Sabaraha lami parobihan iklim ayeuna?

Parobihan iklim

Parobihan iklim dinten ieu dimimitian ku Revolusi Industri, tapi iraha badé réngsé? Iklim variatif pisan, tapi nalika planét najis dina jalan anu dilakukeun ku manusa ayeuna, 'tapak suku' na bakal tetep aya di planet ieu salami panjang. Sugan langkung ti urang tiasa ngabayangkeun.

Évolusi bakal ngajalankeun jalanna, sanajan jauh saatos umat manusa parantos pupus atanapi kapaksa ngajajah planét anu sanés. Tapi, Sabaraha lami saur anjeun parobihan iklim ayeuna bakal tahan?

Kurang leuwih ahli parobihan iklim ngagaduhan ideu ngeunaan naon anu bakal kajadian dina dua abad, tapi kumaha saatosna? Malah ngan ukur kusabab panasaran (manusa, sakumaha urang terang, ngagaduhan jangka hayat 80 taun), éta panasaran terang naon anu bakal kajadian saatos waktos éta. Sareng éta mangrupikeun hal anu parantos diulik ku tim ilmuwan ti Amérika Serikat sareng Inggris, anu hasil parantos diterbitkeun dina jurnal ilmiah Perubahan Iklim Alam.

Sababaraha hasilna anu matak pikasieuneun: sanajan karbon dioksida dieureunkeun dinten ieu, éta bakal tetep mangaruhan iklim rébuan taun. Aranjeunna ngabandingkeun data ngeunaan CO2, suhu global sareng pangukuran permukaan laut ti jaman és pamungkas, sareng kagum pisan ningali éta balukar tina parobihan iklim bakal salami 10 taun.

Gletser

Sedengkeun pikeun suhu rata-rata global, éta bakal laun ningkat sareng di 2300 éta bakal ngahontal 7ºC. Butuh waktu 10 rébu taun deui pikeun turunna sakedik, sakitar 6ºC. Peleburan di Greenland sareng Antartika bakal ngahasilkeun naékna permukaan laut antara 24,8 sareng 51,8 méter. Henteu aya nanaon.

Parobihan iklim anu ayeuna bakal ngajantenkeun planet urang henteu dikenal deui rébuan taun ti ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Paquito cenahna

    Lila percanten ka abdi.
    Sigana kuring anu aranjeunna ngamanipulasi kami nalika aranjeunna masihan kami kesan yén dinten saatos énjing jalan-jalan urang bakal pinuh ku cai.
    Ampir teu mungkin pikeun terang naon anu tiasa kajantenan.
    Jigana aranjeunna ngagunakeun kami kejem. Buktina nyaéta Kutub Kalér diterbitkeun ku sajuta pesawat unggal taun, sareng teu aya anu nyarios ngeunaan ieu ...