Fauna Silurian

Dina jaman Paleozoic urang mendakan sababaraha periode. Katilu diantarana nyaéta Mangsa Silurian. Tempatna diantara Mangsa Ordovisi jeung Mangsa Devonia. Salah sahiji ciri utamina nyaéta kagiatan géologis anu sengit anu dibentukna gunung-gunung hébat. Ngeunaan ka Fauna Silurian Kami ogé mendakan épolusi anu hébat tina seueur spésiés dina tingkat kaanekaragaman hayati. Mangsa ieu waktos dikawasa ku seueur pisan parobihan dina sadaya fauna.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sagala ciri sareng evolusi fauna Silurian.

Mangsa Silurian

Durasi periode ieu sakitar 25 juta taun. Éta dimimitian sakitar 444 juta taun ka pengker sareng réngsé sakitar 419 juta taun ka pengker. Mangrupikeun waktos anu saé tina sudut pandang géologis. Salami waktos ieu, formasi sistem gunung anu urang terang ayeuna salaku Appalachian Mountains of North America lumangsung.

Salami periode ieu mangrupikeun kahirupan anu gedé. Tutuwuhan vaskular munggaran mimiti muncul sareng sato ngalaman épolusi anu signifikan. Corals sareng arthropods mangrupikeun sato anu paling mekar. Aya ogé prosés punah dianggap salaku gelar anu langkung handap. Kajadian ieu utamina mangaruhan organisme di habitat laut. Salaku conto, satengah tina spésiés trilobite janten punah nalika jaman Silurian.

Dina hal iklim, planét stabil rada lumayan dina hal suhu. Iklim Silurian biasana haneut. Dina waktos-waktos ieu glasier anu parantos ngabentuk salami periode sateuacanna langkung seueur nuju arah kutub kidul planét. Aya bukti fosil anu nunjukkeun yén aya periode badai anu hébat dina waktos ieu. Saatos kajadian iklim ieu, suhu lingkungan siga turun. Éta ngahontal titik anu dimimitian pikeun niiskeun lingkungan anu sakedik tapi henteu dugi ka jaman umur és. Dina akhir jaman ieu iklim mimiti langkung beueus sareng haneut ku jumlah pengendapan anu penting.

Flora sareng pepelakan

fauna silurian

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, sagala hal anu aya kaitannana sareng kahirupan, boh flora sareng fauna, ngalaman parobahan anu hébat dina mangsa ieu. Kajadian éksténsif masif lumangsung nalika fauna Silurian dimana sababaraha spésiés tiasa beragam sareng genera anu sanésna mekar. Sareng mangrupikeun kajadian punah ngabantosan nyiptakeun adaptasi énggal pikeun spésiés anu masih hirup.

Dina flora urang mendakan seueur ganggang dina ékosistem laut, utamina ganggang héjo. Ganggang ieu ngagaduhan fungsi pikeun ngontrol kasaimbangan lingkungan kumargi éta mangrupikeun dasar pikeun ngahasilkeun oksigén sareng dasar ranté trofik. Salami waktos ieu, tonggoh tonggong pikeun pangwangunan pepelakan. Sareng éta pepelakan vaskular munggaran mimiti muncul. Tutuwuhan ieu mangrupikeun anu ngagaduhan pembuluh anu dikenal salaku xylem sareng phloem.

Dina awal jaman ieu, bentang jauh ti alam anu urang tingali ayeuna. Kaseueuran karagaman éta aya di daérah laut. Tutuwuhan munggaran anu maju dina ékosistem daratan aranjeunna diperyogikeun cicing caket tempat cai. Ku cara kieu aranjeunna tiasa ngagaduhan kasadiaan cai sareng nutrisi anu langkung ageung.

Fauna Silurian

Fosil fauna Silurian

Dina akhir jaman Ordovisi aya prosés punah massal anu mangaruhan sajumlah ageung sato anu aya. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, prosés punah ngabantosan spésiés anu masih hirup ngahasilkeun adaptasi énggal pikeun salamet di lingkungan anu énggal. Diantara spésiés anu kahontal ngarobih sareng adaptasi sareng lingkungan anyar ieu urang mendakan arthropoda. Artropoda mangrupikeun sato anu nguasaan fauna Silurian.

Mangrupikeun salah sahiji kelompok anu ngalaman épolusi anu signifikan. Kira-kira 425 fosil parantos kapendak pikeun ngagambarkeun jalma-jalma anu ngagaduhan kana filum ieu. Trilobites turun jarak sareng kaayaanana kusabab jaman punah. Salami waktos ieu Myriapods sareng chelicerates mimiti muncul pikeun kahiji kalina. Sasatoan ieu mimiti sumebar ka sadaya daérah darat.

Di sisi anu sanésna, moluska ogé aya anu mulang. Diantara moluska anu aya dina waktos éta urang mendakan spésiés bivalves sareng gastropods. Sasatoan ieu nyicingan dasar laut sareng diluyukeun sareng lingkungan ieu. Kami ogé mendakan echinodermén salaku sato anu berhasil adaptasi saatos jaman punah. Dina échinodermén kami mendakan crinoid anu tungtungna ngirangan populasina. Crinoid ieu dianggap salaku echinodermia munggaran sareng, ku sabab kitu, anu pangkolotna di planét ieu.

Golongan lauk tiasa niténan sababaraha kaanekaragaman. Salila période Ordovician ostracod germ nembongan utamina dicirikeun ku teu ngagaduhan rahang. Sasatoan ieu dianggap vertebrata pangkolotna anu aya catetan fosil. Nanging, dina jaman Silurian jinis lauk sanés mimiti muncul. Diantara fauna Silurian urang kadang-kadang mendakan rahang anu dikenal salaku placodermia. Salah sahiji ciri khas na nyaéta aranjeunna gaduh cangkang dina payuneun awakna pikeun nyalindungan diri tina prédator.

Jinis lauk sanés anu muncul nalika fauna Silurian nyaéta acanthods. Éta kawanoh salaku hiu spiny sareng mangrupakeun organisme anu mirip sareng ostracod germ, lauk kartilago. Aya sababaraha cangcaya di antara ilmuwan ngeunaan penampilan lauk kartilaginous. Aya anu nyebatkeun yén aranjeunna muncul nalika fauna Silurian, sedengkeun anu sanés ngaku yén aranjeunna muncul dina jaman engké.

Fauna Silurian: terumbu karang

Terumbu karang penting pisan di fauna Silurian. Dipikanyaho yén terumbu karang munggaran muncul dina jaman harita. Nanging, éta salami waktos ieu aranjeunna beuki mimiti ngalegaan. Spésiés anu aya hubunganana sareng terumbu karang ieu tiasa ningkatkeun luas distribusi sareng kaayaanana. Ieu kusabab terumbu karang ieu masihan aranjeunna sadayana anu diperyogikeun pikeun hirup.

Hatur nuhun kana adaptasi spésiés sakuriling terumbu karang, éta diwangun ku spésiés anu seueur pisan. Diantara anu paling umum pikeun dititénan urang gaduh spons sareng spésiés crinoid sanés anu kalebet kana kelompok echinodermia.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Siluria.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.