VIDEO: Drone ngalayang ngalangkungan 40km celah anu nembongan di Antartika

Antartika

Antartika ngalémbéréh. Nalika suhu rata-rata planét naék salaku akibat tina émisi gas rumah kaca anu teu terkendali, és na lebur siga anu és krim kakeunaan panonpoé usum panas anu sengit.

Di Kutub Kidul aya bukti anu langkung dramatis ngeunaan perubahan iklim. Anu terakhir nyaéta fisur ageung anu parantos dua kali panjangna ngan ukur tilu bulan, sareng anu parantos kacatet ku drone Survey Antartika Inggris, hiji organisasi ilmiah anu ngagaduhan basis panilitian permanén di Antartika anu disebat Halley VI.

Retakan Lebaran, sakumaha anu disebat ilmuwan, Panjangna 40 kilométer sareng parantos maksa évakuasi tina basis panilitian anu caket na. Untungna, Halley VI diwangun ku dalapan modul anu tiasa dipisahkeun sareng ditarik nganggo suku hidrolik dipasang dina ski, janten tiasa gampang dipindahkeun tina celah anu muncul.

Masih, kanyataan yén aranjeunna muncul mangrupikeun masalah. Dina akhir abad ka suhu di daérah ieu dunya tiasa naék 6 darajat Celsius sakumaha urang disebatkeun dina Artikel ieu, nyaéta, satengah tina naon anu diarepkeun pikeun dilakukeun di sésana planét.

Pidéo anu dirékam ku drone ti British Antarctic Survey, saleresna ngareuwaskeun. Anjeun tiasa sacara jelas ningali retakan ageung anu parantos muncul di Antartika, buana dimana parantos aya dina awal taun éta kauninga yén salah sahiji gunung es pangageungna anu disebat Larsen C badé putus.

Maka perlu pisan pikeun nyandak tindakan anu épéktip pikeun ngatasi pangaruh tina parobihan iklim, henteu ngan ukur di Antartika, tapi di sapanjang planét. Gagal pikeun ngalakukeunana bisa konsékuansi musibah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.