Pangaruh Fata Morgana

ilusi optik

Kami terang yén alam masih gaduh rébuan misteri pikeun direngsekeun. Komo deui aya misteri nalika aranjeunna asalna ti laut. Sababaraha tempat di dunya ngagaduhan kaéndahan alam anu ditambihan kana ilusi optik anu matak héran sadayana jalma anu nganjang ka dinya. Dinten ieu urang badé nyarioskeun Pangaruh Fata Morgana. Épék ieu némbongan di sababaraha basisir sareng ngantepkeun saha waé anu parantos tiasa ngabayangkeunana henteu tiasa nyarios.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon pangaruh Fata Morgana sareng kunaon éta lumangsung.

Naon pangaruh fata Morgana

fata pangaruh morgana ti basisir

Nami pangaruh ieu asalna tina legenda King Arthur. Mangrupikeun karakter klasik dina literatur Éropa. Raja Arthur ngagaduhan sadulur satengah anu tukang sihir anu kamampuan na pikeun ngarobah penampilanna. Budak tiri katelahna nami Morgana le Fay, Morgane, Morganna, Morgaine sareng nami-nami sanés. Naon waé namina, anjeunna katelah tukang sihir atanapi tukang sihir anu ngagaduhan kakuatan gaib.

Épék ieu mangrupikeun ilusi optik anu anéh anu aya hubunganana sareng basisir Barcelona, ​​Norwégia, Selandia Baru sareng, utamina, Selat Messina, daérah Itali kidul, antara Calabria sareng Sisilia. Sipat gaib disababkeun ku pangaruh ieu sabab tiasa diwujudkeun dina sababaraha bentuk. Pangaruh Fata Morgana parantos dipendakan ku kapal terbang, kota ngambang, gawir, gunung es, gunung fiksi atanapi gedong anu langkung caket kana dunya fantasi tibatan kanyataan.

Aya seueur jalma anu nunjukkeun yén anjeun cicing ilusi optik sapertos anu disebatkeun di sadaya basisir. Jaringan sosial parantos dieusian ku gambar anu luar biasa ngeunaan pangaruh fata Morgana. Saha anu henteu terang épék ieu ngeunaan, aranjeunna yakin yén aranjeunna parantos mendakan hiji kaajaiban. Dina sababaraha carita Morgana mangrupikeun murid ti tukang sihir Merlin. Anjeunna mangrupikeun karakter fiksi sanaos dina sababaraha karya anjeunna némbongan salaku sainganna. Dina raraga tukang sihir, Morgana tanggung jawab ngarayu anjeunna pikeun ngarobih penampilanna sapertos Arturo.

Sakumaha Morgana sanggup ngarobih penampilanana sareng nipu Arturo sareng Merlin, gambar anu ditingali ti basisir sami-sami nipu sareng éta sababna anjeunna dikaitkeun sareng nami ieu.

Naha pangaruh fata Morgana lumangsung

ngambang pulau

Hayu urang tingali naon sababna nyata sabab pangaruh ieu lumangsung. Nalika sinar cahaya anu asalna tina panonpoé asalna lempeng, éta nembus atmosfir sareng sadaya massa hawa sakitarna. Nalika aranjeunna pendak sareng massa hawa anu langkung padet, aranjeunna mimiti nyimpang lintasan sareng janten melengkung. Fenomena simpangan sinar cahaya dipikaterang ku nami réfraksi. Éta réfraksi anu ngahasilkeun épék visual tangtu.

Pasti anjeun kantos ngumbara nganggo mobil dina dinten anu panas sareng ningali di jauhna di jalan siga aya cai. Nalika anjeun caket, anjeun sadar yén éta ukur pangaruh visual. Salah sahiji faktor anu sacara langsung mangaruhan arah sinar panonpoé nyaéta suhu lapisan hawa. Lapisan hawa anu ngalangkungan sinar panonpoé langkung kandelna langkung tiis. Mirage lumangsung nalika sinar panonpoé mimiti nembus lapisan hawa anu langkung padet kalayan suhu anu handap anu biasana dina lapisan paling luhur atmosfir sareng cai ngahontal lapisan suhu anu langkung luhur nyaéta bagian handapna nyaéta kirang padet. Nalika ieu kajantenan, fatamorgana lumangsung sareng nalika éta kajadian di basisir, aranjeunna disebat pangaruh fata Morgana.

Sadaya fatamorgana mangrupikeun fénoména anu aya hubunganana sareng panyebaran cahaya dina média anu henteu homogen. Indéks réfraktif bénten-bénten sareng jangkungna sareng jumlah cahaya anu urang tampi tina panonpoé. Lintasan léngkah gumantung kana kapadetan cai sareng kuatna sinar panonpoé. Kurva saur gaduh kongkorong kana arah kanaékan indéks réfraktif. Nyaéta, lampu sok badé ngagulung ka arah médium anu ngagaduhan indéks réfraktif anu langkung luhur. Sedeng ieu tiasa cai atanapi hawa.

Kaayaan latihan

fata pangaruh morgana

Aya sababaraha kaayaan pikeun pangaruh fata Morgana dihasilkeun. Mimiti, kedah aya pembalikan termal antara lapisan anu caket kana taneuh atanapi cai. Inversion termal nyaéta di mana aya lapisan hawa anu langkung tiis dina permukaan tibatan di luhurna. Éta sabalikna lengkep kaayaan lingkungan anu umum. Kaayaan nyarios nyaéta jalma-jalma anu urang turunna suhu dina jangkungna. Nyaéta, nalika urang ningkat dina luhurna urang ngirangan suhu. Dina inversion termal, sabalikna, nalika urang naék dina luhurna, suhu naék.

Nalika cahaya tungtungna ngahontal permukaan, posisi obyék anu leres tunduk kana interpretasi manusa. Sareng éta formasi gambar dikondisikeun ku réfraksi cahaya. Réfraksi ieu anu tanggung jawab ngarobih gambar. Kukituna, Henteu sadayana ilusi optik tina pangaruh Fata Morgana katingalina sami. Aya jalma anu ngabédakeun sababaraha bentuk dina ilusi sareng jalma sanés ngabédakeun anu sanés.

Tempat dimana anjeun tiasa terasrasakeun épék ieu paling sering di Barcelona. Nyatana, seueur jalma bangun subuh pikeun ningali gambar éndah anu ditawarkeun épék ieu. Sareng éta aya seueur énjing-énjing dimana aya kaayaan lingkungan anu cekap dina inversi termal pikeun generasi pangaruh fata Morgana. Beuki loba anu nyarios ngeunaan kota-kota anu ngambang anu kagambar ku ilusi ieu. Sanaos éta ngan ukur mangrupikeun cerminan fatamorgana, éta salawasna tiasa ngareuwaskeun manusa ku imajinasi ayana kota ngambang sareng hal anu magis.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon pangaruh fata Morgana sareng kumaha kajadianana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.