Dua kagancangan perubahan iklim

lahan anu teu tiasa huni

Parobihan iklim ngagaduhan dua kagancangan: salah sahiji akibat bencana dina ékosistem, manusa sareng sumber daya alam berkembang; sareng anu sanésna, anu negosiasi pikeun ngeureunkeun pangaruh ieu kana iklim dunya nuju dikembangkeun.

Kusabab éta perlu transisi ékologis sareng énergi Pikeun ngeureunkeun parobihan iklim, parobihan naon anu kedah urang perhatikeun gancang-gancang, upami urang hoyong musibah henteu datang?

Dunya transisi

tingkat parobihan iklim

Dina prasejarah, manusa ninggali batu pikeun maju ka logam sareng, tepatna, aranjeunna henteu ngalakukeun éta kusabab batu langka. Kalayan kecap séjén, dinten ayeuna, manusa henteu kedah ngantosan suluh fosil béak pikeun pindah ka énergi anu terbarukan. Transisi énergi nuju énergi bersih anu ngabantosan réduksi gas rumah kaca éta kedah langsung, atanapi saé pisan, dina sababaraha taun, sabab, upami henteu, umat manusa bakal terjun kana masalah anu teu tiasa dibalikkeun deui.

Parobihan téknologi anu dilakukeun ku manusa henteu sering kusabab béakna bahan baku, tapi kusabab alternatipna langkung saé sareng langkung mirah. Jaman durukan kudu réngsé gancang-gancang upami urang hoyong ningali masa depan. Seueur ilmuwan nyarios yén bagian penting tina cadangan bahan bakar fosil kedah tetep di jero taneuh upami urang hoyong nyegah pangaruh parobihan iklim janten langkung parah.

Di tempat sapertos Perancis Éksplorasi minyak sareng gas parantos dipotong, anu mangrupikeun terobosan dina transisi énergi ieu. Nanging, ngaleungitkeun bahan bakar fosil henteu gampang. Sacara praktis, bahan bakar fosil mangrupikeun dasar tanaga anu mindahkeun dunya sareng ngarobih ieu cekap rumit sareng tantangan.

Naha énergi fosil ngabahayakeun upami diciptakeun ku alam nyalira? Nya, nalika suluh ieu diduruk, seueur karbon dioksida dihasilkeun anu dipancarkeun kana atmosfir. Gas ieu sanggup nahan panas dina atmosfir sareng nyegah planét ngaleupaskeun panas ceuk, ningkatkeun suhu rata-rata planét. Sakali variabel meteorologis ieu dirobah, fungsi ékosistemna beda-beda sareng henteu sami. Ku cara kieu, pola operasi seueur fenomena meteorologi sapertos hujan, angin sareng topan dirobah.

Énergi anu tiasa diperbarui pikeun merangan parobihan iklim

perundingan parobihan iklim

Warta anu hadé nyaéta, untungna, alam ogé nyayogikeun énergi anu teu terbatas sareng henteu ngotorkeun lingkungan. Éta ngeunaan énergi anu tiasa dibangkitkeun. Dasarna, tanaga angin sareng tanaga surya mangrupikeun hal anu sanggup gaduh alternatip di pasar, kumargi aranjeunna tiasa ngembangkeun sistem panyimpenan listrik anu, ka hareupna, tiasa ngagentoskeun suluh fosil.

Délégasi ampir 200 nagara parantos ngabahas salami dua minggu kumaha Perjangjian Paris kedah dikembangkeun, anu ditutup dina 2015 sareng parantos lumaku, tapi anu tindakanana moal diterapkeun dugi ka 2021, nalika Protokol Kyoto Dina panungtungan ieu gempungan iklim di Bonn kamajuan parantos dilakukeun ku peraturan Pasatujuan Paris. Nanging, tingkat nalika éta ngalakukeun éta langkung laun tibatan laju alarm cuaca dipicu. Nyaéta, sadaya anu parantos disatujuan dina Bonn moal disatujuan dugi ka puncak iklim salajengna.

Sateuacanna perubahan iklim

kutub lebur

Sakumaha didadarkeun di sateuacan, aya dua kagancangan dimana perubahan iklim maju. Anu panggancangna nyaéta parobahan anu lumangsung dina iklim dina skala global kusabab pangaruh manusa dina ékosistem urang. Lalaunan prosés negosiasi ieu parantos langkung ti dua dasawarsa kontras sareng kakuatan sareng pancegahan alarm ngeunaan akibat tina perubahan iklim.

Dina laporan anu dikaluarkeun ku Organisasi Météorologi Dunya (WMO) Rékaman énggal parantos ditangtoskeun dina konsentrasi CO2 global, nanging, tingkat musyawarah pikeun ngeureunkeun émisi sapertos langkung laun.

Laju sareng cita-cita anu tujuanana kedah dicumponan kedah gancang diangkat upami urang hoyong ngeureunkeun parobihan iklim dina waktos sareng balapan ieu henteu meunang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.