2.000 milyar jalma bakal janten pangungsi iklim dugi ka 2100

Milyaran jalma bakal kapindahan ku perubahan iklim

Pemanasan global nyababkeun tutup és kutub ngalebur na Ieu micu naékna permukaan laut. Aya seueur kota basisir anu, upami permukaan laut teras naek, maka bakal ditingalkeun tanpa garis pantai. Jalma anu kedah ngalih atanapi hijrah ka daérah sanés kusabab naékna permukaan laut atanapi pikeun sabab anu sanés anu aya hubunganana sareng kanaékan frékuénsi sareng intensitas kajadian cuaca anu ekstrim (sapertos angin topan, banjir, usum garing ...) aranjeunna disebut pangungsi iklim.

Diperkirakeun yén dina taun 2100, sakitar dua milyar jalma (ieu bakal janten saperlima penduduk sadunya nalika éta) tiasa janten pangungsi iklim, utamina kusabab naékna tingkat sagara.

Parobihan iklim sareng para pangungsi

pangungsi iklim bakal nambahan beuki loba

Jutaan sareng jutaan jalma cicing di kota-kota basisir anu beuki kaancam ku kajadian cuaca ekstrim sapertos badai, banjir, sareng naékna permukaan laut anu disababkeun ku perubahan iklim. Jalma-jalma ieu anu ngagaduhan kahirupan, kulawarga, babaturan, padamelan sareng sajabina, aranjeunna kapaksa ngalih ka daérah pedalaman anu langkung aman sareng langkung huni pikeun waktos anu langkung lami.

Panilitian parantos dilakukeun di Universitas Cornell anu nyatakeun yén urang bakal ngagaduhan seueur jalmi di dunya anu kirang bumi sareng yén ieu bakal kajadian langkung gancang tibatan anu urang pikir.

Kalayan naékna permukaan laut, sadaya jalma anu cicing di daérah basisir kedah hijrah ka daérah anu langkung aman di daratan. Di sisi anu sanésna, populasi dunya ngan ukur nambahan unggal taun. Janten sadayana ieu nyababkeun kedah ngagaduhan padumukan anu langkung seueur sareng seueur daérah anu kirang padumukan. Charles geisler Emeritus Professor of Developmental Sociology di Cornell University, anjeunna ngajelaskeun yén naékna permukaan laut ka hareup sanés badé maju, tapi panginten tiasa mimiti naék pisan. Sanaos prediksi anu langkung akurat ieu ti komunitas ilmiah, politikus henteu ngémutan halangan penting pikeun asup yén pangungsi iklim basisir, Sapertos pangungsi anu sanés, aranjeunna bakal mendakan aranjeunna nalika aranjeunna hijrah ka tempat anu langkung luhur.

Ramalan ka hareup

évakuasi kusabab naékna permukaan laut di kota-kota basisir

Numutkeun laporan PBB, populasi dunya diperkirakeun bakal ningkat kana 9.000 milyar jalma ku 2050 sareng 11.000 milyar ku 2100. Nanging, urang bakal gaduh lahan anu kirang dipaén, kirang rohangan pikeun ngembangkeun penduduk, sareng naékna permukaan laut bakal ngancurkeun seueur daérah anu dipanen, sapertos delta walungan, daérah anu subur, jst. Sareng sadaya ieu bakal nyababkeun jalma-jalma kedah milari tempat anu énggal.

Kira-kira, 2.000 milyar jalma tiasa janten pangungsi iklim dugi ka 2100. Kakuatan tabrakan kasuburan manusa, beuleum daérah basisir, mundur padumukan, sareng halangan-halangan dumuk deui pedalaman janten masalah ageung. Dina waktos éta bakal aya seueur masalah ageung sapertos pangungsi iklim, perang pikeun sumber daya alam, panurunan produktivitas planét, daérah diperyogikeun pikeun nyimpen gas rumah kaca anu ngimbangan lebur permafrost sareng deforestasi, jst. Ramalanana rada surem pikeun masa depan anu ngantosan generasi ayeuna.

Dokumén ngajelaskeun solusi anu nyata sareng adaptasi proaktif di tempat sapertos Florida sareng Cina, anu koordinasi kawijakan panggunaan daratan sareng daratan dina ngantisipasi parobihan penduduk anu diinduksi ku iklim. Florida ngagaduhan basisir anu pangpanjangna di Amérika Serikat sareng parantos aya exodo basisir anu katingali dina Hukum Perencanaan Komprehensif Nagara.

Henteu ngan ukur jangkungna laut anu matak pikahariwangeun, tapi ogé fénoména ekstrim sanésna sapertos badai atanapi badai tropis tiasa ngadorong cai laut ka darat. Dina sajarahna, manusa parantos nyayogikeun upaya anu ageung pikeun ngarebut lahan ti sagara, tapi ayeuna aranjeunna hirup sabalikna: sagara ngarebut deui ruang bumi planét


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.