, ozon, karbon monoksida, metana, formaldehida, sulfur dioksida sareng aerosol. .

Ukuran piksel Tropomi nyaéta 7 × 3,5 km2. Ieu ngamungkinkeun pikeun liputan global sadidinten sareng bakal nyayogikeun sakitar 640GB inpormasi sareng data per dinten.

sentinel satelit 5P

Hatur nuhun kana kualitas inpormasi ieu, pangukuran tiasa dilakukeun sapertos anu sateuacanna. "Kami ayeuna nuju kana pengukuran kualitas udara anu anyar," saur Josef.

"Kami gaduh sakitar 4.000 panjang gelombang per spéktrum sareng urang ngukur sakitar 450 spékra per detik sareng dua puluh juta panineungan ieu per dinten"Saur Pepijn Veefkind, ti Royal Dutch Meteorological Institute, nalika ningalikeun sababaraha gambar anu didamel tina data anu dikirimkeun ku Sentinel-5P.

Tujuan tina program anyar nyaéta pikeun niténan Bumi pikeun nyayogikeun inpormasi ngeunaan kualitas hawa sacara langsung. Ieu bakal ngabantosan pisan nalika nyandak kaputusan ka hareup ngeunaan parobihan iklim. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngalacak lebu vulkanik anu mangaruhan penerbangan sareng jasa peringatan dina tingkat radiasi tinggi.

Hasil pangukuran satelit ieu parantos ngaleuwihan ekspektasi, janten tiasa disebatkeun yén éta mangrupikeun hal anu revolusioner.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.