Donald Trump terus mikirkeun naha mundur ti Pasatujuan Paris atanapi henteu

Donald Trump

Présidén Amérika Serikat, Donald Trump, anjeunna kapilih dina pamilihan umum anyar-anyar ieu. Sakumaha urang parantos nyarios dina postingan samemehna, lalaki ieu henteu percanten kana perubahan iklim, kumargi anjeunna pikir éta mangrupikeun "penemuan urang Tiongkok pikeun ningkatkeun daya saing". Anjeunna parantos ngingetkeun dina pencalonanna yén upami dipilih janten presiden Amérika Serikat anjeunna bakal narik sadayana dana anu aya pikeun masalah perubahan iklim.

Pasatujuan Paris mimiti dilarapkeun dina 4 Nopémber taun ieu, usaha pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca sacara global sareng ngagantikeun Protokol Kyoto sateuacanna. Tapi, Donald Trump masih panasaran naha mundur ti Pasatujuan Paris ngalawan perubahan iklim. Alesan utama pikeun milih mundur kusabab anjeun pikir yén tetep dina Pasatujuan Paris bakal "Patuh kana aturan anu nimbulkeun résiko kaleungitan daya saing ékonomi ka nagara maju sapertos Cina."

Dina hiji wawancara dina jaringan tipi Fox News Anjeunna nyatakeun yén anjeunna masih ngémutan ideu tiasa kaluar tina Pasatujuan Paris kumargi éta ngagambarkeun kakurangan kalapa dibandingkeun sareng nagara-nagara sanés. Nanging, sanaos Donald Trump pasti badé kaluar tina Pasatujuan Paris, éta moal gampang pikeun anjeunna. Kusabab Perjanjian ieu kalebet kaputusan pikeun ngirangan gas rumah kaca tina Leuwih ti nagara 100, Kusabab éta diratifikasi, éta ngandung klausa anu bakal maksa anjeun ngantosan sakitar opat taun ti saprak kuring mutuskeun ninggalkeun éta.

Sanaos sadaya élmuwan sareng panilitian anu nunjukkeun pangaruh parobihan iklim sareng anu ditonjolkeun kusabab naékna suhu rata-rata planét, anjeunna tetep negeskeun yén "teu aya anu terang pisan naon anu kajadian sareng perubahan iklim." Tapi urang kedah nyarios yén anjeunna parantos nyatakeun yén anjeunna parantos "pikiran kabuka" dina raraga teraskeun dina Pasatujuan ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.