Spéktrum Brocken anu misterius, fenomena optik panasaran

spéktrum brocken

Nalika panonpoé surup, sudut anu proyék lampu di gigir permukaan condong 180º, janten rata. Upami urang ningali kalangkang urang sorangan, urang tiasa ningali kumaha waktosna beuki lami, sareng upami permukaanna rata sareng urang teu ngagaduhan halangan anu nyegah siluét urang, kalangkang tiasa manjangan dugi ka jarak anu jauh. Spéktrum Brocken dumasarkeun kana prinsip ieu sareng aya kabut, dingaranan Gunung Brocken 1142 méter dpl di Pagunungan Harz, Jérman.

Pendaki gunung anu sumping ka dinya, tiasa ningali magrib, ngantepkeun Surya di tukangeunana, siluét panjangna diproyeksikeun dina halimun, anu biasana kabentuk. Sakapeung, ningali ka kajauhan, sinar panonpoé ngabentuk aura tina warna pelangi. Halo éta téh momok Brocken.

Naha panasaran kitu?

spéktrum brocken

Sabab spéktrum Brocken ngan ukur jalma anu tiasa ngiuhan kalangkang. Henteu janten masalah upami jalma sanés ngiringan, halo ngan ukur tiasa ditingali ku jalma anu bayangan na diproyeksikeun. Janten upami sadayana siap ningali bayanganana, anjeun bakal ngan ukur ningali aura warna nyalira sareng bayangan sanésna para sahabat anu diproyeksikeun dina halimun teu aya anu sanés. Fénoména anu sanésna nyaéta anu saéstuna nutupan awak. Kusabab kalangkangna kagambar dina halimun, siluét manusa henteu katingali ngagolér, tapi dina cara kabur nangtung.

Spéktrum, bahkan sareng ngagaduhan asal di Brocken, tiasa ditingali di tempat séjén. Di jaman kuno, fenomena ieu langkung ti ngan ukur épék optik. Ayana méh atanapi areola di sakitar awak atanapi sirah, sapertos jinis tanda ilahi, yén Gusti parantos milih jalma éta pikeun tujuan khusus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.