10 taun saatos kacilakaan Fukushima

10 taun fukushima

Kaping 11 Maret 2011 anu lalu bakal émut ku sadayana, utamina ku urang Jepang. Ieu mangrupikeun dinten gempa anu paling parah dina sadaya sejarah nagara. Éta 9.1 dina skala Richter sareng nyiptakeun tsunami 15 méter anu nyerang ka sadayana basisir kulon-kulon Jepang. Kusabab gempa bumi éta dahsyat, anu Pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima Daiichi éta béak tanaga sareng memicu leyuran inti tina 3 tina 6 réaktor na.

Dina tulisan ieu urang bade marios sapuluh taun ti saprak kacilakaan Fukushima

Tatu parah

korban kacilakaan nuklir

Sanaos kami parantos diajar tina kagagalan dina sajarah, masih seueur tatu anu parah pikeun ditutup. Fukushima ditandaan ku sesa sajarah kakuatan nuklir anu mangrupikeun musibah buatan manusa. Masih aya daérah anu terkontaminasi anu bakal mangpuluh-puluh taun beberesih, pepelakan anu dibongkar nimbulkeun patarosan ngeunaan kamungkinan masalah sareng rébuan méter kubik limbah toksik anu akumulasi tanpa solusi. Aya ogé masalah hukum sareng kapercayaan anu jero ngeunaan penduduk ngeunaan énergi nuklir.

Ampir 2.500 jalma masih leungit sacara resmi. Anu fatal ditambihan 6.000 jalma anu cilaka serius sareng karusakan sakitar 235.000 milyar euro henteu kalebet sagala beberesih Fukushima Daiichi sareng sakitar na. Dina waktos éta, satengah juta warga diungsikeun tina kalebetkeun kana daérah kosong 20-kilométer di sakitar pembangkit listrik tenaga nuklir. Ayeuna aya 36.000 jalma anu masih teu tiasa balik deui, sanaos seueur anu nyangka yén inohong anu saleresna tiasa langkung luhur tibatan tokoh resmi.

Bantuan nagara pikeun sadaya jalma anu kedah angkat sareng pembicaraan operator pabrik pikeun sadaya pangungsi parantos béak. Karuksakanna masih lumayan parah bahkan dasawarsa saatos bencana. Salah sahiji kota nyaéta yén éta lengkep radius évakuasi wajib nyaéta anu paling sangsara. Boro-boro aya jalma anu parantos tiasa ngawangun hirupna lengkep saatos musibah ieu.

Saatos kacilakaan nuklir Fukushima

tingkat jatah tinggi

Éta dibuktikeun yén bencana nuklir sapertos ngahasilkeun akibat psikologis anu loba, sedengkeun panyakit fisik anu sanés sapertos hipertensi atanapi diabetes parantos janten produk setrés anu langkung umum. Dina zona pangaluaran aya 2.4% anu masih mangrupikeun daérah sesah pamulangan kusabab ayana seueur limbah radioaktif anu tiasa nyababkeun pati. Aya ogé sababaraha kacurigaan ngeunaan kasihatan daérah anu dibuka salami waktos ieu.

Greenpeace parantos nyatakeun yén 85% tina sadaya daérah dékontaminasi anu tanggung jawab pamaréntah éta masih nunjukkeun tingkat toksik cesium anu tiasa bahaya pikeun jalma-jalma anu cicing di dinya. Nanging, pamaréntah Jepang mastikeun yén sadaya résiko kasehatan dikontrol sareng yén daérah anu dibuka bakal aman pisan. Éta nyobian mawa pesen katenangan pikeun pertandingan Olimpiade sahingga tiasa janten paméran anu sampurna pikeun pamulihan daérah. Obor Olimpiade bakal ngamimitian akhir bulan ieu dina Fukushima. Perjalanan ka Tokyo, Fukushima janten host sababaraha lomba. Para ahli ngungkabkeun yén henteu aya pangaruh anu ngabahayakeun kasehatan penduduk anu parantos dipendakan anu tiasa disababkeun ku paparan radiasi.

Solidaritas sosial

cai najis dina fukushima

Ieu dimana solidaritas sosial asup. Penting pikeun aya solidaritas ti pihak-pihak anu henteu ngalaman musibah ieu. Pengungsi kedah didorong pikeun balik deui sakumaha Tokyo Éta parantos nanem modal ampir $ 27.000 milyar dina dékontaminasi gedong, jalan, sareng permukaan anu sanés. Éta ogé kalebet panyabutan jutaan méter pasagi tina taneuh luhur sareng pepelakan anu akumulasi di pagunungan kantong plastik hideung anu masih ngantosan terang kumaha nyimpenna dina jangka panjang.

Sadaya otoritas nyobian narik perusahaan dina sektor téknologi sareng mancing, sareng anu sanés. Ngawangun deui Tohoku penting pisan pikeun ngahirupkeun sadayana Jepang. Urang kedah ngamajukeun pamulihan sadayana ékonomi sareng populasi. Bisa jadi masalah anu paling parah dugi ka ayeuna dibongkar ku Fukushima. Sareng éta hal anu paling kontroversial aya nyaéta prosés ngaluarkeun suluh cair tina réaktor. Éta hargana caket kana $ 750.000 milyar sareng moal mungkin réngsé dugi ka 2050.

Sababaraha studi sareng ulasan parantos mendakan tingkat radiasi langkung luhur tibatan anu diarepkeun dina panutup samentawis dua réaktor. Masih teu aya panilitian nyata kaayaan bahan bakar lebur tina puing, nanging sadaya rencana anu tiasa dilakukeun lumayan bahaya. Seueur jalma mikir yén berita éta ngalakukeun makeup pikeun penduduk supados langkung tenang.

Ayeuna masalah anu paling caket nyaéta henteu dipikaterang naon anu kudu dilakukeun ku cai anu kacemar. Cai anu kacemar ieu dianggo pikeun niiskeun réaktor sareng anu parantos bocor di jero taneuh sanaos dipasang és penghalang. Tutuwuhan nuklir ngagaduhan sistem pengolahan anu ngabantosan ngaleungitkeun kaseueuran unsur radioaktif anu bahaya. Nanging, éta henteu tiasa ngaleungitkeun tritium, nyaéta isotop hidrogén anu lumangsung sacara alami di lingkungan.

Pamaréntah nyokong miceunan cai anu tercemar kana Pasipik laun sababaraha taun ka pengker, sanaos proposal éta parantos ditentang ku kanyataan yén sektor perikanan mimiti naékkeun sirah di daérah ieu. Upami cai anu najis dibuang tiasa aya musibah anu langkung parah.

Kalayan sadayana ieu kami ngadamel kasimpulan ringkes berita saatos 10 taun kacilakaan Fukushima.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.